Hogyan lehet rászoktatni egy kisgyereket a csőrös pohárra?
A fiam már majdnem másfél éves, de még cumisüvegezik (mondjuk pohárból is elég ügyes), de jó lenne ha rászokna a csőrös pohárra, de csak rágcsálja, meg hajtogatja rá a tetejét, játszik vele.
Van valami trükk, vagy rászokik magától?
Én már kezdettől úgy akartam (mióta hozzátáplálunk, és ihat mást is, mint tejet), hogy cumisüvegből csak vizet kap, és próbáljuk a csőrös poharat, mert üdítőt vagy ízesített vizet inkább csak abból adok neki az esetleges cukor miatt.
Először vízzel próbálkoztunk, persze ő is csak rágta. Aztán almaleves vizet tettem neki bele, és hogy hogynem rájött, hogy hogy is kell használni. Sokszor odateszem neki a földre, hogy igyon, ha akar. De nem túl gyakran használjuk, mert inkább vizet kap, mint ilyen ízes lötyiket vagy teát. Sajnos a pohárhoz nincs türelmem, néha próbálgatjuk, de ha rajtam múlik, sosem fog pohárból inni a drágám :o(
Szerintem add oda neki minél többször, majd rájön, hogy jön ki belőle az innivaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!