Hogy lehet egy kisgyereket rászoktatni a mesenézésre?
Egy közeli ismerősöm kislányának felügyeletét látom el amíg az anyuka dolgozik. A kislány pár hónap múlva lesz 2 éves.
Az egész napos programunk abból áll, hogy az egész lakást bejárja, futkorászik, ha leülnék vele "játszani" feláll és folytatja a rohangálást, semmi nem köti le, minden játékot csak eldobál, az étkezés is úgy megy, hogy eszik egy falatot aztán elrohan, majd visszajön. Próbáltam azt, hogy az ölemben "tartom" de addig ordított míg "ki nem szabadult". Kaja után szintén pakolás, aztán mikor kibukik vagy elalszik nagy nehezen vagy folytatja az "ámokfutást hisztizés és "verekedés" közepedte.
Gondoltam minap hátha a mesenézés kicsit lekötné, de ha bekapcsolom a tv-t csak elkezdi kapcsolgatni aztán ráun és otthagyja.
Egyébként egy nagyon tündér lányról van szó, csak ilyen téren mint játszás és elfoglalás nem nagyon volt vele foglalkozva. Édesanyja egyedül neveli, megértem.
Mivel próbálkozzak? Hogy az együtt töltött idő minőségi legyen, hogy picit fejlődjön is?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm, hogy ismét hozzászóltál, és azt is, hogy így látatlanban megítéled mind az én, mind az 5 gyerkőc szüleinek igényességét! :)
Nem hinném, hogy a napi 8, de leginkább 9 órát csak szabad levegőn kéne tölteni.
Egy szóval is említettem, hogy nem megyünk ki a szabadba? Mint írtam korábban is, olvasok neki, a könyvekben lévő rajzokat ill. hangokat magyarázom el neki, "zenélünk" együtt.
Attól, hogy 40-50 percre lekötném a figyelmét mesével (természetesen nem Pókember és társaira gondoltam, vannak fejlesztő mesék, amik felkeltik az érdeklődését a kicsiknek, képi ill. hanghatásokkal, nem véletlenül van rájuk kereslet és nem (csak) az "igényességében" megkérdőjelezhetőek körében) nem hiszem, hogy összedőlne a világ! Tényleg nem értem, ettől lennék én igénytelen?
Vagy a többi anyuka aki hagyja, hogy nézzen egy mesét a gyermeke?Vagy csak és kizárólag én, mert a gyermeknek nélkülöznie kéne 40 percre a hangomat viszont a társaságomat nem?! (Mert nekem úgy jött le az írásodból, hogy azért "fújsz" rám, mert szerinted egész nap a mese világába dugnám a gyereket, én pedig lóbálnám a lábam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!