Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktattátok le gyermek...

Hogyan szoktattátok le gyermeketeket az éjjeli gyakori viritykölésről?

Figyelt kérdés

Éjjel rengeteg cukros teát iszik nappal alig,vizet nem issza meg, nincs az a pelenka amelyik ennyi nedvességet elszívna, szóval már éjjel közepén átázik a ruhája.

Önkiszolgáló éjjel mellette van sorba az összes cumisüveg.

Játszócumival nem tűr, próbáltam már de magammal tolok ki mert akkor én se ő sem alszunk .

2014. dec. 17. 14:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
57%
10: Már miért ne? :D Felnőttként hosszú ideje cukrozatlan teát iszok, köszöni szépen a szervezetem, neki ez is jó. Hiszen izesített víz.
2014. dec. 17. 15:01
 12/26 A kérdező kommentje:

Az előző hozzászóló tanácsa nagyon tetszik hogy apránként hígítani vízzel és másfél hét után már tiszta vizet is megitta.

De nekem az lenne a lényeg hogy nappal is valahogy többet igyon és ha lehet megcserélődjenek az ivászatmennyiségek, nappal többet éjjel keveset.

2014. dec. 17. 15:01
 13/26 anonim ***** válasza:
92%

ráadásul az sem mindegy, miféle tea is az, amit iszik (fekete tea-származékosak alapból felejtősek kisgyereknél...)

vízre válts! ha igazándiból szomjas lenne, meginná - de a ti esetetekben egyértelmű, hogy ez neki pótcselekvés, önnyugtatás, nem testi szükséglet.

2014. dec. 17. 15:02
 14/26 anonim ***** válasza:
53%

Éjjel 7-8 decit? Durva... Nem normális. Víz és kész. Fiam tavasszal három éves lesz. Sosem kelt éjjel inni, kivétel, ha lázas beteg volt és nagyon izzadt, akkor kapott egy kis teát. Nappal kizárólag tejet (reggel, kakaó vagy tej kis mézzel, este méz nélkül) és ásványvizet iszik. Kapott már gyümölcslevet is, de nem nagyon issza. Neki a víz a kedvence.

Szerintem a gyermeked rosszul lett szoktatva. Az Ő érdekében szoktasd le erről mihamarabb, mert ez nem normális.

2014. dec. 17. 15:07
 15/26 A kérdező kommentje:

Rendben!

Lesz néhány nap alvatlan éjszakánk de meg fogja érni éjjelre kap vizet.

Ha megérti hogy hiába ébred fel nem kap teát majd belenyukszik és megszokja.

2014. dec. 17. 15:25
 16/26 anonim ***** válasza:
69%
Modjuk lehet, hogy a helyedben én megvárnám most már a karácsonyt. Ne az ünnepek alatt legyenek álmatlan éjszakáitok.
2014. dec. 17. 15:32
 17/26 anonim ***** válasza:
72%

Mennyi idős? Cukros teát semmiképp ne adj neki, inkább cukrozatlan gyümölcsteát vagy vizet. De miért kell az ágyába bekészíteni előre? Totális pótcselekvés, adj neki inkább egy alvósállatot.

off: szerintem jó a cukrozatlan gyümölcstea, nekem sincs kedvem csak kizárólag vizet inni. Jól esik naponta 1-2x a tea is. Zöldtea és fekete is cukor nélkül.

2014. dec. 17. 16:55
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Én is így jártam, elrontottam a másodikkal. Sokat ugyan nem ivott kb 50-60 ml-t és egyszer kérte csak. De szintén elég volt arra, hogy akár átázzon reggelre...

Mostanában közlöm vele, hogy a tea elfogyott, esetleg víz van. Nem kéri már. :)

Jópár éjszaka egyáltalán nem iszik végre. 2,5 éves.

2014. dec. 17. 16:57
 19/26 A kérdező kommentje:

Tegnap megfogadtam a tanácsot, úgy csináltam hogy 250 ml-es cumisüvegbe öntöttem 80 ml cukros teát a többi víz volt.

Nem akartam hirtelen megvonni tőle a megszokott ízt.

De ösztönösen 2 cumisüveggel csináltam.

Mintha éreztem volna hogy kell, és kellett is.

Képzeljétek el ugyanúgy megitta a 2 cumisüveget tán még gyakrabban is volt fent gyakran hallottam a nyöszörgést és hogy keresi az üveget.

Én pont ezért készítettem maga mellé hogy tudjak végre aludni egy húzóban legalább 1-2 órát.

Mert már lassan 2 éve nincs egy végig aludt éjjelem.

Arról nem is beszélve hogy hajnalok hajnalán kel a gyerek.

Hajnali 4 óra után már fenn van minden nap.

Legkésőbb 5 óra.

Ma éjjelre megpróbálom hogy csak tiszta teát adok neki cukor nélkül.

Most éjjel 1 szer cseréltem neki pelust de így is hajnalra már átázott.

Amúgy este 7- fél 8 körül szokott elaludni.

Rengeteget forgolódik éjjel.

kb 18-20 fok van a szobánkban és a kiságya a mi ágyunkkal van összetolva.

1 póló 1 vékonyabb passzosabb blúz 1 vastagabb blúzt adok rá 1 harisnyanadrágot és 1 nadrágot + be szoktam takarni egy vastag felnőtt vattás vastag takaróval, de mindig kikúszik alóla.

Azért öltöztetem vastagon mert nem mindig ébredek föl rá hogy kiakarózik aztán meg csak megfázna.

Én egy vastag pizsoma nadrágban és egy vastag zokniban és 1 pólóban és egy vastagabb blúzban alszok és egy vastag takaróba bújva.

A férjem 1 szál gatyában és egy pólóban és van mikor még a takarót is lerúgja magáról.

Akkor hogy öltöztessem a gyereket?

Tudom ez nem tartozik a kérdéshez de gondoltam megkérdezem hátha valaki tud ebben is segíteni?

Hozzátenném a gyerek eddig csak 1 szer volt hogy folyt az orra és 15 hónapos most.

2014. dec. 18. 09:46
 20/26 anonim ***** válasza:

Ha bekészítesz neki fél liter löttyöt az ágyba, biztosan nem fog róla leszokni.

Nem próbálnád másképp öltöztetni? Nekem egy így rengetegnek tűnik. Biztos nincs melege? Nálunk ennyi idős korban a body, egyberészes pamut pizsama, zokni, pléd, illetve a fázósabbnál +hálózsák volt az öltözet. De nem felnőtt vastag takaró.

2014. dec. 18. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!