Tejcukor érzékeny kisfiam székelési szokásai teljesen megváltoztak, mitől lehet?
Hol hasmenése van, hol szorulása. Csak és kizárólag laktózmentes dolgokat kap. Az alaptünetek elmúltak (felfájás, hasfájás) de mostanában ez a hol ilyen hol olyan széklet nagyon aggaszt.
Kértem időpontot, 3 hónap múlva mehetünk gasztrora. Valakinek valami véleménye, ötlete esetleg?
Az én kisfiam tejallergiás, és a diéta ellenére/mellett ugyanilyen problémái vannak a széklettel. Nekünk minden hónapban 10 nap Protexin Restore kúrát kell csinálnunk, ez javított a problémán.
Szerintem kérdezd meg a házi orvosotokat, hogy mit gondol erről, de ha a gasztrót felhívod, azok is megmondják, hogy addig alkalmazhatod-e, van-e értelme.
Még annyi, hogy ez egy elég húzós árú pre-probiotikum, ha másik fajtát veszel nézd meg az összetételét, mert valamelyikben vagy tejcukor vagy tejfehérje van, nem emlékszem pontosan, mert nekünk mindegy, egyiket se eheti a gyerek.
Tudsz mindenta laktózmentes diétáról? Azt tudod, hogy gyógyszerekben, vitaminokban, felvágottakban, virsliben, májasban is lehet laktóz? Nemcsak a tejet, laktózt kell nézni a feliratok között, hanem savót, savóport is pl.
A laktózmentes tejtermék nem 100%-osan mentes, iszonyú minimális van csak benne. Gondold át, hogy ez esetleg számíthat-e nála.
En sajat magam vagyok laktozerzekeny evek ota!Nekem is volt ilyen problemam,nekem sajnos nem tudtak megallapitani mi okozza,pedig aztan en mindent figyelek,sot ugye megvan mar minden olyan termek amit tudok hogy fogyaszthatok e es milyen mennyisegben!
Ez is fontos lehet a gyermekednel hogy mit milyen mennyisegben fogyaszt.
Szo mi szo, nalam nem tudtak mit kezdeni igy fel evente 3 napig belfertotlenitest kell csinalnom. Van gyogyszer amit szedek ilyenkor es dieta persze 3 napig!Nekem utana jo szokott lenni!
Vard ki a 3 honapot,meg mit mondd a doki,mert a laktoz intolerancia meg tunetei is egyenenkent masok lehetnek, mast okozhatnak!
Szerintem keress ra googliban a Laktozerzekenyek Tarsasagara, ott szakertok is tudnak esetleg segiteni neked!Vagy az ottani forumozok sajat tapasztalattal esetleg!
Köszönöm a válaszokat!
Igen, maximálisan be van tartva a diéta, sajnos elég rutinos diétáztató vagyok, tisztában vagyok már sok dologgal. A másik gyerekemnél 2 éve nagyon szigoró tej és szójamentesség van. Nála aztán hiba nem léphet fel!
Még az ovit se tudom hibáztatni, mert 4 napja nem volt oviban és reggel hasmenése volt neki.
Egyébként az alap tünetek nála nem hasmenés volt, hanem csak hasfájás és fejfájás. Ezért jöttek rá sokára, hogy laktózérzékeny. A széklete rendben volt neki. 3 hónapja tartjuk nála a diétát és azóta egyszer se panaszkodott egyikre sem, viszont egyre sűrűbben fordul elő hasmenés nála. És nem tudom megállapítani mitől.
Kipróbálom a protexint, már gondoltam rá. A dokinknak hiába mondom, úgyis rávágja, hogy jó. Ha rajta múlik a tüneteivel sose jutunk el a gasztrora, mert ő megállapította, hogy az oviundor miatt fáj neki ez+az. Csak én nem hagytam rá...milyen jól tettem.
Megpróbálom a fórumot is megkeresni, köszönöm az ötletet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!