Ha a gyerek hatéves korára nem tud szépen enni, az a szülei hibája?
Hat éves a gyerek, és kínszenvedés vele minden étkezés. Csámcsog, szürcsöl, nyög, böfög evés közben, alig lehet mellette megmaradni az asztalnál. Hiába szólok rá, tovább folytatja, mert állítása szerint "elfelejti", hogyan kell normálisan enni.
Ez a szülei hibája, vagy pedig életkori sajátosság? Mennyire várható el egy hatévestől, hogy normálisan egyen?
Szerintem is a szülő hibája. Persze előfordul még felnőttekkel is, hogy szürcsöl vagy egyszer-egyszer csámcsog, vagy véletlenül böfög egyet mert olyan hirtelen jön hogy nem számít rá, de amit írsz az nem véletlen, egyszerűen neveletlenség.
Az én apukám nyaklevest adott volna az ilyen viselkedésért 6 éves koromban.
Apu amúgy is nagyon allergiás az ilyesmire, nagyon sokat szekált kiskoromban evés közben, hogy ne nyissam olyan nagyra a szám mert belát a bugyimig, meg ne szürcsöljek, ne csámcsogjak... Pedig nem ettem én olyan csúnyán.
Én is figyelni fogok erre, hogy megtanítsam a gyerekemet szépen enni.
Szerintem ha legközelebb ott eszel, állj fel és jegyezd meg viccesen hogy ne haragudjatok de én nem tudok így enni... elmegy az étvágyam a kisgyerektől... Talán akkor kapcsolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!