Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden kislány gyermek/kisbaba...

Minden kislány gyermek/kisbaba maszturbál?

Figyelt kérdés

Néhány kérdés szöget ütött a fejembe, itt a gyakorin sokszor olvasom, hogy a kislányok /különböző korúak/ maszturbálnak. Most épp egy 4 éves kislány anyukája írt ki egy kérdést.

Nekem egy közel 2 éves kisfiam van, még pelusos, de ha meztelenkedik, akkor sem igazán nyúlkál a nemi szervéhez, talán fürdés közben meg-megnézegeti. De ezt teljesen normálisnak találom.

Most várjuk a kislányunkat, januArban születik. Elgondolkodtam, hogy én hogyan fogom kezelni a gyerekeim maszturbálását. Nyilván természetesnek találom, nem fogok fennakadni, de úgy látom, a kislányok hajlamosabbak erre. Mi lehet az oka?

Kislányos/kisfiús szülők tapasztalatait várom. Én pl. Anyukám elmondása szerint sosem maszturbáltam kislánykoromban.

2014. dec. 25. 21:52
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Önvallomások, felnőttkori visszaemlékezések alapján előfordul orgazmus 6 éves kor alatt is. Persze nem mindenkinél. Olyan is van, hogy van a jó érzésnek egyfajta tetőfoka, de az távol áll a "felnőttes" elélvezéstől.

Kinsey és mások leírnak megfigyelt orgazmust (jelekből feltételezhető) 3 éves kislánynál is.

2014. dec. 27. 22:25
 22/26 anonim ***** válasza:
Igazából az egyetlen probléma az a kislányok maszturbálásával, hogy a felnőttek képtelenek ezt kezelni, megrettennek tőle. Pedig nincs miért, ez egy pofon egyszerű, halál természetes dolog.
2014. dec. 27. 22:28
 23/26 anonim ***** válasza:

Így van, előző, de már a hosszú, mai beírásaimban ezekre mind kitértem. :) Arra is ,h óvodás korban előfordul orgazmus, csak ritkán. A lényeg most nem ez. Ez részletkérdés.

Az lényeges viszont, amit az imént említettél -bár ezt már kifejtettem ma itt-, hogy a szülőnek tudatosnak kell lenni erre, pont azért, mer akkor nem ijednek meg ettől, nem botránkoznak meg ezen, és nem zavarják meg ebben a gyermeket.

2014. dec. 27. 22:33
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a nagyon hasznos kommenteket. Próbálok felkészülni egy-egy ilyen helyzetre, biztosan a fiamnál, majd később a kislányomnál is be fog következni. Azért egy picit összeszorul a gyomrom, és nem tudom megmagyarázni, miért.
2014. dec. 28. 00:13
 25/26 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a szorongásod oka a saját gyerekkorodban van. Pl. az, hogy anyukád azt mondta, hogy te sohasem maszturbáltál, az talán azért volt, mert ő olyan kicsi korodban megtiltotta, hogy te már nem emlékszel rá, de a tudatod mélyén még érzed ezt a tilalmat.
2014. dec. 28. 09:46
 26/26 A kérdező kommentje:
Igen, Utolsó, ez is simán előfordulhatott. Majd egyszer alaposabban kifaggatom az anyukámat.
2014. dec. 28. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!