Aki nem vallásos az hogyan vezeti be a karácsonyi szokásokat a gyereknek? Mit mond, hogy ki hozza az ajándékot, a karácsonyfát?
Figyelt kérdés
Csak nem vallásosak véleményét várom. A karácsony ünnepléséről azt én is elmondom a gyereknek, hogy ez Jézus megszületésének a megünneplése, ennek a történetét röviden elmondom neki. Az ajàndék és a karácsonyfa a kérdésesebb, mivel nem vagyok vallásos, nekem lenne furcsa azt mondani, hogy a Jézuska vagy az angyalkàk hozzák. A kisfiam most 3,5 éves.2014. dec. 14. 07:53
11/16 anonim válasza:
Mi sem vagyunk vallásosak, de az ajándékokat az angyalka hozza. A karácsonyfát együtt vesszük, együtt díszítjük. Legnagyobb gyerekem 5 éves, sokat kérdez a karácsonnyal kapcsolatban. Elmondtam, hogy Jézus születésnapját ünnepeljük ilyenkor. Nagyon tetszik neki a három királyok története, hogy mindenki elment köszönteni az újszülött Jézuskát, és az angyalok is ajándékot vittek neki. Nem akarom ettől megfosztani, legalábbis még ebben az életkorban nem. Én máig emlékszem, amikor 8 éves korom körül húsvétkor mondta anyukám, hogy Jézus nem is támadt fel, az csak mese. Óvodáskorú gyerekemet még nem fosztanám meg egy "csodától". Ahogy télapókor sem mondom neki, hogy rakd ki a csizmádat az ablakba, majd én éjjel belerakok csokit, mintha itt járt volna a télapó.
12/16 anonim válasza:
Nálunk tőlünk van az ajándékok, ez ilyenkor egy ünnep amikor ajándékozni szokás és ennyi.
13/16 anonim válasza:
Nálunk az ajándékokat a családtagoktól kapjuk, vagyis betesszük a fa alá, majd mindenki átadja egymásnak. Nincs se Jézuska, se angyalka, a fát is közösen díszítjük. Az apai ágon viszont nagyon vallásos néhány ember, így ott mindig is tudtuk, hogy ők a Jézuskában hisznek és sosem lőttük le a "poént".
14/16 anonim válasza:
Nem vagyunk vallásosak,nem is hiszek.
Nálunk a fát együtt díszítjük 24-én ,ez már hagyomány.Szenteste az ajándékot az Angyalka teszi a fa alá,25-26-án reggelre a manók teszik a fa alá az ajándékot,mert az Angyalka első nap elfárad.
Évközben is a manók nézik,hogy mennyire jók,mindegyik gyereknek a világon van ilyen manója,aki figyeli,hogy jól viselkedik-e :)!
15/16 anonim válasza:
Ez nem a vallásosság miatt kell a gyerekeknek,hanem a misztérium miatt, hogy örülni tudjanak neki, ha a papa vagy a mama hozná a játékot, annak biztos nem tudnának úgy örülni, aztán majd 6 éves kor körül úgyis elkezdik furcsállni a dolgot, de még akkor is ragaszkodni fognak ahhoz, hogy inkább a Jézuska hozza az ajándékot. Aztán szép lassan átmegy a tudatukban, hogy nem is a Jézuska, hanem apa, anya. De ez így a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!