9 mikulás csomag nem sok egy 2 és fél éves kisgyereknek?
Figyelt kérdés
A kisfiamról van szó.
Mi 1et vettünk meg 1 kiló mandarint. De nagy szülőktől kereszt szülőktől is kapott. Én mondtam nekik,hogy inkább gyümölcsöket hozzanak a csomik helyett. Nem baj hogy hoztak neki de félek ezután majd mindig el fogja várni az ilyen bőséges ajándékozást. Végül is már mindegy mert már az ablakban vannak. De nem szeretném ha "el lenne kapatva". Szerintetek?
Amúgy szerintem borzasztóan sok. Ha mindegyikben csak két csoki van, akkor az 18 db csoki egy kisgyereknek. Brutálisan sok.
2014. dec. 7. 12:07
2/20 A kérdező kommentje:
Ez a baj hogy eléggé tele vannak. Én szándékosan ropit, 1 dörmit meg egy kókuszos csokit tettem bele de a többi tele van sok sz...al. Szerencsére nem kér belőlük csak ebéd után kap 1 kis apróságot valamelyikből. Gondoltam rá hogy oda adok párat a kis barátainak. Van egy két kisgyerek akikkel jól elvan.
2014. dec. 7. 12:11
3/20 anonim válasza:
Tehát a sok sz...t odaadod más gyerekeknek, egyék ők?
Ezt most nem tudom eldönteni, hogy jótékonyság vagy mi...
Én is szeretem összeválogatni, hogy mit eszik a gyerekem és mit nem, és ha kell egyesével beszélnék a rokonsággal, hogy ez jövőre nem lehet így. Most ez van, még nem kéri, de mit csinálsz, amikor 4 évesen majd két pofira tömi a cukros-nugátos-tartósítószeres-E-bombákat? 3 csokival számolva 3x9=27 csoki, plusz cukrok, és egyebek. Ki sem merem számolni, mekkora adag borzalom ez. :( Szerintem bőven megér egy őszinte beszélgetést a rokonokkal.
2014. dec. 7. 12:20
4/20 anonim válasza:
Nálunk az alig egy éves fiam is kapott ennyit, és kb 5 kg gyümölcsöt is. Mi sem adjuk oda neki mindet a napokban. SEmmi nem tiltja, hogy akár hónapok múlva add oda neki a csokit, ahogy azt sem venné észre, ha ti is ennétek belőle. Szerintem nálunk mi fogunk többet megenni a férjemmel az ajándékokból mint a gyerek. HIszen ez több kg édesség, ennyit egy év alatt se adnánk oda neki.
2014. dec. 7. 12:23
5/20 anonim válasza:
Szerintem nincs ezzel semmi gond, ha beosszátok, meg gondolom ti is esztek belőle. Nálunk is hasonló a helyzet, de nem eszi őket mértéktelenül. Én az ilyen bevonó masszából készülteket fel szoktam használni süti készítésnél pl. kókusz kockához beolvasztom a mázba.
2014. dec. 7. 12:41
6/20 anonim válasza:
Nem az alakjától káros, ha beolvasztod, az összetevői nem változnak meg. Mi nem eszünk ilyesmiket, csak kevés és minőségi édességet, és neki is igyekszünk ezt megtanítani. A rokonok nálunk tiszteletben tartották ezt, szerencsére, de ehhez mondani is kellett, hogy nem kérünk csokit.
2014. dec. 7. 12:47
7/20 anonim válasza:
Egy évben egyszer van Mikulás. Megeszitek ti vagy megkínáljátok a nagyikat. Miért lenne sok? Nagy rokonságnál ez általában így van. Nálunk is rengeteg édesség összejött.sosem tiltottam egyik gyerekemet sem, hadd örüljenek már neki.
2014. dec. 7. 12:56
8/20 anonim válasza:
Örülj neki, hogy gondoltak a kisfiadra. Nézz szét az oldalon, hogy hány anyuka panaszkodik arra, hogy a nagyszülő a gyereke felé se néz.
Az édességet be lehet osztani, akár egész évre is. Ti is ehettek belőle, esetleg más kisgyerekeknek is adhatsz ha átjönnek játszani (és persze ha nem egészségmániás az anyja). Továbbá sütibe is felhasználhatszt belőle.
2014. dec. 7. 13:22
9/20 anonim válasza:
Én amit nem szívesen adok oda a gyerekemnek (másfél éves és nem eszik csokit mégis kapott 2 mikulás csomagot nagyszülőktől) azt vagy megesszük mi vagy elrakom a fiókba és elhasználom sütéshez. (muffinba nem rossz a kakaómasszás télapó)
2014. dec. 7. 13:56
10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Természetesen én sem egyszerre adom oda neki de ez az adag édesség fél évig kitart :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!