Anyukák! Nálatok hâny òrakkor van fürdetés és alvás? Ti alakítjátok a baba napirendjét vagy ráhagyjátok?
Ha titeket nem zavar, hogy korán kel, akkor persze, hogy jó.
Én újszülöttként 7-kor fürdettem a lányom.
Most 5 hónapos, már 2-3 hónapja fél 8-kor fürdik ( néha elcsúszunk fél órát), utána megszoptatom és alszik.
Én toltam ki a fürdés idejét, hogy reggel is később keljen.
A nappali alvásait is úgy kell igazítani, hogy elég fáradt legyen fürdésidőre.
Nem percre pontosan éljük a napjaink, a sorrend a lényeg.
5 hónapos a kisfiam. Az elején 10-kor fürdettünk, mert a párom akkor ér haza a munkából, és én nagyon nehezen épültem fel szülés után, nem mertem egyedül fürdetni, nehogy baj legyen. Ennyi idős babánál szerintem amúgy is kb. még mindegy, mert ha éjjel van, ha nappal, 3 óránként kel és szopizik, szóval mindegy mikor van fektetés. A rendszer a lényeg, hogy minden este ugyanúgy törtéjen.
2 hónaposan már átaludta az éjszakákat, így nappal már szinte nem aludt semmit, ezért persze elfáradt este 10-ig, így elkezdtük előre hozni a fürdetést. Most olyan fél9-kor állunk neki, 9-kor elalszik és reggel fél9-9g alszik. Mivel párom 10-re megy dolgozni és én is így fogok, ez egyelőre mindenkinek kényelmes és ő sem fárad el. Nap közben 2x alszik, délelőtt 1 órát, délután kb. kettőt.
De nálunk sem időpontra megy semmi, ahogy látjuk, ahogy kijön az etetés stb. Szóval szerintem fontos alkalmazkodni a kicsi igényeihez, kitapasztalni, hogy neki és nektek együtt mi a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!