2 év körüli tejfehérje allergiás gyereked miket szokott enni egy nap?
Mennyire részletesen szeretnéd?
A mi kisfiunk 5 éves, 4 éve táplálkozik tejtermék- és tojásmentesen.
Ugyanazt eszi, amit mindenki más is, csak tejmentes változatban. Kivéve a joghurt, túró és a sajt, mert mi kifejezetten szójából készült terméket sem adunk neki.
Reggelire általában kenyeret evett felvágottal, jó minőségű virslit, lángost, kókusztejbegrízt. Ha ehetett volna tojást, akkor a bundáskenyér, tükörtojás, főtt, kemény tojás és a rántotta is szerepelt volna az étlapon.
Ebédre ugyanezt ette, mint mi, pontosabban, mi ettük azt, amit ő, mert úgy készítem el az ételeket, hogy ő is tudjon belőle enni. Mindig ettünk valamilyen levest és második fogást.Igyekeztem hetente többször főzeléket készíteni, ezt rizstejszínnel habartam be. nagyon szerette/szereti a kisfiam a fasírtot, ez is gyakran szerepelt az étlapon, természetesen tojás nélkül elkészítve.
Vacsorára általában vagy ugyanazt ettük, mint ebédre vagy szendvicset.
Tízóraira és uzsonnára pedig gyümölcsöt vagy ekkor ettünk kalácsot, piskótát, ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!