Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy hogy nem foglalkozik...

Hogy hogy nem foglalkozik evvel se az orvos, se a védőnő?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm kislánya 4 éves és 12kg. Senki nem szól neki, hogy ez igy nem jó. Én pontosan tudom, hogy nem a gyerek genetikája miatt van. Volt nyáron is, hogy egésznap nem adott a gyereknek enni, mert lusta... Persze anyuci, apuci hízik szépen. Nem a védönő dolga lenne erre figyelni? Vagy komolyan normális ez a súly?
2015. febr. 23. 11:05
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem átlagos, de nem biztos, hogy nem normális.

Ismerek olyan 3,5 éves fiút, aki 13 kg. Anyja apja erősebb alkat.

Mégis ilyen kicsi a fiú, és még sincs semmi baj náluk.

És honnan tudod, hogy nem adott enni neki? Egész nap vele voltál?

2015. febr. 23. 11:08
 2/44 anonim ***** válasza:
78%

honnan tudja a védőnp, hogy nem a rossz étvágya miatt ilyen a gyerek? és te miért nem szólsz? tudtad, hogy teljes titoktartás kötelezettségük van bejelentés esetén, de ha tudsz a gyermek veszélyeztetéséről és nem szólsz akkor akár börtönbüntetést is kaphatsz?

én tényleg nem értem miért jó az ha valaki ide jár fikázni mást! ha tudod hogy gond van akkor jelentsd a gyerek érdekében. ha meg adnak neki enni csak ő nem kér akkor meg szégyeld magad!

2015. febr. 23. 11:09
 3/44 anonim ***** válasza:
80%
Akár lehet normális is, lányom 3és fél éves 11,4kiló voltunk kivizsgáláson vérvételen ,minden eredménye tökéletes az étvágya jó így nincs ok aggodalomra. Viszont ha bárki jelenti a védőnőnél (akár név nélkül)az esetet köteles kivizsgálni még akkor is ha egyértelmű hogy alaptalan. De honnan tudod,hogy egész nap nem adott a gyereknek enni? És honnan tudod hogy ez nem genetika, nálunk pl mindenki jó súlyban van a családban mégis ilyen kis vékonyka a lányom.
2015. febr. 23. 11:11
 4/44 anonim ***** válasza:
94%
Figyelj! Ha biztosan tudod ahogy irtad,hogy nem ad neki enni,akkor ne ide irogass,hanem jelentsd be a védőnőnek vagy a gyámhatóságra!
2015. febr. 23. 11:15
 5/44 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi,hogy önmagában a súly még lehet normális is! Te nem hiszem,hogy vettél DNS mintát a gyerektől és nem vagy genetikus,hogy megállapitottad,hogy nem genetikai oka van a kis súlyáának!!!
2015. febr. 23. 11:16
 6/44 anonim ***** válasza:
60%
Egyébként egy 4 éves már kiveszi a kaját a hűtőből,vagy előveszi a kenyeret és megeszi,ha annyira éhes lenne! HA mégsem tudna magának kaját kivenni,akkor meg sirna, orditana egész nap az éhségtől!!! Minden nap az orditását hallod egész nap?????
2015. febr. 23. 11:22
 7/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha látja orvos, védőnő státuszon, márpedig óvodába hozzánk havonta kijár védőnő, akkor biztos tudnak róla.

Az én 3 gyerekem is sovány volt, 3 évesen 12 kg volt az átlagsúlyuk. Akinek egy évesen ekkora a gyereke, annak furcsa lehet.

2015. febr. 23. 11:30
 8/44 anonim ***** válasza:
100%

Az én 4 és fél éves fiam is 12 és fél kiló. Már 3 hónapos kora óta hordjuk mindenhova, még egy fél éve is voltunk kivizsgáláson és nem találtak semmi okot rá a genetikán kívül, ami miatt ilyen vékony. (Ő alacsony is 100 centi).

A régi védőnő, bár nagyon jól tudta, hogy mekkora fájdalom ez nekem, hogy nem hízik rendesen a gyerekem még nem hogy nyugtatott volna, de azt mondta nem tudja mit eszik ez a gyerek. A gyerekorvos is minket szülőket szapult, hogy sokat idegeskedünk azért nem eszik a gyerek. Elköltöztünk, így megoldódott a védőnő váltás is és gyermekorvost hosszas keresgélés után találtunk olyat, aki nem minket hibáztat, hisz látja, hogy mindent megadunk és megteszünk a gyerekeinkért! Sőt ő egyáltalán nem aggódik miatta, hisz látott már olyan kislányt aki 6 évesen 12 kiló 30 deka és 105 centi volt. Neki sem volt orvosilag kimutatható problémája!

Ha biztos vagy benne, hogy éhezik a kislány akkor valóban jelentsd, de ha nem, akkor nem ítélkezhetsz a szülők felett addig míg nem ismered a körülményeket!

2015. febr. 23. 11:30
 9/44 A kérdező kommentje:

:) megint az okosok...

Én nem vagyok velük egésznap szerencsére, de van ismerősöm aki elég sokat volt velük. Nem tudja kivenni a hütőből, mivel sosincsenek itthon. Nyáron egésznap kint ülnek. Oké most annyiból jobb a helyzet, hogy oviba van napközbe. De volt hogy délután nyaffogott a lány, hogy éhes, mondta neki, oké mindjárt. Pár óra múlva ő bement zabálni, a lányt nem vitte... Este mentek haza. Kitudja, hogy akkor kapott-e enni. Vesz neki egy csokit vagy chipset a kezébe nyomja, azt jolvan. Nem ismerte a lány se a krumplit se a húst...

Bejelenteni nem fogom, mert nem hiányzik hogy agyonverjenek... Állitólag elég jóba vannak a kedves védönővel...

2015. febr. 23. 11:31
 10/44 anonim ***** válasza:
82%
Neked van gyereked?
2015. febr. 23. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!