Erre a kérdésre hogyan válaszolnátok, vagy válaszoltatok 4 éves gyereketeknek?
Figyelt kérdés
4 éves a kislányom és most várjuk a kistestvért (21 hetes vagyok).A kislányom tegnap megkérdezte,hogy 'Hogy fog kibújni a baba?' Eddig nem kérdezett semmi ilyesmit és hirtelen csak annyit tudtam neki mondani,hogy majd a doktorbácsi kiszedi. Na de hogyan?, kérdezte. Mit szoktak ilyenkor erre az anyukák mondani? Ráadásul a kislányom császáros volt, valószínű most is az lesz. Azt azért mégsem mondhatom neki, hogy majd felvágják anya hasàt. De a másik verzió is elég kényes. Ötletek?2015. febr. 17. 09:17
11/17 anonim válasza:
Úgy, hogy az ő szintjén elmondod neki az igazat.
13/17 anonim válasza:
Nekem pont a császár miatt volt könnyű, mondtam neki, h ő nem akart kibujni ezert a doktor bácsi kivette a pocakombol, a húga mg kibújt magától.ennyi tokre elég volt neki.
14/17 sandrachnologic válasza:
3,5 eves a fiam, csaszaros volt, most vagyok a kishugival terhes. En siman megmondtam, hogy amikor elegge megnott, akkor a doktorbacsi felvágta anya hasat, ami nem fajt, es ott jott ki o is es a testvére is ott fog. Biven megelgedett a válasszal es nem hiszem, hogy remalmai lennenek miatta... 😊
15/17 anonim válasza:
4 évesnek el lehet mondani, hogy a kislányok lába között van egy nyílás, ahol kibújik a baba, ha eljött az ideje. Ha valamiért nem tud kibújni, akkor meg a doktorbácsi kiveszi anya pocakjából.
16/17 anonim válasza:
Én konkrétan megmondtam a 4 éves kisfiamnak, hogy a nők nunijából jönnek ki a babák. Van ott egy lyuk, és azon keresztül jönnek a világra. Érdekelte is a dolog, kérdezte, hogy az állatok is így születnek-e, ekkor hosszasan beszélgettünk az emlősökről, madarakról, hüllőkről, tehát a szaporodásról. Nyugodtan megmondhatod az igazat, a gyerekek ezt nem érzik cikinek, kínosnak, furcsának, csak nagyon érdekesnek. Ha rajtad érzi, hogy ez egy kínos téma, onnan lehetnek benne is gátlások később e téren. (Ezt nem bántásnak szántam, csak leírtam.) A császármetszés, ha érzékeny a gyereked, félt téged, talán ijesztőbb lehet neki. Ebben az esetben én is azt mondanám, hogy a pocakból szedi ki a doktorbácsi. Kicsi "bibivel" jár, de ne aggódjon, neked nem fog fájni, hamar jól leszel, stb.
17/17 anonim válasza:
Ne haragudj, de ezt én sem értem. Az én fiam is rákérdezett már erről 4 évesen, megmondtam, hogy a puncin keresztül jön ki a baba, azt mondta, aha, és ennyi. Mi ezen kényes? Én is tisztában voltam vele ennyi idősen, semmi sokkot nem okozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!