Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden kislány gyermek/kisbaba...

Minden kislány gyermek/kisbaba maszturbál?

Figyelt kérdés

Néhány kérdés szöget ütött a fejembe, itt a gyakorin sokszor olvasom, hogy a kislányok /különböző korúak/ maszturbálnak. Most épp egy 4 éves kislány anyukája írt ki egy kérdést.

Nekem egy közel 2 éves kisfiam van, még pelusos, de ha meztelenkedik, akkor sem igazán nyúlkál a nemi szervéhez, talán fürdés közben meg-megnézegeti. De ezt teljesen normálisnak találom.

Most várjuk a kislányunkat, januArban születik. Elgondolkodtam, hogy én hogyan fogom kezelni a gyerekeim maszturbálását. Nyilván természetesnek találom, nem fogok fennakadni, de úgy látom, a kislányok hajlamosabbak erre. Mi lehet az oka?

Kislányos/kisfiús szülők tapasztalatait várom. Én pl. Anyukám elmondása szerint sosem maszturbáltam kislánykoromban.

2014. dec. 25. 21:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Pszichológushoz, mert gyakran maszturbálnak? :-) Én emlékszem, gyerekkoromban kezdődött ez a "bizsergés", 6 éves voltam, mikor először átéltem az orgazmust. Azóta maszturbálok, és teljesen egészséges vagyok minden téren. Nagyon is jól megismertem a testemet, tudom, hogy mi jó nekem, hol jó nekem. :-)

Nincs ezzel semmi baj, nem kell aggódni! Pszichológushoz vinni meg főként nem kell.

2014. dec. 27. 16:56
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Most nem állok neki ezer választ végigolvasni, biztos vannak közöttük helyes megfejtések is. Az elsőbe beleolvastam, erről jut eszembe, amint lentebb a "fontos" részben írtam, bár lehet h említette már itt valaki, de inkább kétszer, mint egyszer sem...

Először is: MINDEN csecsemő (hadd ne részletezzem most, a csecsemők mi módon), és minden életkorú gyermek és felnőtt maszturbál, a kivételeket ismeritek: szervi okok, pl idős ember impotenciája, vagy pl cölibátus esetek egy része, na meg ha van párja a felnőttnek, akkor ritkán, vagy nem masztizik, stb nem sorolom, tudjátok a kivételeket. Gyerekkorban ha nem masztizik, akkor vagy szervi oka van, vagy traumatizált. Máskülönben csinálja. Egyénfüggő, milyen gyakran.

Nem kell végletekbe esni: nyilván oda kell figyelni a gyerekre úgy "cuzámmen" egészében, arra is, ha maszturbál, már tudnod kell ,h ilyenkor NE zavard meg! A szexualitás nagyon érzékeny folyamat, és mint sok minden más , ez is gyerekkorban a legérzékenyebb folyamat. Kb 6 éves korig nincs testi szégyenérzet (egyéntől függően 3-7 éves kor között is megjelenhet a szégyenérzet testileg, de általában a 6. életévtől). Tehát megzavarni ebben nehezebb egy 7 év alattit, mint egy idősebb gyermeket. De légy tapintatos, ha látod h csinálja. 5-6 éves kortól óvatosan elmagyarázhatod neki, h SZABAD BÁR, ÁM DE kicsik, légyszíves akkor nyúlj inkább a punidhoz/fütyidhez, ha egyedül vagy, nem lát más, pl wc-n, ágyban. Ha tapintattal adod elő neki, semmi törést nem okoz számára, mégis szocializálod.

! FONTOS:

figyelembe kell venni, h akadnak esetek, amikor túlzásba viszi a masztit a gyermek, DE ILYENKOR IS KÁROS , HA MEGTILTOD! Ugyanis a túlzásba vitt maszti (kb naponta 5-6 alkalommal is teszi) pusztán tünet! Nem kóros! Mit is jelez? Azt h szorong valamitől!! Tehát az okot kell megkeresni és megszüntetni,

NEM a tünetet!

Tehát NEM "csökkentetni vele a masztizást"!

Ha az ok megtalálva és kezelve (99%-ban lelki ok, szorongás), akkor magától ritkul a maszti. Napi 3-4 alkalommal is természetes.

EGYÉNFÜGGŐ, ki milyen sűrűn teszi! Van .,aki csak heti egyszer, gyerekként is. Azért nem veszed észre. A leggyakoribb alvás , csendespihenő alatt. Muszáj tudatosítanod magadban, mert ha nem figyelsz fel arra, h épp csinálja, akkor sajnos megzavarhatod őt ebben, holott ez érzékeny folyamat! A pszichoszexuális fejlődés sok más tényezőre is erősen hat, tehát igen érzékeny terület!

Óvodában is dolgoztam, ebből tudom. Nem csak elméletből.

Kérdezted továbbá, miért a kislányok masztiznak gyakrabban.

Bár egyénfüggő, vannak ovis kisfiúk, akik napjában többször is dörzsölik kukijukat, de többnyire a kislányok önkielégítenek, bár kivétel mindig akad (van kislány, aki ritkán teszi) ; mégpedig azért, mert a nőneműeknek tanulni kell az orgazmus készséget, a kislányok ösztönösen hajalmosabbak felfedezni ezért a testüket de ez szerteágazó neurobiológiai, és pszichológiai kérdés, nem feszegetem, nem ide való. A nőneműek bőre amúgy is érzékenyebb, a taktilis ingerekre fokozottabban (tapintási érzékenység).

Persze nyilán ne arról szóljon a napod, h kuksiozod, az 5 évesem "aha, most épp csinálja... na most megint, aha"... Hiszen a gyermek gondozásának és nevelésének száz és száz oldala van, ha jó szülő vagy ,nem is lenne időd mindig észrevenni ,és ne mis kell, az már perverzió lenne...

Viszont ha feltűnik, ha épp intenziven vele foglalkozol, vagy épp odamész hozzá a mosás/főzés után, stb stb, és "rajtakapod", akkor kell, h tudd, azt csinálja, azért, hogy tudd, ilyenkor különösen tapintatosnak kell lenned veled és hagynod őt ebben.

Ettől függetlenül ha túlzásba viszi, azt úgy is észreveszed, ha nem vagy prűd és nem dugod homokba a fejed. Az esetben meg írtam mi a teendő.

2014. dec. 27. 17:24
 13/26 anonim ***** válasza:

Félregépeltem, bocs:

SZABAD BÁR, ÁM DE kicsiM, picurom, gyermekem....stb....

2014. dec. 27. 17:27
 14/26 anonim ***** válasza:
Szépen összefoglaltad, de szerintem jobb, ha nem azt mondjuk, hogy akkor csinálja, amikor egyedül van, hanem ha azt mondjuk, hogy pl. a szobájában.
2014. dec. 27. 17:33
 15/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, még mindig én vagyok, látom, 2 évesed van. A babák, és gyakran még 1-3 évesen is elmondható a következő:

Mivel a kéz finommotorikája még nem elég fejlett, ezért ebben a korban még nem jellemző a kézzel való önkielégítés (ezért se igazán megfelelő kifejezés a maszturbálás, mert az a latin "mano"="kéz" szóból ered).

Ilyen korúak többnyire még más módokon érik el, az egyik leggyakoribb módja, hogy hason fekve megfeszítik a (saját) testüket, és előre-hátra hintáznak. ritkább esetben a lábuk közé szorítanak tárgyakat pl asztal lába, plüssállat, stb. (Bár gyakoribb 2 éves kor felett a tárgy láb közé vétele önkielégítéshez, de ugyebár akkortól már a "kézi módszerük" is jellemző.)

Ezt, a jelen, 3 év alattiakra vonatkozó soraimat csupán mint elméletet írom, szakkönyvekből és bölcsődei gondozóktól tudom.

Míg a fenti hosszú beírásom tartalmának lényegét gyakorlatból IS tudom, dolgoztam már óvodában is.

2014. dec. 27. 17:38
 16/26 anonim ***** válasza:

Közben írt valaki, a 14-es, az nem én vagyok - csak a félreértés elkerülésére nézve mondom.

Neki azt üzenem, ezen nem veszünk össze, részletkérdés, hogy "szobában", vagy "egyedül"... :)

2014. dec. 27. 17:40
 17/26 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy részletkérdés. Nincs interperszonális kihatása.
2014. dec. 27. 17:46
 18/26 anonim ***** válasza:
55%

Még annyit, miért kell a felnőttnek tudatosítania, h csinálja a gyerek... Ezt most egy konkrét ellenpéldával szemléltetem:

nem egy olyan esetet láttam pl nevelési intézményben, de szülőtől is, hogy nem fogta fel ,ha gyerek épp "azt" csinálja, és hiába volt akármilyen kedves és odaadó, tapintatos a felnőtt, több esetben láttam már olyat (sajnos nem volt időm felvilágosítani már a felnőttet erről), hogy ELVETTE a kis kezecskéjét, megfogta, hétköznapi okokból (játszani hívta, ebédhez, akármi). Na most , iylenkor a gyerekben ez egy megerősítás arról ,h ne nyúlkáljon oda.

Ez önmagában ritkán káros bár, és sok ilyen alkalom után rögzül, de ezt ne akarjátok.. na ezért kell tudatos legyél, h ha "ott" a kezecskéje, akkor hagyd.

Nyilván ha még rá is szólnál, akkor elég lehet egyetlen alkalom is , h tönkretedd a pszichoszexuális fejlődését!! Legalábbis néhányszor rászólsz, és tartósan rögzül benne, h nem szabad masztizni! Ne tedd!! (Láttam már óvónőben ilyen bestiát... :S Sok kókler pedagógus... :S Tisztelet a minőségi pedagógusoknak.)

Bár 3 év alatt kevésbé okozol kárt, még globálisabb az érzékelésük és az ingereket is globálisabban élik ki, tapasztalják meg. De idővel egyre differenciálódik, és egyre célzottabban önkielégítenek! Tehát könnyebb sajnos megzavarni is őket 3 éves kortól ebben!! Ezért legyél tudatos erre, kedves szülő, pedagógus, babysitter, aupair! Ha tudod h ezt csinálja éppen, akkor ne fogd meg a kezét, és ha van rá mód, hagyd, hadd koncentráljon a saját testére!

2014. dec. 27. 17:51
 19/26 anonim ***** válasza:
17%

Gyakori még az is, hogy bútorokhoz dörzsölik a puncijukat a kislányok, akár idősebb korban is, pl. jellemző a fotel karja.

Vagy az apu térdén lovaglás élvezetének hátterében is ez lehet.

2014. dec. 27. 17:52
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezek már részletkérdések szintén. Egyébként a bútorra kitértem mellékesen (asztal lába).

Sokféle módon csinálják, látom az utcán ,váróteremben játszótéren, mert a szakmámból kifolyólag egyrészt képben kell lennem , másrészt nem egy, nem néhány gyerekkel vagyok együtt, amikor gyermekkel foglalkozom, hanem csoporttal. Sok gyerek között meg gyakrabban látni, és sokféle formában.

Ha a gyereken látni, h mintha gondolkodna (felfelé néz), réved, és közben csúszkál, ez is arra utaló jel lehet, tehát nem megzavarni! Egyszer láttam olyat, hogy a végén felsóhajtott, és ráhajolt az asztalra, a kislány lába között az asztal lába.

Hat éves kor alatt ritka az orgazmus, kislányoknál állítólag gyakoribb, de fene se tudja, mikor van, ezt kutatók, pszichológusok, ideggyógyászok stb állítják, mármint az orgazmus megjelenésével kapcsolatosakat.

Ahogy írta az előző, igen, a lovagoltatás is természetes dolog ,de ennek idegrendszeri oka is vannak, nem csupán a nemi szerven található idegvégződések miatt! A vesztibuláris rendszert stimulálja a ringatás, ez megnyugtató nekik! Épp így a lábon lovagoltatás. Tessék nyugodtan csinálni a gyerekeddel, vagy az oviban ha pedagógus vagy, ez nem pedofília.

(Van, aki prűd és ebben a távhitben van, hogy mintha pedó lenne ettől.)

Egy dolog, h a nemi szerve miatt is élvezi, de gondoljatok bele, a fokozottabban érzékenyek, pl autisták kvázi "túlzásba viszik" az előre-hátraringást, a hinta az egyik kedvencük, és a lábon lovagoltatás is egyfajta hinta.

Tényleg ez már nem szervesen tartozik e kérdéshez... játszótér, mérleghinta, csúszda... a legtöbb felnőtt sajnos nincs képben, h miért élvezik annyira csúszdát a gyerekek... meg lehet figyelni, h olykor hason csúsznak le. Ha szólsz a gyerekeknek, h indulás, persze h nem szívesen hagyják ott... a teljes idegrendszerüknek megnyugtató a ringás, hintázás, és amikor a csúszda, a hinta dörzsöli a nemi szervüket, az non plus ultra nekik. Ezért jobb, ha KORÁBBAN szólsz, h hamarosan indulnunk kell haza%oviba, gyerekek.

A mozgásról csak annyit (fogócska, hinta, stb), hogy sajnos erről sincs képben a legtöbb felnőtt -ezért írok róla, mert FONTOS!-, hogy a mozgás mind az értelmi, mind az értelmi fejlődés egyik alapja! A vesztibuláris rendszert stimulálja többek között, pl a térirányok változása, így pl ha fejel lóg a mászókán, ha futkározik, ha ring, ha ugrál, stb ezek a LEGDÖNTŐBBEK az értelmi fejlődéshez!! Önmagáért beszél, ha belegondolsz... ÉS érzelmileg is jelentős hatása van, mert ugye közben van, h ingerli a (saját) nemi szervét, és a felszabadult mozgás is oka.

Eleve azt ,h játszik. A játék a kisgyermekek legalapvetőbb tevékenysége a világ és a saját maguk megismerése okán. Sajnos mindenféle direkt fejlesztésekkel is károsítja sok szülő a gyermekei fejlődését ahelyett, h inkább tudatos lenne ,h ne vegye el a praclit, ha a nemi szervén a keze, vagy hagyná inkább,h a gyerek játékban felfedezze a világot... aztán 6 éveskor felett már lehet FOKOZATOSAN direkt tanításban, pl játékos oktatásban részesíteni. A kereskedelem, a kókler "szak"könyvek csak fokozzák a szülői tévhiteket, a szülői aggodalmakra építve, hogy "fejleszd, fejleszd, még ha csak 5 éves is ,de fejleszd direkt módon, tanítsd!".. Borzalom...

Legalább az alap dolgokról kellene, h lehetőség lenne felvilágosítania szülőket, mert egy ilyen fórum kevés ehhez... Nem is értem, miért nincs a mai világban valamiféle kötelező tanfolyam a babát váró felnőtteknek... Pedig az döntő jelentőségű lenne a leendő gyermek számára. A tudatos szülő, aki képben van, és JÓRA használja a tudását, a gyereknevelés egyik kulcsa (lenne). És a szeretet, megértés, tisztelet. (Sok szülőnek utóbbiakat is tanítani kéne...)

2014. dec. 27. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!