Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a 4 év...

Mi a véleményetek a 4 év korkülönbségről?

Figyelt kérdés
Akinek ennyi van a két gyereke között, mit tapasztalt? Mi az előnye, mi a hátránya?
2012. márc. 4. 20:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Mivel 4-4 éves periódusokban szültem így nekem csak ebben van tapasztalatom. A nagyobb korkülönbség szerintem már nagyon sok, a kisebb korkülönbség meg hihetetlen megterhelő lehet. Bár mondjuk 3 évet még el tudnék képzelni, egy 3 éves gyerek is elég önálló már, könnyebb mellé csecsemőt vállalni, de én 3 év alá nem mentem volna.
2012. márc. 4. 20:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Nincs még tapasztalatom, de 4év múlva úgy tervezzük hogy már jön a kistesó:) vagy max. 5év, de annál többet nem szeretnék. 4év tökéletes számomra:)
2012. márc. 4. 21:02
 3/8 anonim ***** válasza:
47%

Nekem a nővéremmel ennyi a korkülönbség. Alig tudtunk együtt játszani, őt mindig más dolgok érdekelték már, én "gyerekes voltam neki".

20-24 éves korunkra "nőttünk össze".

Nálunk így 2 és 3 év van, illetve lesz hamarosan. :o)

Nem mondom, hogy könnyű, de nekem jó érzés, hogy a babázós korszak azért 6-7 éven belül lezárul majd.

Szerintem ez egyéni teherbírás és életérzés kérdése. Bármekkora korkülönbség elsülhet jól vagy rosszul is. Függ a nemek elosztásától is, amit ugye nem lehet kiszámítani, és még sok mindentől...

Szóval, ahogy érzitek apával! :o)

2012. márc. 4. 21:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig 4-5 évet korkülönbséget terveztem. Hogy miért?

Mert tudom, hogy nem ment volna két ici-pici gyerekekkel. Nem arról van szó, hogy nem bírtam volna ellátni őket, hanem nem akartam, hogy egyik kezem itt-másik ott, egyik fejem itt-másik ott legyen. Egy nagyobb gyerekekkel én jobban szót tudok érteni, el tudom neki magyarázni, hogy a kicsivel miért kell foglalkozni stb.

Most a nagyobbik anyáskodik, babusgatja a kicsit, és pl. amíg szoptatok ő eljátszik magában is. Nem kell már azt lesnem, hogy mit "rosszalkodik", mert már elég okos ahhoz, hogy megértse mi történik.

Nem mondom, hogy nincsenek nehézségek. De nekem ez így sokkal jobb, mintha elképzelem, hogy másfél-két évesen lányom milyen menő manó volt, és mennyit rohantam utána és mennyiszer kellett rászólni. Nem tudnám két kicsivel annyira jól összehozni a napokat, mint most.

Persze-persze mások vagyunk és a kis korkülönbség is bizonyára jó, meg a nagy is. De én a 4-5 évre szavazok.

Nekem ez így szuper.

Testvéremmel is ennyi van köztünk, és szerencsére nagyon szeretjük egymást, tehát nálunk bevált.

Amúgy, hogy jó tesók lesznek-e az számomra a neveléstől és a gyerek személyiségétől függ, és nem a korkülönbségtől.

2012. márc. 4. 21:10
 5/8 anonim ***** válasza:
29%

Köztem és a tesóm között 4év van, és sokkal inkább csak babázott, és kis tesó voltam, mintsem egyenlő partner.

A feleségem és a tesói(3an vannak összesen) közöttük 2-2év van. Így lehet hogy megterhelő, de a gyerekek 6-8-12 évesen sokkal jobban eltudnak eggyütt játszani.

A 4évnél nagyobb korkülönbség nekem nem tetszik, mert ott sokszor kb a nagy gyerek neveli a kicsit.:S Persze ha máshogy ne jön össze megértem..

Az 1év az nagyon kevés, mert 1 átlagos 1éves nem tudja olyan könnyen feldolgozni, a kistesó érkezést.

Az én gyerekeim között 2 év a különbség. Teljesen jól elvannak, hiszti és irigykedés nélkül. Ha esetleg lesz 3.ik is akkor se lesz még talán nagy a korkülönbség..

Persze másnál más lehet tökéletes, ebbe nincs olyan hogy mindenkinek jó..

2012. márc. 4. 21:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Van egy 4 évvel fiatalabb húgom :) Szerintem pont jó. Nem annyira nagy, hogy ne tudjon a két tesó együtt játszani amikor ég kicsik, de nem is olyan kicsi hogy nehéz legyen ellátni őket. MI nagyon jól kijövünk.

A kisfiam másfél éves, a másodikat kb úgy tervezem hogy 4 év legyen köztük. Maximum 5.

2012. márc. 4. 22:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A két kisfiam között ennyi a korkülönbség,én már eleve így akartam.

Nálunk csak előnye van:)

Időbeosztás és minden szempontból jó így,a tesó már ovis volt,amikor megszületett a kicsi,így mindenre volt időm.

2012. márc. 5. 15:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Az anyuka szempontjából szerintem jobb a nagyobb korkül, bár ez sem biztos. Nekem van egy 4,5 évvel fiatalabb húgom. Mindig jól kijöttünk, tudtunk is együtt játszani mikor már nagyobbak voltunk, mondjuk én alkalmazkodó vagyok, talán azért is. De mindig inkább a gyámja voltam, sem a társa, testvére. És még most is, pedig már 30 vagyok, még most is inkább az óvása,féltése van bennem. Már asszony, most tervezik a babát, de akkor is.

Itt mondjuk azért arra is vigyázni kell, hogy majd úgy beszéljen az ember a naggyal, hogy ne higgyje, hogy mindenért ő a felelős, ha rosszat csinálnak, vagy történik valami, nem érezze, hogy ő a felelős a kicsiért.

Nálunk 21 hónap van a gyerekeim között, az ikrek (1,5 évesek) nagyon szépen eljátszanak együtt, a nagylány 3,5 lesz is néha együtt játszik velük, de még sokmindenben más érdekli, főleg hogy a nemük se egy ugye, de egyre jobb a helyzet.

Én inkább a kis korkülönbséget pártolom, és az anyának is csak az eleje nehéz kicsit.

2012. márc. 6. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!