Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szokjam meg a helyzetet?

Hogyan szokjam meg a helyzetet?

Figyelt kérdés

párom 20 évvel idősebb ( 23/N. 43/F). 5 éve vagyunk együtt de nem laktam nála. Igaz sok időt nála töltöttem. Most vagyok terhes a közös kislayunka. Hozzá költöztem. Szüleimmel nem vagyok jóban mivel nehezen fogdják el a kapcsolatomat. ( ez hosszú ). Nincsen semmi segítségem. Az a helyzet hogy én sose szoktam főzni. Nagy takaríttásokat is anyuval szoktam csinálni. Most meg csak a párom van. Mosni, vasalni tudok.

A kérdésem az lenne hogy milyen gyakran csináltok ti nagytakarítást ( ablak mosás, bútor huzogatás, függöny mosás stb.). Milyen egyszerűbb ételeket róbáljak főzni először ha nincs tapasztalatom.?, szülés után sokkal fáradtabb leszek? kisbabákkal sincs tapasztalatom. és így segítség nelkül, párom hétköznap dolgozik.

Más is volt így?

2015. jan. 3. 23:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

ezen mindenki átesik, hidd el, más se hívja át anyukáját ha takarítani kell :)

én soha nem szoktam nekiállni a nagytakarításnak így erre nem tudok válaszolni. minden szombaton puccbavágom a lakást, akkor mindig valami pluszt is megcsinálok, pl. ha látom, hogy porosak a szekrények teteje vagy koszos a konyhabútor nekiesek...

függönyöket ablakpucoláskor mosom.

én mindig azt főzöm amit kívánok, vagy a férjem, fiam mond :) neten nagyon jó receptek vannak képekkel, azokat nézd meg mielőtt nekiállsz, nem egy nagy dolog, hamar belejössz.

baba mellett nagyon fáradt leszel, eleinte 2,5-3 óránként esznek, kb. egy ürát, majd fél óra a büfizés. a következő etetés meg az előző elejétől van, szóval van 1 órád minden másra, pl. aludni, enni, fürödni, takarítani, főzni :D persze ha visszaalszik... :)

de pár hét után könnyebb lesz :)

2015. jan. 3. 23:39
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Nem, mert 14 éved korom óta főzök.:) Alapételekhez nagyon jó a Horváth Ilona szakácskönyv, jól lehet hasznosítani. Rengeteg recept van a nosalty.hu-n, meg egyéb oldalakon. Nézegesd, gyakorolj.

Takarításban van már tapasztalatod. Legalább hetente fürdőszoba, porszívózás, felmosás gyakrabban, nagytakarítás pár havonta. De úgyis kitapasztalod.

A babázás fárasztó lesz. De ha rugalmasan kezeled, nem idegeskedsz, nem olyan vészes. És ha nagyon ki leszel merülve, rendeljetek menüt házhoz szállítással.

2015. jan. 3. 23:42
 3/11 A kérdező kommentje:

párom kaja téren rugalmas lesz szerintem. fél kész ételek meg hasonlók ha nem lesz id˝m/ erőm / kedvem főzni.

igazából a szoptatástól is félek. Nemlehet a babát üvegből etetni? muszály naponta mellre rakni?

2015. jan. 3. 23:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Jesszusom! Bocs, de az utolsó kérdésed kiverte nálam a biztosítékot. Hogy muszáj-e naponta mellre tenni? Naponta legalább 8x szopiznak a kisbabák, tehát ha anyatejes lesz, sűrűn kell majd szoptatnod.
2015. jan. 4. 00:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

lehet üvegből is etetni... mondjuk maradjunk a 8-nál. szóval 8x megeteted üvegből ami ugyanúgy 1 óra. aztán nekiállsz 8x fejni, hogy legyen az üvege anyatej, az szintén 1 óra, csak hogy meglegyen az a mennyiség amit a gyerek kér. plusz a fél óra büfi.

bárhogy nézem, nem éri meg.

de remélem mikor megszületik a lányod, elöntenek az anyai érzések és ösztönök :D komolyan, szívből kívánom a kicsi lánynak :)

2015. jan. 4. 00:54
 6/11 anonim ***** válasza:
74%
Szia! Mi külföldön élünk, férjem kora reggeltől késő estig dolgozik. A legelejétől egyedül vagyok a kisfiúnkra, most 16 hónapos. Elején elég nehéz volt, fogalmam sem volt semmiről,itt még védőnő sincs, de már úgy érzem belejöttem és dolgozunk is a kistestvér érkezésén. Régebben én sem tudtam semmit főzni. Aztán neki álltam. Először pl. paprikás krumplit. Volt amit telefonon anyukámtól, nagymamámtól kérdeztem meg, hogy kell csinálni, meg sok mindent a netről. Minden fent van. Csak beírod a keresőbe és neki is állhatsz. Ma már ott tartok, hogy főzők rendszeresen és még sütiket szoktam sütni. Ha olyan van, ami nem megy fejből, akkor a közelbe van a laptop és nézem közbe a receptet. Ennyi! Baba előtt havi egyszer csináltam nagy takarítást, meg gyakran "kis" takarítást. Mióta anya lettem, azóta sok " kis" takarítás van. A szekrény tetőket, bútor mögötti helyeket meg majd egyszer valamikor meglátogatom......... :) vagy nem........ :)
2015. jan. 4. 01:53
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem nem élnek a szüleim. Amikor anyám - 10 éve - meghalt, rákényszerültem a főzésre, mert ketten maradtunk apámmal. Addig is főztem ezt-azt, de nem mindent én. Azért hamar belejöttem és feltaláltam magam, mert azelőtt azért sokat ellestem anyámtól. Ha eladkadok, akkor én is a neten nézem, a mindmegette.hu-n jó receptek és hasznos tanácsok vannak.

Azóta férjhez mentem, és nekem is van gyerekem, akivel kezdettől sokat vagyok egyedül, mert a férjem egy hónapban 2-3- hetet van külföldön a munkája matt. Takarítok, főzök, amikor a gyerek épp alszik. A nagyobb munkákat sajnos csak úgy tudom megcsinálni (ablakpucolás, fűnyírás a kertben), ha egy ismerős néni vigyáz rá pár órát. Nagytakarítás mint program nálunk nem létezik, hanem ha időszerű lesz, akkor ablakot pucolok, függönyt mosok (nem minden hónapban, hanem a tavaszi és őszi hónapokban hat hetente, két havonta).

2015. jan. 4. 07:27
 8/11 anonim ***** válasza:

Akkor most szakadj le a gyakori kérdésekről, és kezdj el a szoptatásról, csecsemőápolásról, terhességról, szülésről olvasni. Nem élménybeszámolókat, hanem szaklapokat. A felicitas kiadványai nagyon jók, és érthetők, ezeket a védőnód adja.

A terhességből hátralevő idődben olvass minél többet.

Szoptatásról La Leche Liga honlapja.

Légyszives nézz utána mindennek, mert minél jobban tudod, hogy mi történik a testedeel, annál kevesebb problémád lesz.

A főzés: internetról nagyon jó, és gyors recepteket tudsz találni.

Légyszives olvass, tanulj, mert az írásod alapján főleg magadra számíthatsz az elkóvetkezőkben.

Ha gondolod, írj privit, szívesen segítek neked. Két kisgyerekem van, 39 éves vagyok.

2015. jan. 4. 08:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nagytakarítást minden évszakban egyszer csinálok, egyébként fürdő takarítás, porszívózás, söprés, felmosás, bútorok áttörlése hetente úgy kétszer jön össze. Egyelőre még csak nézelődik a lányunk, de ha elindul, akkor többször szeretnék porszívózni és felmosni.

Én mondjuk 10 évesen kényszerültem először főzni és akkor még nem volt számítógépünk, így tésztát és zacskós levest alkottam minden nap, amíg anyum haza nem ért. Neten nagyon jó recepteket találsz, utána tudsz nézni a legapróbb részleteknek is. Levesek többségét könnyű elkészíteni, főzelékeket is, tésztát csak ki kell főzni, aztán lehet diós tészta, mákos tészta, lekváros tészta, stb. Húsok közül csirkemellfilét könnyű megcsinálni, ehhez rengeteg jó receptet találsz a neten. Köretnek meg mondjuk csinálhatsz főtt krumplit, petrezselymes krumplit, ha kicsit bátrabb vagy már, akkor krumplipürét, sült krumplit is, azok se nehezek. Bolognai szószt is készíthetsz. akár poralappal, azon rajta van, hogyan kell megcsinálni és akár tudod fagyasztani is későbbre. Nem tudom, mennyi időd van szülésig, de érdemes addig gyakorolni, mert az első hetekben nem sok időd lesz rá.

Szülés után igen, sokkal fáradtabb leszel, az első egy hónap a legkeményebb, 2-3 óránként eszik. Én az első két hétben az alvást részesítettem előnyben a házimunkával szemben, a fagyasztóból éltünk, de azért senki nem halt bele. Aztán ahogy a gyerek egyre többet aludt, úgy én is újra mindent megcsináltam a szokott módon. A kórházban megmutatják a pelenkázást, köldökcsonkápolást, de vannak fent videók is az interneten, ahonnan el tudod sajátítani az alapokat. Ne aggódj, ha eleinte kicsit ügyetlen vagy, majd belejössz.

Ami pedig a szoptatást illeti, ha van tejed és szopizik a baba mellből, akkor azzal jársz a legjobban. Nekem kevés tejem volt, ezért szoptatás után még fejtem, azt is megette, sokszor tápszert is kellett még csinálnom, hogy elég legyen neki, ez így összesen kb. 1,5-2 óra/etetés volt. Ha lett volna elég tejem, akkor jóval kevesebb időbe telt volna, ráadásul én szerettem is szoptatni. Volt szoptatós párnánk, azon kényelmesen feküdt a baba, nekem is kényelmes volt.

2015. jan. 4. 08:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Hány hetes terhes vagy?
2015. jan. 4. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!