Hogy lehet egy kisgyereket rászoktatni a mesenézésre?
Egy közeli ismerősöm kislányának felügyeletét látom el amíg az anyuka dolgozik. A kislány pár hónap múlva lesz 2 éves.
Az egész napos programunk abból áll, hogy az egész lakást bejárja, futkorászik, ha leülnék vele "játszani" feláll és folytatja a rohangálást, semmi nem köti le, minden játékot csak eldobál, az étkezés is úgy megy, hogy eszik egy falatot aztán elrohan, majd visszajön. Próbáltam azt, hogy az ölemben "tartom" de addig ordított míg "ki nem szabadult". Kaja után szintén pakolás, aztán mikor kibukik vagy elalszik nagy nehezen vagy folytatja az "ámokfutást hisztizés és "verekedés" közepedte.
Gondoltam minap hátha a mesenézés kicsit lekötné, de ha bekapcsolom a tv-t csak elkezdi kapcsolgatni aztán ráun és otthagyja.
Egyébként egy nagyon tündér lányról van szó, csak ilyen téren mint játszás és elfoglalás nem nagyon volt vele foglalkozva. Édesanyja egyedül neveli, megértem.
Mivel próbálkozzak? Hogy az együtt töltött idő minőségi legyen, hogy picit fejlődjön is?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Pont a mesenezestol NEM fog fejlodni! Amugy meg lehet, hogy az anyja direkt nem akarja, hogy tv-t nezzen. Szerintem ezt elotte meg kellene beszelni az anyjaval! Sot, mindenfele nevelesi dologban vele kene beszelned! Megkerdezni, hogy o mit szokott vele csinalni. Ha az en gyerekemet kezdened el maskepp nevelni, mint ahogyan nekem jo az biztos, hogy tobbet nem biznam rad! Amugy meg nincs olyan gyerek aki egyik naprol a masikra megvaltozna. Rengeteget kell vele foglalkozni mire egy kicsit megtud valtozni!
Ha ennyire nem birod azt a szerencsetlen gyereket akkor minek valalod a felugyeletet? Egy ennyi idost felvesznek bolcsodebe es ott szakszeruen foglalkoznak vele!
Köszönöm a válaszod!
Először is: nagyon is bírom ezt a kislányt! :)
A második pedig: írtam, hogy nem igen volt eddig "napi rend" náluk, a gyerkőc volt, rohangált, szétrámolt, az anyukája meg vagy telefonált vagy internetezett. Ez az ő dolga, nem tisztem megítélni senkit, egyedül neveli a gyerkőcöt, ezért is érezte jónak, hogy elmegy dolgozni, hogy egy kicsit legyen emberek/felnőttek közelében (is). Természetesen mielőtt belevágtam volna a felügyeletbe megbeszéltem az anyukával az elvárásait, mit enged, milyen helyzetben, de ő azt mondta, hogy én leszek vele, tegyek belátásom szerint, és hogy ő volna a legboldogabb ha találnék módot a lurkó elfoglalására! :)
Egyébként ő az 5. kisgyermek akinek a felügyeletét látom el, az előző lurkókkal és szüleikkel mindmáig tartom a kapcsolatot.
Köszönöm a válaszokat!
Azért gondoltam a mes3nézésre mert az eddigi családoknál azt tapasztaltam, hogy előszeretettel alkalmazták, és hatásosan.
2. hónapja vagyok a kislánnyal, sokat olvasok neki, gyermek zenéket hallgatunk, természetesen türelmes vagyok vele de ugy gondolom hogy ez természetes!
Én biztosan kivinném a szabadba.
A lányom is energiabomba, télen-nyáron, hőségben, fagyban minden nap kiviszem délelőtt-délután.
Ha valami miatt 1 nap be vagyunk zárva a lakásba láthatóan felgyülemlik az energiája, aludni sem alszik olyan könnyen és pörög ezerrel a fejemen.
"írtam, hogy nem igen volt eddig "napi rend" náluk, a gyerkőc volt, rohangált, szétrámolt, az anyukája meg vagy telefonált vagy internetezett."
Akkor nem csodálom, ha elégedett veled. Én nem lennék, pedig ahogy írtam, nem vagyok tévéellenes és igazából én sem vagyok olyan mániás anyuka hogy csak fejlesztő játékokat játszottam az enyémekkel a babajóga és a zenebölcsi között, csak úgy gondolom, hogy ez az a kor, amikor nem kell rászoktatni. Persze, hogy neked vagy anyukának kényelmesebb, ha nem kell játszóra menni vagy lefoglalni, hanem nyugiban ül és bámul kifelé a fejéből.
"tegyek belátásom szerint, és hogy ő volna a legboldogabb ha találnék módot a lurkó elfoglalására! :)"
Hát akkor nem túl nagyok az elvárásai. Egy olyan anyának, akinek van némi igénye, annak nem elég, ha életben tartod és valahogy betanítod, hogy kussban legyen a gyerek és minél kevesebbet zavarjon.
"Egyébként ő az 5. kisgyermek akinek a felügyeletét látom el, az előző lurkókkal és szüleikkel mindmáig tartom a kapcsolatot."
Ennyire voltak igényesek mint ez az anyuka?
"Azért gondoltam a mes3nézésre mert az eddigi családoknál azt tapasztaltam, hogy előszeretettel alkalmazták, és hatásosan."
Ja, hatásos ha az a lényeg, hogy a gyerek ne zavarjon senkit. Ahogy előttem írták, a szabad levegőn való rohangászás jobban lefárasztja, és utána nyugodtabb is a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!