Szeretnék egy mozgó büfékocsit saját vállalkozásban. Lángos, hot-dog, hambi, szendvics stb. igény szerint. Amivel lehetőleg az egész ország területén megállhatnék. Merre kezdjem el? Mik a feltételei? Milyen végzettség kell hozzá? Stb.
Üdv.
Sikerült beindítanod a vállalkozást?
Engem is érdekelne milyen papírok ill. engedélyek kellenek hozzá...
Csak a "Merre kezdjem el?" kérdésre:
Hivatalosan természetesen csak valamilyen vállalkozás keretében üzheted az ipart. Magánvállalkozó, Bt., Kft., Rt :-) Ügyvéd segít kiválasztani a tevékenységi köröket. (Minnél többet, mert később plusz pénzért bővíthető asszem.) Mivel a vállalkozás székhelye egy helyhez kötődik bárhol is légy az országban, az adott helyi önkormányzat is szükségeltetik hozzá. Ott fognak segíteni a feltételek kérdésében. Tanács: mivel az ország kissé túlszabályozott, nem biztos, hogy elsőre minden eszébe jut az illetékesnek. Kérdezz rá minimum 100x :-). Akár más önkormányzatnál is. Saját hivatali tapasztalat, bár nem vendéglátós vonalon. Spóroltam egy komoly büntetést.
Büfékocsi, a "feltételek"-hez kapcsolódóan:
Van egy cég, aki ilyenek forgalmazásával foglalkoznak (hogy ők gyártják-e azt nem tudom). Hasonló céllal keresgettem a net-en, és a "büfékocsi" szóra keresve találtam meg őket. Székesfehérvári ha jól emlékszem. Piszok drága (szerintem), de a kocsik mindenféle idióta és kevésbé idióta szabálynak megfelelően készülnek. Nyilván tisztában vannak az ide vágó rendelkezésekkel. Azt nem tudom mennyire segítenének, ha csak szívességet kérsz. De hát nem lehetnek meggyőződve hogy komoly vásárló vagy, vagy pedig csak érdeklődő nem igaz? Még az is lehet, hogy "egy macerával kevesebb" alapon mégis vásárló leszel.
üdv
előszőr is legyen egy középfokú vendéglős képzésed ami egy 2 éves sulit takar,bár ezt már leteheted levelezős szakon is kb. 200 000ft. ezen mindent megtanítanak,nem hiába feltétele annak,hogy vendéglátós legyél és akkor talán nem fogsz ilyen sok marhaságot kérdezni,hogy mit kell tennem? Istenem...előszőr be kell ülni az iskolapadba évekre majd az ilyen komoly dolgokba belevágni
Üdv: vendéglátos/szakács szakember
utolsó kommentelő..
ilyen lenéző parasztok nem kellenek ide.. te végülis mit képzelsz magadról? a kérdező normális kérdéseket tett fel (amelyekkel én sem vagyok tisztában) te meg ideugatsz, a pláne az, hogy nem teljesen igaz dolgokat írsz..
Kedves Kérdező! Sikerült elindítani a dolgot? Én is ilyenben gondolkodom. Úgy tudom hogy ehhez nem kell szakképesítés. Ezt a neten egy Vállalkozó portálon olvastam.
Szia!
Igen kemény procedúra elé néz aki ilyen be bele fog! Saját tapasztalatból mondom!Sajnos nagyon nehezen mennek ezek a dolgok Magyarországon,bár azt kell ,hogy mondjam a mi városunkban meg főleg!
A lényeg,
-kell lenni egy vendéglátói háttérnek amit székhelynek nevezzünk ki!(raktár,előkészítő helyiség,stb..)
-meg kell lenni a büfékocsinak!
Aztán jöhet az őrület!
Az önkormányzathoz kell menni ők majd megmondják milyen papírok kellenek!Ők értesítik majd a hivatalos szerveket a szándékról!(Ántsz,Állategészségügy,Tűzoltóság)
Ők majd kijönnek és majd szemre vételezik a terepet és a hiányosságok pótlása után újra jönnek!
Azoknak a települések önkormányzatát is meg kell keresni ahol árulni szeretnénk!(Ezt az önkormányzatok le levelezik egymás közt!)
Végzettség igen az kell! Vendéglátói,de ha van olyan alkalmazottad akinek van, úgy is adnak azt hiszem,de őt teljes munkaidőben kell alkalmazni!
Remélem,hogy még aktuális!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!