Mi a véleményetek az 5-6 (esetleg 7) év korkülönbségről testvérek között?
Manapság szinte mindenki kis korkülönbséggel szül (1-2 év). Én úgy érzem 2 picivel nem bírnék meg, és hitelünk is van még, amit remélhetőleg 4 év múlva kifizetünk.
Most 9 hónapos a fiam, és akkor vállalnánk esetleg még egy gyereket.
Szerintetek lehet jó ennyi korkülönbség? Lehetnek így is jó testvérek?
Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó. Nekem volt egy kollegám, akinek volt egy huga és 7év volt köztük. A kollega srác mondta, hogy lényegében sosem voltak úgy igazi tesók, mert ő már az iskolát kezdte, mikor a huga született, és mire a huga kezdte a sulit, addig ő meg a középiskolát... Szóval szerinte két egykeként nőttek fel.
TEsómnak is úgy született most a második fia, hogy szinte napra pontosan 7év van köztük. Ők viszont nem így tervezték, sőt a 2. baba véletlen volt, de nagyon örülnek neki. Még csak most egy hónapos a pici, ugyhogy nem tudom, hogy hogy alakulnak a testvéri dolgok náluk.
Nekem 3gyerekem van, 2-2év különbséggel, és köztük kifejezetten nagy az összhang.
Èn ès az öcsèm között 8 èv van, gyakorlafilag anyukàm felnevelt kèt egyke gyereket....
Sokàig egyedül voltam mire jött, màr tinisedtem bezàrkóztam nem foglakoztam vele, elfoglaltak a sajàt vàltozó dolgaim. Mire èrtèkeltem őt ès összeszoktunk költöztem az egyetem miatt, õt nagyon megis viselte. En nagyon szeretem de rajta ez viszont nem èrzem...nèha olyan mintha nem tudna hova tenni. Anyukàm egyetlen kèrèse mindig is az vo,t ne legyen sok korkülöbseg a gyerekek között mert õ megszenvedfe, vègig, szerinte kis korkülönbségnèl csak az elsõ 5 èv nehèz, de így vègig szenvedte....nem tudom,talàn kinek mi jön be...
Hiaba a lepontozas, az ember velemenye ettol nem fog megvaltozni. :P
Egyebkent az, hogy milyenek egymassal a testverek, nem csupan a korkulonbsegtol fugg! Ahany gyerek annyi szemelyiseg... meg a szulok hozzaallasa, ideje, talpraesettsege, anyagi es egyeb korulmenyeik es lehetosegeik, sajat tapasztalataik, erzelmi erettseguk/eretlenseguk, stb, stb is mind belejatszanak a dologba. Es hogy kinek mi a jo korkulonbseg, az eleg egyeni.
Én is úgy gondolom,hogy nem a korkülönbségen múlik,hogy ki mennyire lesz jóban a testvérével.
Megmondom őszintén nekem nem jönne be a pici meg a kicsi elképzelés. Én egyszerűen nem lennék rá képes, azért meg,hogy idegbeteg legyek, nem vállalom. A fiam két éves, és egy,de inkább két év múlva tervezzük a tesót. Nálunk is így volt anno, anyunak könnyebb volt, és mi tökéletesen jóban vagyunk a tesómmal.
Annyira nevetséges amikor lepontozzák az embert,mert leírja,Ő hogy szeretné,mit szeret és mit nem ez annyira szubjektív,véleményt kérdezett nem orvosi alátámasztást.
Nem tartom jónk a nagyon kicsi különbséget,sem az anyuka sem a gyerekek szempontjából,nem is vállalnék,jó ha becsúszik az más kérdés.3,5-4-5 év különbség ami számomra ideális,kisfiam 3 tehát nála a 4-5 jöhet szóba.De úgysem testvért szeretnék hanem még egy gyereket tehát ez a másodlagos.Úgy érzem nem nekem való,hogy 2-3 pelenkással bajlódjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!