Mit tegyek? A lányaim teljesen megváltoztak az apjuk halála után.
nagyom sajnálom. adj időt a kisebbiknek. 1,5 telt el. nagyon kevés, még nem tudja feldolgozni, a pszochologus is jo otlet, artani nem arthatsz vele.
en 8 korul voltam mikor a nagyi elment. nem volt olyan kozeli a kapcsolat, megis 2 hetig minden este sirtam, egyszeruen nem birtam feldolgozni a halal tenyet...most gondolj bele mit erezhet az apuka elvesztese utan. szegenykem. most egyet kivanhatok mindnyajatoknak: minnel surubb napokat, teljen muljon az ido.
Nekem furcsa, hogy másfél hét után azt várod tőlük, hogy mindenben normálisak legyenek. Hiszen ez a helyzet nagyon nem normális.
Gondolom a napokban lehetett a temetés, idő kell, hogy feldolgozzák ezt.
Én még várnék a helyedben, együtt, sok beszélgetéssel túl lehet lenni a gyász időszakán, ha 3-4 hónap/fél év múlva is problémák vannak velük, akkor fordulnék szakemberhez.
Részvétem!
Ne haragudj, de nekem nagyon furcsa a kérdésed. Leírásod szerint apuka Újév körül halt meg, de már úgy írsz, mintha hosszú hónapok teltek volna el, és a gyerekeidnek mégsem sikerülne visszarázódni a normális ritmusba.
Egy ekkora tragédiánál engem pont nem érdekelne, hogy a kamasz lányomnak nincs gondja a tanulással, mert össz-vissz egy iskolai hét volt azóta, ami nem mérvadó. Egyrészt mert valószínűleg nem is engedném még iskolába, ha meg igen, a tanárok tutira békén hagynák.
Nem tudom, nekem életszerűtlen az egész, amit írsz.
Az meg alap, hogy ilyen esetben kell a pszichológus, de még ennek intézését is korainak tartom, nekem biztosan nem lenne energiám ilyesmivel foglalkozni, de még a gyerekek viselkedésével sem, azon dolgoznék, hogy túléljük egyik napot a másik után.
Tényleg másfél hetet akartál írni? Nem másfél év inkább??
Teljesen normális, hogy másképp viselkednem ilyen kevés idő elteltével.
Amúgy részvétem!
Èn 1,5 ÈV alatt dolgoztam fel a kisfiam halàlàt.
1 hètig ugyanabban a ruhàban feküdtem sírva mint amiben utoljàra fogtam.
3 hètig az utcàra se tettem ki a làban, gyűlöltem a vilàgot.
Hol csak csendesen sírtam, hol pedig törni húzni tudtam tehetetlen dühömben.
Idő kell mire feldolgozzàk. Az lenne furcsa ha semmilyen reakciójuk nem lenne. Pszichológus az mindenkèppen jó döntès, sokat segíthet.
Részvétem, nagyon nehéz lehet.
A másfél hét, az max 10-11nap lehet.
A gyerekeiden a GYÁSZ folyamata megy át. Ez természetes, az sokkal rosszabb lenne, ha nem csinálnának semmit. Nem kell még pszichológus- szimplán idő kell nekik, hogy feldolgozzák az édesapujuk halálát. :(
De ez nem csak nekik nehéz, gondolom Neked is nagyon nehéz lehet. Te is adj időt magadnak, beszéljetek sokat- sírjatok, ez kell, hogy megérték, elfogadják, hogy már nincs velük többet az apukájul. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!