Nálatok hogy működnek ezek a dolgok? Ki hozza a karácsonyfát? Ki díszíti fel? Ki hozza az ajándékot?
4 éves a fiam, 1,5 a lányom.
Én szívem szerint vele/velük együtt díszíteném a fát, amit együtt választunk ki. Ajándékügyben tanácstalan vagyok.
A problémám az, hogy az oviban a Jézuska hozza a fát és az ajándékokat is.
Mi együtt díszítjük a fát a gyerekekkel, véleményem szerint ez akkora élmény nekik. Az ajándékot nálunk a karácsonyfa hozza, ezt a nagyobb gyerekem találta ki 2-3 évesen. Az oviban fogalmam sincs, ki hozza az ajándékot, de gondolom a Jézuska. Ez a része annyira nem izgat, mert nem zavarja össze őket. Az oviban a Jézuska hozza, itthon a karácsonyfa, aztán ennyi.
Télapó is van minden sarkon: az oviban, itthon is jön, lépten-nyomon az utcán vannak Télapók, mégsem zavarodtak még össze egyszer sem a gyerekeim.
Ha te szíved szerint velük csinálnád a díszítést, akkor tedd azt, ne vedd el tőlük sem az élményt és magadtól sem. Így is úgy is varázslatos és csodálatos élményben van részük, a lényeg, hogy te hogy adod elő :)
Együtt díszítjük a fát, az ajándékot a Jézuska hozza. Nálunk a fa és lakás díszítése közös program, zenehallgatás, sütés, főzés közben.
4, 8 és 12 éves gyerekeink vannak.
Nekünk a kertben vannak fenyők, tavaly is együtt választottuk ki a gyerkőccel melyik legyen. Akkor úgy tudta, hogy Ő kiválasztja, a Jézuska meg majd hozza feldíszítve.
De nagyon nehéz segítség nélkül megoldani a feldíszítést, és emlékszem rá, én hogy imádtam gyerekkoromban amikor segítettünk a tesómmal.
Meg már jönnek a kérdések. Pl a Tescoban miért árulnak karácsonyfadíszt. A Jézuska is itt vásárol? Mikor jön? Várjuk meg!
No ha ilyen szemfüles kérdései vannak, akkor én biztosan vele együtt díszíteném a karácsonyfát. Egyébként én 32 vagyok, anyukám 62, de ha karácsonyról és ajándékokról beszélünk, akkor mind a mai napig úgy mondjuk, hogy jön a Jézuska. Szerintem nem zavarja össze a gyerekeket, ha Jézuskázás van, és az ajándékokat úgy teszitek a fa alá, hogy ők nem látják, de karácsonyfát együtt díszítetek. Nekem nagyon különleges élmény a fa díszítése, és alig várom, hogy a kislányom olyan idős legyen, hogy ő is részt vehessen benne.
Addig is egy ilyet fogunk együtt díszíteni:
MI is együtt díszítjük, amíg nagyon kicsik 2-3 évesek voltak akkor még nem. De nagyon szerették a fát, és szeretnek dekorálni, és így lett. Bekapcsoljuk a karácsonyi zenét, és mehet a menet, nagyon élvezik.
A másfél éves mondjuk kicsi még, ott figyelni kell, nehogy törések felborítások legyenek.
Ajándékot (külföldön lakunk) a télapó hozza. Még mindig elhiszik 6 és 8 évesek. Két éve emlékszek reggelre jött, és felébredtek, rohantak hozzánk, hogy Anyu, Apu, nézzétek a télapó behajigálta az ajándékokat az ablakon
:-D
Nekik is feltünt, hogy látnak itt ott télapót, sőt fényképezni is jár mindenhova, de mondtuk nekik, hgoy ezek csak azért vannak,hgy minden gyermek eltudja képzelni hogy néznek ki. Az igazi nagyon dolgozik nem ér rá körbejárni, és szeret meglepni mindenkit ezért jár titokban. Igen találtak már a boltokban ajándékot amit ők is épp kaptak a télapótól, de rögtön maguknak magyarázták meg, hogy biztos ide is hozott, hogy ha valaki nem kap, megtudják venni.
El lehet ezt húzni hogy hihető legyen nekik, ők akarnak hinni, be lehet magyarázni nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!