Hétköznapokon, egész napos ovi után hány órakor és milyen típusú ételt (főtt, szendvics) adnátok egy gyereknek?
utolsó, jól értem, nem adsz vacsorát az ovisodnak :O
nekem 5 éves a fiam, 6kor megy fürödni, utána vacsorázunk, olyan f7kor. hétfőn még a vasárnapi kaját esszük, aztán változó. ha sok a munkám akkor szendvics vagy tészta van, ha korán végzek akkor sütök húst vagy krémlevest, főzeléket. mondjuk az 5 napból 4x biztos van főtt étel, ha csak egyszerű is, de mi a férjemmel napközben hideget eszünk ezért kívánjuk.
lefekvés előtt még megiszik egy bögre kakaót.
Heti egyszer valami húst sütök.
Amúgy bundás kenyér, melegszendvics, sajtos tészta, körözött, túrógombóc (kukoricalisztből) pizza, szendvics, sajtok, hamburger, stb.
3,5 éves a lányom. Ha hazaérünk, gyümölcsöt eszünk.
Vacsora 7 felé van. Általában hideget eszünk, kenyeret valamilyen krémmel (padlizsán, avokádó, brokkoli a kedvencei), néha csinálok tésztát szósszal.
5 körül érünk haza, akkor nasiznak valamit (banán, alma, narancs, mandarin vagy esetleg túró rudi, müzli szelet).
7-8 körül van vacsi, ami aztán bármi lehet, ami éppen otthon van :) Pl. szendvics, virsli, rántotta, tükörtojás, bundás kenyér, pirítós, melegszendvics stb. Imádjuk a zsemlében ill. a muffinsütőben sült tükörtojást is, a netről szedtem a receptet.
Főzni hétköznap nem szoktam, napközben mindenki eszik meleget, este inkább nem a konyhában töltöm azt a kevés időmet :)
Néha rendelünk pizzát vagy hazafelé beugrom a kínaiba.
Kb. heti 2-3 alkalommal van főtt étel vacsorára. Ennek az az oka, hogy nap közben melóban nem igazán van módom főtt ételt enni, így este igénylem. Ilyenkor húst sütök valamilyen körettel, vagy fasírtot.A tésztákat is szeretjük, nagy kedvenc a carbonara spagetti, ráadásul hamar megvan. Vagy főzelék, valamivel, akár sült virslivel.
Ezen kívül rántotta, bundás kenyér, tükörtojás, virsli, szendvics, tejbegríz. Mikor mi jut eszünkbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!