Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lát meztelenül a gyereked,...

Lát meztelenül a gyereked, vagy sem?

Figyelt kérdés

Két "tábor van" aki simán meztelenkedik a gyerek előtt, és van aki nem. Most 4 éves a gyerekünk, és nálunk egyelőre teljesen természetes, hogy fürdünk, és öltözünk előtte. Ez megváltozik amikor nagyobb lesz? Vagy mi már így maradunk és a meztelenkedős tábor leszünk?!:) Nálatok hogy volt ez?

Akik nem mutatkoztok meztelenül azok kicsi korában sem tettétek?

2014. dec. 9. 22:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
32%

Természetesen lát meztelenül a lányom, 33 évesen a saját anyukám előtt se vagyok szégyenlős és viszont.

A párom már nem ilyen nyitott, felöltözik, ha a lányom felébred, pedig mindig mondom neki, hogy nincs rá szükség, hagy lássa, milyen egy férfi test :)

Még csak 2 éves a lányom.

2014. dec. 10. 01:15
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, téged az érdekel, hogy változik-e a gyerek ebben a kérdésben. Persze, hogy változik, nem is egyszer:-) Ráadásul nem minden gyerek egyformán. Legnagyobb fiam soha egy percre nem zavartatta magát, most 20 fölött sem.

A két középső kicsiként teljesen természetesen kezelte a meztelenséget, aztán olyan 10 évesen változtak egyet. Inkább kerülték, hogy ruha nélkül lássuk őket, de még egymást is. Viszont akkoriban is simán bejöttek hozzá a fürdőbe, és nem zavarta őket, ha futtomban öltözködtem a lakáson keresztül. Aztán gondolom, hozzászoktak a saját változó testükhöz, és visszatért a lazaság. Nincs direktben pucérkodás, de simán beülnek hozzám vagy a férjemhez csacsogni a fürdőbe, és mi is bemehetünk, amikor ők fürdenek. Kettejük közül a lány lazább, kistesóival is bármikor együtt fürdik, a fiú a kicsiket nem tűri olyankor.

A 3 és 5 éves kicsik meg még teljesen természetesen kezelik a meztelenséget.

Szerintem az a lényeg, hogy ne legyünk prűdek de vegyünk vissza, ha azt látjuk, valami kellemetlen a gyere számára.

2014. dec. 10. 06:07
 13/25 anonim ***** válasza:
91%

Ha azt érted "meztelenkedés" alatt, hogy ruha nélkül flangálunk a lakásban akkor azt nem szoktuk, és a gyerekek sem. De simán átöltözöm előttük, ha úgy kell lezuhanyoznom, hogy egyedül vagyok velük, akkor nyitva hagyom a fürdőszoba ajtaját stb. Tehát nem titkolózunk, nem vonulunk el, de alapból azért nem is mutogatjuk magunkat.

4,5 éves fiú és 2,5 éves kislány.

2014. dec. 10. 07:29
 14/25 anonim ***** válasza:
87%

Meg kell találni az arany középutat. Mi öltözünk vetkőzünk előtte, és fürdünk vele egy kádban (2 éves még csak). Én később sem fogok ezen változtatni, az apját nem tudom, megváltozik-e.

Nekem az apám kifejezetten prűd volt, még alsógatyában sem láttam soha. Ezen ma is nevetek, ha eszembe jut, mert marhaságnak tartom. A barátnőmék meg a szüleivel a nudista strandra jártak rendszeresen pici koruktól (na, ezt azért meg már túlzásnak tartottam)

2014. dec. 10. 11:04
 15/25 anonim ***** válasza:
87%
Igen lát.Természetes dolog.Egyszer olvastam egy tanulmányt,miszerint ez határozza meg a majdan felnőtt nemi életét.Ha természetes a meztelenkedés nem lesz szégyenlős.De én ettől függetlenül,mivel otthon azt láttam,hogy természetes,ezért nálunk is az.És egyébként is a gyerek eldönti mikortól kellemetlen.Nyilván amikor neki az lesz nem így lesz.
2014. dec. 10. 11:50
 16/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Igen ez a megközelítés érdekelt. Azért kezdtem elgondolkodni, mert amíg nem volt gyerekem, azt gondoltam mi nem azok közé fogunk tartozni akik olyan nagyon lazák és meztelenül mutatkoznak a gyerek előtt. Aztán lett egy emberke az én testemből, a mi testünkből, belőlem evett, az tűnt volna abszurdnak, ha nem ennyire közvetlen, és természetes a kapcsolatunk. csak most, hogy kezd nagyobbacska lenni, jutott eszembe, hogy vajon így maradunk? De látom már, hogy majd az is alakul természetesen a maga útján:):)
2014. dec. 10. 12:06
 17/25 anonim ***** válasza:
36%

Lát meztelenül, természetesen kezeli, ahogy én is.

Mert az is.

Szerintem ebből sohasem lesz nálunk probléma. Minden korban rendben van az, hogy egymás előtt meztelenül legyünk és az együtt fürdés is. Csak a résztvevők akaratán múlik.

2014. dec. 10. 12:31
 18/25 anonim ***** válasza:
64%
AZ pedig egy lánynak kifejezetten jó, ha látja az apját meztelenül és egy fiúnak is, ha látja az anyját.
2014. dec. 10. 12:35
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Én még most is együtt fürdök a 4,5 éves és 2 éves fiaimmal...
2014. dec. 10. 14:00
 20/25 anonim ***** válasza:
87%

Nekünk lányaink vannak. A nagy egyszer fürdött velem, 2,5 évesen. Nem éreztem jól magam, így azóta sem. Szégyellős nem vagyok, szoktam előttük öltözni.

A férjem csak medencében fürdött a lányokkal, gatyára vetkőzik előttük, de viszont, ha fürdik, az tabu a lányoknak. A nagyobbik rafinált volt. Az apja ült a wc n, nem zavarta ki. Ő leguggolt előtte, és a wc ülőke meg a csésze közti résen leste meg az apja nemiszervét. CSodálkozva mondta, hogy mit látott. :D

2014. dec. 10. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!