Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy hogy nem foglalkozik...

Hogy hogy nem foglalkozik evvel se az orvos, se a védőnő?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm kislánya 4 éves és 12kg. Senki nem szól neki, hogy ez igy nem jó. Én pontosan tudom, hogy nem a gyerek genetikája miatt van. Volt nyáron is, hogy egésznap nem adott a gyereknek enni, mert lusta... Persze anyuci, apuci hízik szépen. Nem a védönő dolga lenne erre figyelni? Vagy komolyan normális ez a súly?
2015. febr. 23. 11:05
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
Épp azt mondjuk, hogy TEGYÉL valamit!! Mondjuk azokat én se értem, akik próbálják etetni a gyereket és nem eszik / nem hízik, hisz itt nem erről van szó. Nálunk is vannak ilyen mesztic családok, akik egész nyáron az utcán isszák a sört meg a red bullt, hozzá chipset esznek, a gyerekeik meg koszosan, nevletlenül, elhanyagolva csavarognak az utcákon, felügyelet nélkül persze. Szerintem itt is efféle "emberekről" lehet szó...
2015. febr. 23. 13:17
 22/44 anonim ***** válasza:

valószínű, hogy azért nem foglalkoznak vele, mert nincs mivel foglalkozni.

Az alacsony súly egy dolog, az éhezésnek azonban legkevésbé ez az első tünete. Pl minőségi éhezés a fehérjehiány, de ott ha ascites alakul ki amiatt, a súly nem is csökken. Nézd meg az éhező afrikai gyerekeket a hatalmas hasukkal...

Ha éhezne, a táplálék és vitaminhiánynak bőven lennének tüntetei, úgy tűnik, nincsenek. csak a te fejedben éhezik ez a kislány.

2015. febr. 23. 13:17
 23/44 anonim ***** válasza:
Úgy értettem, hogy nem értem, ezeket miért írjátok ide. Vannak fényevő gyerekek, ott nem a szülő hibájából nem hízik a gyerek, egyértelmű. De ez tök más tészta. Szerencsétlen enne, de nem kap.
2015. febr. 23. 13:18
 24/44 anonim ***** válasza:

Az én fiam 5 évesen 115 cm és 15-16 kg volt. Mindenhová elvittem kivizsgáltatni, mert nem evett. Össze-vissza szúrkálták, mire kiderült, csak vashiányos. Azóta helyrejött minden.

És nem azért nem evett a gyerekem egy nap 3-5-ször, mert nem adtam, hanem nem evett, mert nem volt éhes.

Amúgy van ismerős kislány, aki eszik mindent szépen, nem is válogatós, 6 éves, és 14kg.

Amúgy, ha egy 4 éves kislány éhes, akkor szól, hogy kér enni. Sőt, az én lányom, ha nem adnék neki, szerintem fel is forgatna mindent, és megcsinálná magának.

Szívből remélem, hogy tévedsz!

2015. febr. 23. 14:13
 25/44 anonim ***** válasza:

15.vagyok.

Elolvastam a kommentedet még egyszer. 1 nap alapján leszűrtél egy ilyen komoly következtetést. Egész nap ott ültél és figyelted? Egy 4 éves gyerek már bagy ahhoz, hogyha ilyen lenne tényleg, hogy éhezik elmondja.

A kislányunk apukája is hízott. Számodra biztos gyanúsak lennénk. De nem csak a szülőkre üthet a gyerek testalkata. De gondolom te az egész családot ismered.

2015. febr. 23. 14:52
 26/44 anonim ***** válasza:
27%
Borzasztóan egyszerű kideríteni. Ha mész hozzájuk látogatóba vagy találkozol velük, mindig vigyél valami kaját, akár rendes főtt kaját, vagy ha nincs rá alkalmad, hogy azt vigyél, akkor egy csomag ropit vagy háztartási kekszet, vagy egy szendvicset. Kínáld meg a kislányt, ha tényleg éhezik rá fogja vetni magát és felfalja. De egy alkalom nem elég, többször ki kell próbálni, és ha mindig éhes, akkor gondolkodhatsz azon, hogy mit teszel.
2015. febr. 23. 14:55
 27/44 anonim ***** válasza:
100%
Hát az én lányom tuti rávetné magát a ropira meg a kekszre, mint egy éhező, pláne ha mástól kapja, nem tőlem :) Ha a párolt brokkolira vagy a paradicsomos káposztára is ráveti magát, akkor viszont már én is aggódni kezdenék :)
2015. febr. 23. 15:07
 28/44 A kérdező kommentje:
Istenem... Igen, ismerem az egész családot... Az anyósa panaszkodott a barátnőmnek, hogy nem ad a csaj a gyereknek enni. . . Meg nem rossz evő, az oviba megeszik mindent. . . Az én fiam mikor kaja stopot tartott, az oviba se evett. . . De mond természetesen igazad van...
2015. febr. 23. 15:18
 29/44 anonim ***** válasza:
100%
ha az oviban megeszik mindent, akkor aztán végképp nem az éhezéstől ennyi a tömege.
2015. febr. 23. 15:21
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
Akkor jelezd. De az sem jó, mert nem akarsz bajt. Akkor mit vársz tőlünk? Minden válaszra csak háborogsz.
2015. febr. 23. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!