Amiota szoptatok a fajnak a fogaim es be van gyulladva az innyem, mit lehet vele csinalni? Illetve valami hianyozhat a szervezetembol, mit kene ennem kiegesziteskent, hogy javuljon a helyzet?
Ez hormonális.
Sensodyne fogkrém elég jó. Fogorvosom ajánlotta.
Azért egy kis kálcium, d-vitamin nem árt.
A fluoridos fogkrémek pedig kifejezetten rosszat tesznek a fogínynek.
kalcium, d-vitamin és persze c-vitamin hiányod van.
egyél tejterméket (sajt, kefír, joghurt, túró..), a Kicsi d-vitaminjából (vigantol) 'csenjél' napi 2-3 cseppet, vagy odafigyelve legyél kicsit többet a napon. c-vitamint pedig a nyers zöldségekből, gyümölcsökből tudsz meríteni, ha nem akarsz kiegészítőket szedni.
Sokat mosd, lehetőleg gyógynövényes fogkrémmel (Parodontax - undorító, de kb. két hét alatt megszokod az ízét és tényleg hatásos!) Öblögess minden fogmosás után (az én fogdokim a Lysterinet ajánlotta, de képtelen vagyok elviselni az ízét még a Zeronak is, pedig az állítólag enyhébb).
Ami még nagyon jó, az a reggeli "olajrágás", vagyis: mielőtt bármi a szádba kerülne, egy kanál olajjal öblögess addig, amíg egy szürke massza nem lesz belőle. Ne aggódj, semmi íze, és az éjszakai méregtelenítés alatt kiválasztott összes csúnyaságot összeszedi a szádban. Utána alapos fogmosás, és indulhat a nap. Este pedig kamillatea legyen az utolsó dolog, ami a szádba kerül.
Kalcium tényleg jó lehet, viszont a több tejtermék fogyasztását én nem javaslom, a szoptatás miatt.
Kiszonom a valaszokat.. Mar kezdem nagyon unni.. Pedig odafigyeltem mu
indig a fogaimra... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!