Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor lehet elmondani egy...

Mikor lehet elmondani egy kisgyereknek hogy elment a szeretett (fiatal egyébként) nagymami?

Figyelt kérdés
Gyerek 5 éves lesz,nagymami 51.még mi se fogtuk fel teljesen..állandóan rajzol neki,meg emlegeti...meg hogy ott akar vele aludni....annyira hiányzik.. Hogyan dolgozható fel egy ilyen?
2015. jan. 10. 09:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Minél természetesebb módon mondod meg, annák könnyebben feldolgozza a gyerek.

Megmondhatod, hogy a mami meghalt.

2015. jan. 10. 09:07
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Mi azt mondtuk a gyereknek,hogy angyalka lett. O mar fennt csucsul a felhon,mi mar sajnos nem tudunk veke talalkozni,de o mindig lat minket.
2015. jan. 10. 09:22
 3/10 A kérdező kommentje:
Mondtuk neki hogy Elment nagyon messzire ahonnan nem tud visszatérni s hogy figyel de nem is vett rola tudomást.meg a fő ok..hogy kórházban volt,ott történt.s most lesz mandula műtéte.s nem akarjuk hogy ossze kissé a kettőt.marmint a halált meg a műtétet.másik hogy mostanában olyanokat kérdez hogy milyen volt az a doktorneni aki mdssszire költözött?(1,5 éves volt mikor meghalt a kedvenc doktornénink.)
2015. jan. 10. 09:29
 4/10 A kérdező kommentje:
S hogy emlékszik rá.
2015. jan. 10. 09:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne mondjatok meg neki,hogy korhazban halt meg. De sztem nem fogja osszekotni. Az en fiam is masfel eves volt mikor a papaja meghalt es emlekszik ra. De az idovek az emlekek elhalvanyulnak.
2015. jan. 10. 09:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Azt tudja h kórházban volt,mert apa ment látogatni.nem szeretnénk elhalványult emlékeket.
2015. jan. 10. 10:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 5 éves ,egy 5 éves már nagyon értelmes, nálunk nem köti a kórházat a halálhoz,és megértette,hogy meghalt mostmár a mennyben van.
2015. jan. 10. 10:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Még nincs 5 éves.4 hónap mzlva lesz.vegig otthon volt,kis ideig elköltözött a dédihez,karácsonyra hazament.ünnepek után ment be a kórházba.azert vacilalok mert 2 hwtwnte mentünk dédihez,nagyihoz egyaránt.akkor mit mondjunk hol van?ha azt mondjuk dédinel van,se jó...ha kórházban az se mert meg akarja látogatni...(amikor szültem s bent feküdtem,jöhetett.)
2015. jan. 10. 11:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Beteg lett es meghalt. Mi is ezt mondtuk az akkor 4 eves lanyomnak. Megértette, aztán kérdezte hogy mikor fog vele találkozni. Mondtam hogy mar sohasem, csak majd ha te is öreg leszel es meghalsz, akkor. Az mar nagyon fajt neki, sírt is hogy többe nem találkozhatnak. De csak pár perc volt. Aztán mar csak szeretettel gondolt többe ra, ha eszébe jut mindig olyan szeretettel beszél róla, egy év telt el azóta.

Szerintem meg kell mondani az igazságot, nem szabad altatni hogy itt van, ott van, mert akkor csak az jön le neki hogy el, de akkor miert nem láthatja. Azt is mondhatod hogy angyalka lett, fentről lat es nagyon szeret meg mindig. Sokat beszéljetek róla ezután is, igy nem halványul el az emléke annyira. Tudom ez annyira rossz, en is ettől félek. Ezert mindig mutatok neki videót, amin a mamaval van hogy emlékezzen. Karácsonykor mondta, hogy biztos a mama készítette neki össze az ajándékokat, mert o tudta mit szeret, es elküldte az égből. Nem baj ha ilyeneket hisz, de az nem jo ha nem mondjatok el az igazat.

Az hogy a kórházban halt meg nyugodtan megmondhatjátok, mi is megmondtuk. Azt mondtam neki mar idősebb volt a szervezete, nem bírt s betegséggel, de te fiatal vagy, rajtad segítenek az orvosok. (Mi is voltunk utána kórházba, es o is kérdezte hogy meghal-e aztán mikor ezt mondtam megértette). Hidd el, a gyerekek tulteszik magukat könnyen ezen. Nekik még nem olyan mely dolgok ezek.

Amúgy en 6 eves voltam, amikor elvesztettem a nagymamám, alig emlékszem ra, ezert kell mindig beszélni rola, nekem a szüleim nem beszéltek, nem voltak fényképek, videók.

2015. jan. 10. 11:41
 10/10 anonim ***** válasza:

4 éves volt mikor anyósom meghalt. éjjel történt, reggel meg is mondtuk neki. vele laktunk, majd a kórházba mentünk látogatni, tudta a gyerek, hogy nagyon beteg, nagy fájdalmai vannak, ő is látta.

azt mondtuk neki, hogy már nem szerette volna tovább elviselni a fájdalmakat ezért úgy döntött, hogy felköltözik a mennyországba, Jézus érte jött és felvitte.

ott már nem érez fájdalmat, jó neki ott, a szüleivel, gyerekével van, boldog és néz minket.

nem azt mondom, hogy örült a gyerkőc, de ezzel, hogy már nem fáj neki és jól érzi magát a mennyországban, könnyebben tudta feldolgozni. persze nagyon hiányzik neki, 1,5 éve ment el és még mindig emlegeti, hiányolja. nem könnyű, részvétel!

2015. jan. 10. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!