Mit csináljak a 4 éves éjjeli maszturbálásaival, ha ettől nap mint nap vörös lesz belül a nunija?
"Ezért mondtam már neki sokszor, hogy jó lenne, ha nem ez menne körbe-körbe, mert már nem bírom nézni, ahogy teszi tönkre magát."
Hát ennyire tudatosan nem fogod tudni megbeszélni egy 4 évessel.
December 27-én,
17:24-től több hosszú beírást írtam
18:26-os jelenleg ott az utolsó tőlem, olvasd el:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Ide most csak annyi:
a gyakoriság és az intenzítás is lehet túlzó, de nagyon fontos ,h NE szégyenítsd meg érte, NE akadályozd ebben!
Ez kvázi tünet és általában NEM a tünetet kezeljük, hanem az okot! Az ok szinte mindig SZORONGÁS, ritka esetben szervi probléma, ha túl intenzíven, és/vagy ha túl gyakran önkielégít a gyermek!
Gyermekpszichológushoz vidd el, 3 éves kortól javaslom. Játékterápiával kiszűrik, mi az oka, esetleg már előtte megmutathatod orvosnak, kiszűrni a szervi eredetű okot, ami nem valószínű, de jobb kiszűrni. A rajzait gyűjtsd , dátumozd, és ha tudod, rajzolása KÖZBEN kérdezz rá, mit miért rajzol. De ha nincs rajz, az se baj. Mindenesetre játszik vele a gyermekpszichológus, játékterápia is elegendő.
A PIROSODÁST NORMÁLIS ESETBEN A GYAKORI DÖRZSÖLÉS NEM OKOZHATJA.
HIGIÉNIAI hátteret sejtek.
Az meg ez esetben NEM szervi probléma, mindössze itt csak szervvel összefüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!