Szerintetek túlreagálom?
Én sem szeretem, hogy az idősebbek pénzt adnak a kisgyerekeknek, de ez van.
Kamaszkortól oké, de addig szerintem felesleges.
Amúgy miért mentetek gratulálni? Valaki házasodott/gyereket szült/lediplomázott? Vagy ez valami családi szokás, hogy újév napján gratuláltok?
Ja, hogy a gratulálás = szülinapi/névnapi köszöntés, így már érthető :)
Hülye szokás, de ez van. Fogjátok fel zsebpénzként. Amíg kisebbek voltak a gyerekeim, az ilyen összegeket félretettem és nagyon jól jött, amikor vmi nagyobb dolgot vettünk nekik, pl. gyerekülés, gyerekágy, bicikli stb.
Most már nagyobbak (8 és 5 évesek) és tudják, hogy a boltban mindent csak pénzért lehet megvenni, így örülnek, ha néha a zsebpénzükből ők választhatnak valamit. A nagyobbik jobban meg is becsüli azt, amire ő gyűjtögette össze a pénzt, még ha a szó szoros értelmében nem is dolgozott meg érte.
Szerintem a nagyi nem jutalomból adta a pénzt.
És időseknél így szokás.
Mi is mindig kaptunk hol ennyit, hol annyit ha mentünk.
Örülj neki, h pénzt kapott, azt vesztek, amire szükség van.
Igen, túlreagálod!
HA valakit megköszöntenek, akkor az "viszonozni" szokta valamivel, felnöttek esetében vagy süteménnyel/édességgel, étellel, itallal megkínálja a felköszöntőt.
Gyerek esetében ez sokáig kimondottan édesség, csoki, stb volt, de aztán idövel sokszor ehelyett pénzt adtak, mert egyrészt sok gyerek gyüjtött régebben valamire (mert a szülöknek nem volt lehetösége sem megvenni nem abszolút fontos dolgokat), meg a szülök cirkuszoltak, ha a gyerek sok édességet kapott, hogy az árt a gyereknek.
A nagymama ezért adott a gyereknek pénzt, nem "megfizette" a gratulációt, hanem egyszerüen csak "viszonozta" a jókívánságot!
Emiatt cirkuszolni igencsak hülyeség részedröl, inkább örülj, hogy ilyen aranyos a mama.
a nagyszülőkkel nem lehet mit csinálni, később még durvább is lehet a helyzet, egyre hülyébbek tudnak lenni ahogy öregszenek.
hagyd rá, vegyél neki egy perselyt és majd oda bedobja amit kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!