Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogy reagáltok a direkt...

Ti hogy reagáltok a direkt "Miért? "-ezésre? Van valami frappáns válaszotok, vagy csak ráhagyjátok a gyerekre?

Figyelt kérdés
2015. jan. 12. 17:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mindig igyekszem válaszolni rá. Sosem hagyom rá, és csak nagyon ritkán mondom azt hogy nem tudom. A végén már általában jó nagy hülyeségek sülnek ki belőle, hogy mi miért van.
2015. jan. 12. 17:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem hagyom megválaszolatlanul a kérdéseit. Ha kell 50 miértre is válaszolok és ha 100x megkérdezi ugyanazt, akkor 100x válaszolok rá. Komoly kérdés, komolyan is kell venni.
2015. jan. 12. 18:00
 3/12 anonim ***** válasza:
39%
Ha a gyerek kérdez, akkor minden értelmes szülö válaszol rá legjobb tudása szerint. Aki csak "ráhagyja", annak minek kellett egyáltalán gyerek?
2015. jan. 12. 18:00
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a férjem néha olyan tudományos értekezésbe kezd, hogy a gyerek még kérdezni is elfelejt a végén :) . De nem elriasztás képpen, csak belemelegszik mondjuk a kedvenc témáiba (pl. égitestek, autók működése, stb.)
2015. jan. 12. 18:20
 5/12 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, amikor a válasz már nem érdekli, csak kérdez. De látom mindenki kitartóan válaszol. :)
2015. jan. 12. 18:23
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ó, én gyerekként emlékszem olyan arcokra a szüleimtől, hogy hajjaj :) Mondjuk visszagondolva jó nagy önuralmuk volt, hogy nem fojtottak meg ott helyben.

Nekem a miértezésnél trükkösebb kérdéseim voltak, amire a szemforgatáson kívül nehéz volt jó választ adni:

- Ha a csizmás kandúrnak hétmérföldes csizmája van, akkor hogyhogy nem szakad szét, amikor hét mérföldet lép?

- Hány csillag van az égen? Jó, de mégis mennyi? Oké, hogy sok milliárd, de PONTOSAN?

- Hány csepp van a tengerben? PONTOSAN?

- Mi az, amit láttam? (15 perccel korábban, a mozgó autóból, hátrafelé)

- Mi az a kvantum? De részletesen, hogy értsem! (nem fizikusok, pont annyi lövésük volt róla, mint bárki más, nem fizikusnak)

- A ponty vagy a keszeg okosabb? MIÉRT?

Csodálom, hogy nem vágtak hozzám semmit akkoriban, rohadt idegesítő kisgyerek lehettem :)

2015. jan. 12. 18:26
 7/12 anonim ***** válasza:

ma 18:26

Nagyon jó vagy:)))

Eze tényleg érdekeltek, vagy csak szivatni akartad a szüleidet?

2015. jan. 12. 18:47
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

- "Miért?"

- "Szerinted miért?"

2015. jan. 12. 19:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az utolsóhoz. Ha olyan egyértelmű dologra kérdézett rá, pl: miért kell kaja után mosogatni?, miért kell hajat mosni? stb, akkor mindig arra ösztönöztem hogy adjon magyarázatot saját magának, elég hamar le is szokott erről. Ma már csak akkor kérdez, ha tényleg nem tud valamit.
2015. jan. 13. 10:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Pont azt akartam írni, mint az utolsó kettő. Ha elkezd gondolkodni a válaszon, elfelejt kérdezni. Nálunk bevált. :)
2015. jan. 14. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!