Szerintetek ez elég lesz a zseniképzőbe, hogy felvegyék?
Februárba lesz 2 éves a lányom és januárban felvételizik a zseniképzőbe.
Amiket tud:
-saját teljes nevét,anyáét,apáét,azt hogy hány éves,hol lakik
- 10 magyar mondókát, 1 angolt
- elszámol 10-ig, meg tudja számolni hány katica,labda stb.van a képen,és hogy melyk a több
-ismeri az össze színt,ha kérjük mondja milyen színű
-folyékonyan beszél,szinte minden szót ismer
-nagyon szépen és ügyesen rajzol
-egyedül eszik,iszik,öltözködik
-szobatiszta
Mielőtt bárki bántana nem erőltettünk rá semmit,nem nyúztuk őt.Borzasztó okos és fogékony mindenre,elég neki valamit egyszer elmondani,megmutatni és máris tudja.
Sokat foglalkozom vele,mert ezt igényli.
Szerintetek van esély rá,hogy felveszik?
A férjem is ilyen gyermek volt.Nagyon hamar csinált mindent és iszonyú könnyen tanult,fogékony volt.
Így 14 évesen érettségizett,számtalan versenyen országos első helyezés lett (matek,fizika,kémia stb.) ezek után kapott papírt róla,hogy zseni.
Majd 15 évesen kezdte az orvosit.Most 33 éves és már adjunktus,pár év és főorvos lesz.A mai napig könnyen tanul!
Valószinű,hogy a lányunk az ő agyállományát és génjeit örökölte.
Férjem is speciális iskolákba járt és megérte,hisz nagyon sokra vitte!
De igazatok lehet a lányunk még kicsi ehhez.
Kérdeztem a zseniképzőt is,ott azt mondták,hogy azok alapján amiket tud,elég lehet a felvételhez.
nekem kicsit ellentmondásos amit írsz :)
a "zsenik" nem csinálnak semmit előbb, sőt.
engem is vittek mindenfelé, nagyon magas az IQ-m. 3 évesen kezdtem beszélni, lusta voltam és az is vagyok. tehát nem öltöztem 2 évesen, stb.
fiam is örökölte az agyamat már ha van ilyen. jelenleg nem mérhető az iq-ja, annyira magas (nekem mérhető, jóval átlag fölött van, az emberek 2%-ába esem). szintén nem beszélt 2 évesen, nem is öltözött, szobatiszta is "csak" 2,5 évesen lett. ellenben hihetetlen agya van, autodidakta módon tanul, 4 évesen már írt és egyenleteket készít magának.
mivel vittek ilyen helyre (nem zseni képzőbe, nem is tudom mi az), azt gondolom mondhatom, hogy a zsenik nem ügyesek és nem szorgalmasak :D
tényleg nagyon ügyes a lányod, de én fenntartásokkal fogadom azt amit leírtál.
egyébként 2 évesen? ez komoly? mit kezdenek egy 2 évessel? élettanilag nem képes befogadni olyan dolgokat miket taníthatnak neki
Készen vagyok:)
Valakinek papírja van arról, hogy zseni?
A 2 éves gyereket meg zseniképzőbe kell iratni?
Hagyjad játszani, barátkozni, ismerkedni a világgal.
Ha a férjed zseni, akkor miért nem őt kérdezed meg ezekról a dolgokról? Nem is értem, hogy miért írtad ki ezt a kérdést, ha otthon is van egy olyan ember, aki elsőkézből tud mesélni a zseni- lét csínjáról- binjáról:)
Hm. nekem egyetlen egy dolog jutott eszembe olvasva a soraid: de jó hogy az én lányom nem zseni.
bocs az offolásért
Gyanítom, jó kis pénzlehúzós hely lehet ez a zseniképző...
Egyébként egyáltalán nem evidens, hogy a hagyományos oktatási rendszerben törvényszerűen elkallódnak a jó képességű gyerekek. A lányom hasonló kaliber, mint a tiéd : másfél évesen összetett mondatokban beszélt hibátlanul ragozva stb, 2 évesen több mondókát és éneket tudott, mint a férjem alsós osztályából bármelyik gyerek. 3 éves korára megtanult nyomtatott betűkkel írni-olvasni magától és csont nélkül teljesítette az iskolaérettségi vizsgálatot, és az iskolába készülő nagycsoportosok DIFER teszjén 98,5 %-os lett -kiscsoportosként. DE: Eszembe nem jutna "zseniképzőbe" járatni! Nem tartom zseninek, csak rettentő jó képességű emberkének, és persze, hogy szárnyakat akarok neki adni, de azt önmagának kell megtapasztalnia, hogy hogyan és merre repüljön, hogy az neki jó legyen.
Az egy jó alap, hogy okos és fogékony egy gyerek, de a másság-élmény - mégha pozitív értelemben vett is - egyáltalán nincs jó hatással a pszichikumára. Ha kiemelik az általános közegből és benyomják egy versenyistállóba, annak nagyon ritkán lesz jó vége, egész egyszerűen nagyon kevés ember képes arra, hogy a személyisége csorbulását kivédje, és egy minimális élettapasztalattal rendelkező egyén még veszélyeztetettebb akármilyen okos is. Merthogy az IQ ugyebár csak egy részképesség, az EQ-t is, a bölcsességet, érzelmi érettséget stb is figyelembe kell venni. Egy kétéves semmiképp sem integrálható be negatív következmények nélkül egy eredményorientált oktatási intézménybe/szervezetbe stb, ha kimagasló az IQ-ja. Erről számos tanulmány szól egyébként.
Kicsit kétkedve fogadom, amiket írsz. Na nem a lányodról, azt még el is hiszem...
De, ha a férjed valóban olyan okos, és sokra vitte anélkül, hogy 2 évesen "zseniképzőbe" járt volna, akkor a lányotokat is nyugodtan hagyhatod GYEREKNEK lenni. Ami érdekli, úgyis magába szívja a játék közben. Majd keressetek neki jó erős iskolát amikor 5-6 éves lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!