Kisgyerekes anyukák, akiknek két 5 éven aluli gyereke van, ha újra dönthetnétek a korkülönbségről, ugyanígy csinálnátok?
Nekem 3 lányom van, a legidősebb 5 éves, a legkisebb másfél. Én nem bántam meg a kis korkülönbséget. vannak nehezebb időszakok, de ha egészében nézem jó kis csapatot alkotnak a gyerekek. Nagy előnye, hogy hellyel- közzel azonos az érdeklődésük, így könnyű programot csinálni, kézműveskedni, társasozni, mesét olvasni, vagy "csak" játszani.
Energia tényleg kell hozzájuk, de én inkább az előnyöket élvezem. A többit megszépíti az idő. :)
adott estben 4-5 év nem kicsi korkülönbség
:-)
nekem majdnem 3 év és ez volt a tökéletes :-)
23 hónap van a kislányom (8) és a kisfiam (6) között. Az eleje sem volt vészes, a nagy imádta a kicsit, most meg, hát el nem cserélném semmiért: nagyon jó testvérek, jókat játszanak együtt, igazi társai és bizalmasai egymásnak. Most várjuk a harmadikat, és őszintén szólva pont egyik nap, mikor az udvarról hallottam a "nagyok" kacagását, az jutott eszembe, milyen kár, hogy ő ebből ki fog maradni. Már most oda vannak érte, de ő már nem tud majd úgy belenőni a játékaikba, mint a "nagyok", akik 23 hónap korkülönbséget szinte elhagyva összenőttek. Vagy talán mégis. :)
Szóval én a kis korkülönbségre szavazok. A testvérség semmivel sem pótolható ajándék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!