Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5év korkülönbségről mi a...

5év korkülönbségről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Leginkább tapasztalat érdekelne. Előnye/hátránya? Mennyire nehéz? Nálatok hogy működött? Nem sok az 5 év?
2012. febr. 19. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem sok, nálunk 1.5 van, de hát ha ez van akkor ez van. Akkor nálatok így lesz a legjobb és kész :-DDDDDDD
2012. febr. 19. 19:08
 2/8 anonim ***** válasza:

4,5 év van a lányom és az öcsije között, eddig nagyon bejött. A lányom nagyon anyáskodó, babusgatós típus, nem volt féltékeny, csak anyásabb lett az elején. Nagyon jól eljátszanak együtt, nekem könnyebb most két gyerekkel, mint mikor csak egy volt.

Most 5,5, illetve 1 évesek.

2012. febr. 19. 19:46
 3/8 anonim ***** válasza:

Én épp 5 évet tervezek a gyerekek között, mivel nagyon nem vagyok kis korkülönbség-párti.

Testvéremmel is több év van köztünk, nagyon jó volt az így is. Jó tesók voltunk/vagyunk és tudtunk együtt játszani.

Igazából azt mérlegeld, hogy te mit akarsz és milyenek a körülményeitek.

A kis és nagyobb korkülönbség is lehet tökéletes. A jó testvérség nem kor-függő, hanem nevelés és személyiség kérdése.

Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy hogyan oldod meg, akkor a válasz: valahogy biztos megoldod. Az anyukák csodalények, legyen akár kicsi vagy nagy a korkülönbség a gyerekeik között.

2012. febr. 19. 19:49
 4/8 anonim ***** válasza:
3 hónap híján 5 év a korkülönbség.A lányom nagyon cuki volt a terhesség alatt,egy csomó mindent el lehetett neki mondani,megértette:)Édes volt mikor a kicsi is született,óvta,védte,babusgatta,etette ha üvegből kapott,élvezte.Aztán jött a fekete leves,féltékeny lett,de nagyon.Így közel egy év után ez szinte teljesen elmúlt,bár néha még be-beszólogat,h mert csak rá mosolyogsz,őt jobban szereted,stb,de ez elenyésző,és már nem is gondolja olyan komolyan.Ha kisebb a korkülönbség,talán nem olyan tudatos a féltékenység,nem olyan intenzív.5 évesen sokkal többet ért a világból egy gyerek,és épp ezért szerintem a féltékenység is erőteljesebb(lehet).Én kis korkülönbséggel tuti h a diliházban kötök ki,így is néha teljesen készen vagyok,de a nagy azért sokat tud segíteni,főleg a megértésben(kis drága,néha úgy sajnálom).De a kettőjük kapcsolata teljesen jó,a kicsi rajong a nővéréért,el tudnak játszani-ma azt játszottuk h a kicsi a férje,hát állati jókat nevettünk:D-szerintem később sem lesz gond,sok múlik a nevelésen is,h legyenek együttműködőek,empatikusak.Hát,kb ennyi,remélem tudtam segíteni.:)Kérdezz priviben is ha érdekel még vmi,szívesen válaszolok ha tudok.
2012. febr. 19. 20:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Én pont most írtam ki egy kérdést, a másik oldalt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Nekünk anyagi okokból lesz 4-5 év a korkülönbség valószínűleg. Kicsit kényelmes így, hogy az élet eldöntötte a dolgot, nekem nem kell sokat vacilálni :-) Amúgy nagyon nehéz volt az első pár hónap, így ha lehetne se biztos hogy bevállalnám kis különbséggel.

2012. febr. 19. 20:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem nem sok az 5 év.

Igazából bármi lehet ideális. A szülő úgyis úgy alakítja az életét, hogy az számára ideális legyen, és meg lehet találni a szépet és jót a kis és nagy korkülönbségben is.

Nekem azért jó a nagyobb korkülönbség, mert két kicsivel tudom, hogy nem bírtam volna olyan jól. Nekem az első év volt a nehezebb egy állandóan síró, refluxos-hasfájós babával, így el sem tudtam képzelni, hogy csak 1-2 év legyen a gyerekek között. Időt kellett adnom magamnak, plusz a két baba között szerettem is volna dolgozni, mert nekem ez így jobb volt, egyrészt az emberi kapcsolatok miatt is (hiányzott), másrészt anyagilag is.

Lányom mindenben segített, anyáskodott. Nem kértem, mielőtt valaki megjegyezné. Persze mindig vannak nehezebb pillanatok, de alapvetően az 5 év tökéletes nekünk.

2012. febr. 21. 20:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk még a 7 év sem sok, sőt! Pont így jó. Megérti, hogy ő miért kap JELEN PILLANATBAN
2012. febr. 22. 09:19
 8/8 anonim ***** válasza:
előző voltam: ... kicsit kevesebb figyelmet és sokat segít. Ha tehetném újra ugyanígy csinálnám, mert nálunk bevált a kicsit nagyobb korkülönbség.
2012. febr. 22. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!