Minden kislány gyermek/kisbaba maszturbál?
Néhány kérdés szöget ütött a fejembe, itt a gyakorin sokszor olvasom, hogy a kislányok /különböző korúak/ maszturbálnak. Most épp egy 4 éves kislány anyukája írt ki egy kérdést.
Nekem egy közel 2 éves kisfiam van, még pelusos, de ha meztelenkedik, akkor sem igazán nyúlkál a nemi szervéhez, talán fürdés közben meg-megnézegeti. De ezt teljesen normálisnak találom.
Most várjuk a kislányunkat, januArban születik. Elgondolkodtam, hogy én hogyan fogom kezelni a gyerekeim maszturbálását. Nyilván természetesnek találom, nem fogok fennakadni, de úgy látom, a kislányok hajlamosabbak erre. Mi lehet az oka?
Kislányos/kisfiús szülők tapasztalatait várom. Én pl. Anyukám elmondása szerint sosem maszturbáltam kislánykoromban.
Önvallomások, felnőttkori visszaemlékezések alapján előfordul orgazmus 6 éves kor alatt is. Persze nem mindenkinél. Olyan is van, hogy van a jó érzésnek egyfajta tetőfoka, de az távol áll a "felnőttes" elélvezéstől.
Kinsey és mások leírnak megfigyelt orgazmust (jelekből feltételezhető) 3 éves kislánynál is.
Így van, előző, de már a hosszú, mai beírásaimban ezekre mind kitértem. :) Arra is ,h óvodás korban előfordul orgazmus, csak ritkán. A lényeg most nem ez. Ez részletkérdés.
Az lényeges viszont, amit az imént említettél -bár ezt már kifejtettem ma itt-, hogy a szülőnek tudatosnak kell lenni erre, pont azért, mer akkor nem ijednek meg ettől, nem botránkoznak meg ezen, és nem zavarják meg ebben a gyermeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!