Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet rászoktatni egy...

Hogyan lehet rászoktatni egy kisgyereket a csőrös pohárra?

Figyelt kérdés

A fiam már majdnem másfél éves, de még cumisüvegezik (mondjuk pohárból is elég ügyes), de jó lenne ha rászokna a csőrös pohárra, de csak rágcsálja, meg hajtogatja rá a tetejét, játszik vele.

Van valami trükk, vagy rászokik magától?

2010. szept. 15. 11:08
 1/4 anonim ***** válasza:
7 hós a fiam és csőröset használ van benne egy biztonsági szelep amiből akkor jön ha szívja.Eleinte ellenezte de rájött nincs más így kénytelen volt elfogadni.Ha szomja úgyis iszik.
2010. szept. 15. 11:10
 2/4 anonim ***** válasza:
Mi is kb. ennyi idősen döntöttük el, hogy jó lenne leszokni a cumisüvegről. Nagyon nem kellett neki, és mi másikat vettünk, aminek nem műanyag, hanem gumisabb a csőre. Egyik nap elhatároztam, hogy csak abban kap inni (a reggeli és esti kakaó még cumisüvegben). Hogy megszeresse, a kedvenc őszilevét adtam neki benne, amúgy általában vizet kap inni. 2-4 nap alatt megszokta. Akkor már a reggeli kakaót is abba kapta, egy hét múlva már az estit is. Azóta nincs cumisüveg. Sok szerencsét és kitartást...
2010. szept. 15. 11:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Én már kezdettől úgy akartam (mióta hozzátáplálunk, és ihat mást is, mint tejet), hogy cumisüvegből csak vizet kap, és próbáljuk a csőrös poharat, mert üdítőt vagy ízesített vizet inkább csak abból adok neki az esetleges cukor miatt.

Először vízzel próbálkoztunk, persze ő is csak rágta. Aztán almaleves vizet tettem neki bele, és hogy hogynem rájött, hogy hogy is kell használni. Sokszor odateszem neki a földre, hogy igyon, ha akar. De nem túl gyakran használjuk, mert inkább vizet kap, mint ilyen ízes lötyiket vagy teát. Sajnos a pohárhoz nincs türelmem, néha próbálgatjuk, de ha rajtam múlik, sosem fog pohárból inni a drágám :o(

Szerintem add oda neki minél többször, majd rájön, hogy jön ki belőle az innivaló.

2010. szept. 15. 11:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Vedd ki vagy lazitsd ki a szelepet,igy hamarabb rájön,hogy innivaló van benne. Döntsd meg neki,hogy jöjjön belőle valami. Igy hamarabb rájön. Én babám csak anyatejes volt,se cumi,se cumisügből nem ivott soha. Kb 8 hósan vettem neki kemény csőrü itatót. Első 2 napban ő is csak játszott vele,nem tudta,hogy szivni kell. Utána kivettem a szelepet,igy már hamar megszokta.
2010. szept. 15. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!