Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért terjedt el az a nézet,...

Miért terjedt el az a nézet, hogy kis korkülönbség=jó testvérek lesznek?

Figyelt kérdés
Ti is ezt tapasztaljátok?
2013. ápr. 29. 18:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a tesóim között másfél év van , köztem és a köv. tesóm között 5 év van . Én vagyok a legidősebb. Ők jobban ismerik egymást, több bennük a közös, együtt járnak bulizni, egy a baráti körük nagyjából. Én nem is ismerem a barátaikat. Én már nem is otthon lakom.Amikor én voltam korukbeli, akkor ők még tök kicsik voltak, semmit nem tudtam megbeszélni velük. Tehát én vagyok 25, aztán 20 az öcsém, hugom 19 másik hugom 17.
2013. ápr. 29. 19:01
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

Köztünk is kicsi volt anno, egyértelmű volt számomra, hogy a gyerekeim között is kicsi lesz.

És nagyon jókat játszanak együtt, van közös témájuk... Relatív a kicsi, 2,5 év. Azt szerettem volna, hogy a nagy már megértse, hogy várnia kell néha, és el lehessen mondani neki dolgokat, és ő is tudjon beszélni, kérdezni....

2013. ápr. 29. 19:04
 3/11 anonim ***** válasza:
87%

Persze nem ilyen egyértelmű. Viszont az ellenkezőjénél, ha túl nagy a korkülönbség (ez alatt minimum 10 évet értek, vagy akár ha az egyik gyerek már majdnem kirepül, mondjuk tinédzser), akkor egyszerűen a korkülönbségből adódóan nem lesz köztük a klasszikus értelemben vett testvéri kapcsolat, nem lesznek közös gyerekkori emlékek, mert más korosztály,más dolgok érdeklik őket, máshogy élnek meg egy-egy élményt.

De ha arról beszélünk, hogy 1-2 év, vagy 4-5 legyen köztük, akkor én is azon az állásponton vagyok, hogy egyik sem ideálisabb a másiknál. Mindkét variáció másért jó. Ettől függetlenül, ha úgy alakulna, lehet, hogy vállalnék akár 10 év korkülönbséggel gyereket, csak ezzel tisztában kell lenni.

2013. ápr. 29. 19:24
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom a környezetemben, akik között 1-2 év van, sem gyerekként, sem idősebb korukban nem jönnek ki jól, még ha egyneműek is. Ellenben akik közt 4-5 év van, imádják egymást. Nem mondom, hogy ez törvényszerű, de elég sűrűn tapasztalom.
2013. ápr. 29. 19:35
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
3. Köztünk a húgommal több, mint 10 év a különbség és nagyon jó testvérek vagyunk, a párom mellett, nekem ő a legfontosabb a világon!
2013. ápr. 29. 19:36
 6/11 anonim ***** válasza:
4. válaszoló: Ennek mi lehet az oka? Talán a féltékenységet nem tudja kezelni a nagyobbik testvér és ez hat ki ilyen szinten?
2013. ápr. 30. 07:52
 7/11 anonim ***** válasza:
Az, hogy általánosságban megállapítottam valamit, semmiképpen sem jelent általánosítást. Ellenpélda mindig van, még a saját családunkban is.
2013. ápr. 30. 07:54
 8/11 anonim ***** válasza:
91%
4. vagyok. Nem tudom. Anyukáméknál például ez a helyzet. Anya és a húga közt alig van 1 év. Sosem szerették igazán egymást, gyerekkorukban sosem tudtak együtt játszani, felnőttként sem volt az igazi a kapcsolatuk sose, most már nem is beszélnek, de ennek más oka van mondjuk. Nagymamámmal is sokat beszéltünk erről, hogy mi lehet az oka, ő sem értette soha miért ilyen a kapcsolatuk. Pároméknál szintén kis korkülönbség van, nem szeretik egymást. Sok kicsinél látom, hogy 1-2 év van köztük és elég erős a rivalizálás egymás közt, míg nagyobb korkülönbségnél a nagyobb óvja, félti, babusgatja a kicsit, a kicsi meg példaként tekint a nagyra. Pont a hétvégén voltunk egy zsúron, ahol ezt tapasztaltam is. Persze, biztos van ellenpélda is, rengeteg, de én így tapasztalom!
2013. ápr. 30. 08:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Nézőpont kérdése amúgy, hogy mi számít kicsinek. 1-1.5 évvel nem szültem volna, az igazán kicsit. 2,5 évre is mindenki azt mondja, de szerintem ezmár nem az...
2013. ápr. 30. 09:05
 10/11 zabmester ***** válasza:

Öcsém és köztem kicsit több, mint 2.5 év van. Hát ez a 2.5 - 3 év korkülönbség az, ami se nem kicsi, se nem nagy, és szerintem nem a legjobb... Valahogy mindig volt közöttünk egy "szintkülönbség", pl. amikor én az iskolát kezdtem, öcsém akkor kezdte az ovit. Akkor én már "naaaagy iskolás" voltam, ő meg ugye hozzám képest kis pisis, akivel nem lehet nagyos dolgokat csinálni. Amikor ő iskolás lett, én akkor kerültem felső tagozatba (igaz, ez csak a mi iskolánkban volt így, hogy a 4.-esek már felsősök), akkor megint csak ez volt. Utána meg ugye ilyen 12-13 évesen én már kiskamasz voltam, tesóm meg kisfiú, akivel mégis mit csináljak? És így tovább. Igazán jó testvérek felnőtt korunkra lettünk, amikor már együtt is eljártunk szórakozni, segítettük egymást, lettek közös barátaink, stb. Szóval én úgy látom, hogy vagy kisebb, vagy nagyobb korkülönbség lett volna a jó nálunk, de ez pont nem volt szerencsés. Például amikor már nagyobb voltam, ilyen 6-7 éves, odáig lettem volna, ha születik egy kistesóm, és lehet babázni, meg később is, sokat nyúztam anyuékat, hogy legyen kistestvérem. De hát nem lett.

A fiam ősszel hat éves lesz, neki egyelőre nincs testvére, bár ez nem annyira tervezett dolog volt, csak nem is lehetett volna máshogy, mert egyedül neveltem sokáig. Mostanában a párommal szóba került a gyerek-téma, de még legalább két-három évig nem lesz még egy gyerek, szóval a fiamnak legkorábban is csak 8-9 éves korára lesz testvére.

2013. ápr. 30. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!