Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek túlreagálom?

Szerintetek túlreagálom?

Figyelt kérdés
kislányom 1 éves. elmentünk a nagyihoz gratulalni és pénz adott neki érte. náluk ez így szokás. a többi unokával is így csinálja 20 éve. viszont nekem ez nemtetszik. adjon neki pénzt ha akar szülinapra, karcsonyra, névnapra, néha - néha csak úgy is adhat kis zsebpénzt ha már nagyobb lesz a gyerek. de nem azért mert elmegy gratulálni és minden kis dologért.
2015. jan. 1. 16:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%

Én sem szeretem, hogy az idősebbek pénzt adnak a kisgyerekeknek, de ez van.

Kamaszkortól oké, de addig szerintem felesleges.

Amúgy miért mentetek gratulálni? Valaki házasodott/gyereket szült/lediplomázott? Vagy ez valami családi szokás, hogy újév napján gratuláltok?

2015. jan. 1. 18:24
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

Ja, hogy a gratulálás = szülinapi/névnapi köszöntés, így már érthető :)

Hülye szokás, de ez van. Fogjátok fel zsebpénzként. Amíg kisebbek voltak a gyerekeim, az ilyen összegeket félretettem és nagyon jól jött, amikor vmi nagyobb dolgot vettünk nekik, pl. gyerekülés, gyerekágy, bicikli stb.

Most már nagyobbak (8 és 5 évesek) és tudják, hogy a boltban mindent csak pénzért lehet megvenni, így örülnek, ha néha a zsebpénzükből ők választhatnak valamit. A nagyobbik jobban meg is becsüli azt, amire ő gyűjtögette össze a pénzt, még ha a szó szoros értelmében nem is dolgozott meg érte.

2015. jan. 1. 18:29
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem a nagyi nem jutalomból adta a pénzt.

És időseknél így szokás.

Mi is mindig kaptunk hol ennyit, hol annyit ha mentünk.

Örülj neki, h pénzt kapott, azt vesztek, amire szükség van.

Igen, túlreagálod!

2015. jan. 1. 18:40
 14/17 anonim ***** válasza:
69%
1 éves a gyereked... semmit nem jelent neki pár száz/ezer forint. tedd el a számlájára aztán csókolom. majd ha a lakását fogja venni, hidd el, ennek a kicsinek is nagyon fog örülni
2015. jan. 1. 18:57
 15/17 anonim ***** válasza:
96%
Igen túlreagálod. Náluk ez a szokás kész. Örülj neki és ragd el a gyerekednek későbbre.
2015. jan. 1. 23:08
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

HA valakit megköszöntenek, akkor az "viszonozni" szokta valamivel, felnöttek esetében vagy süteménnyel/édességgel, étellel, itallal megkínálja a felköszöntőt.

Gyerek esetében ez sokáig kimondottan édesség, csoki, stb volt, de aztán idövel sokszor ehelyett pénzt adtak, mert egyrészt sok gyerek gyüjtött régebben valamire (mert a szülöknek nem volt lehetösége sem megvenni nem abszolút fontos dolgokat), meg a szülök cirkuszoltak, ha a gyerek sok édességet kapott, hogy az árt a gyereknek.

A nagymama ezért adott a gyereknek pénzt, nem "megfizette" a gratulációt, hanem egyszerüen csak "viszonozta" a jókívánságot!

Emiatt cirkuszolni igencsak hülyeség részedröl, inkább örülj, hogy ilyen aranyos a mama.

2015. jan. 2. 07:48
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

a nagyszülőkkel nem lehet mit csinálni, később még durvább is lehet a helyzet, egyre hülyébbek tudnak lenni ahogy öregszenek.

hagyd rá, vegyél neki egy perselyt és majd oda bedobja amit kap.

2015. jan. 2. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!