Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tejcukor érzékeny kisfiam...

Tejcukor érzékeny kisfiam székelési szokásai teljesen megváltoztak, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Hol hasmenése van, hol szorulása. Csak és kizárólag laktózmentes dolgokat kap. Az alaptünetek elmúltak (felfájás, hasfájás) de mostanában ez a hol ilyen hol olyan széklet nagyon aggaszt.

Kértem időpontot, 3 hónap múlva mehetünk gasztrora. Valakinek valami véleménye, ötlete esetleg?

2012. máj. 2. 10:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam tejallergiás, és a diéta ellenére/mellett ugyanilyen problémái vannak a széklettel. Nekünk minden hónapban 10 nap Protexin Restore kúrát kell csinálnunk, ez javított a problémán.

Szerintem kérdezd meg a házi orvosotokat, hogy mit gondol erről, de ha a gasztrót felhívod, azok is megmondják, hogy addig alkalmazhatod-e, van-e értelme.

Még annyi, hogy ez egy elég húzós árú pre-probiotikum, ha másik fajtát veszel nézd meg az összetételét, mert valamelyikben vagy tejcukor vagy tejfehérje van, nem emlékszem pontosan, mert nekünk mindegy, egyiket se eheti a gyerek.

2012. máj. 2. 11:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Tudsz mindenta laktózmentes diétáról? Azt tudod, hogy gyógyszerekben, vitaminokban, felvágottakban, virsliben, májasban is lehet laktóz? Nemcsak a tejet, laktózt kell nézni a feliratok között, hanem savót, savóport is pl.

A laktózmentes tejtermék nem 100%-osan mentes, iszonyú minimális van csak benne. Gondold át, hogy ez esetleg számíthat-e nála.

2012. máj. 2. 11:52
 3/4 anonim ***** válasza:

En sajat magam vagyok laktozerzekeny evek ota!Nekem is volt ilyen problemam,nekem sajnos nem tudtak megallapitani mi okozza,pedig aztan en mindent figyelek,sot ugye megvan mar minden olyan termek amit tudok hogy fogyaszthatok e es milyen mennyisegben!

Ez is fontos lehet a gyermekednel hogy mit milyen mennyisegben fogyaszt.

Szo mi szo, nalam nem tudtak mit kezdeni igy fel evente 3 napig belfertotlenitest kell csinalnom. Van gyogyszer amit szedek ilyenkor es dieta persze 3 napig!Nekem utana jo szokott lenni!

Vard ki a 3 honapot,meg mit mondd a doki,mert a laktoz intolerancia meg tunetei is egyenenkent masok lehetnek, mast okozhatnak!

Szerintem keress ra googliban a Laktozerzekenyek Tarsasagara, ott szakertok is tudnak esetleg segiteni neked!Vagy az ottani forumozok sajat tapasztalattal esetleg!

2012. máj. 2. 14:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, maximálisan be van tartva a diéta, sajnos elég rutinos diétáztató vagyok, tisztában vagyok már sok dologgal. A másik gyerekemnél 2 éve nagyon szigoró tej és szójamentesség van. Nála aztán hiba nem léphet fel!

Még az ovit se tudom hibáztatni, mert 4 napja nem volt oviban és reggel hasmenése volt neki.

Egyébként az alap tünetek nála nem hasmenés volt, hanem csak hasfájás és fejfájás. Ezért jöttek rá sokára, hogy laktózérzékeny. A széklete rendben volt neki. 3 hónapja tartjuk nála a diétát és azóta egyszer se panaszkodott egyikre sem, viszont egyre sűrűbben fordul elő hasmenés nála. És nem tudom megállapítani mitől.

Kipróbálom a protexint, már gondoltam rá. A dokinknak hiába mondom, úgyis rávágja, hogy jó. Ha rajta múlik a tüneteivel sose jutunk el a gasztrora, mert ő megállapította, hogy az oviundor miatt fáj neki ez+az. Csak én nem hagytam rá...milyen jól tettem.

Megpróbálom a fórumot is megkeresni, köszönöm az ötletet!

2012. máj. 2. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!