Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek elfogadható egy 5...

Szerintetek elfogadható egy 5 éves óvodás gyereknek a kakastaréj haj?

Figyelt kérdés

Az egyik barátnőm pénteken a gyerekének ilyen hajat csináltatott, mert a kisfiú ezt kérte. Az apjának és neki is tetszik, a gyerek szintén boldog a nagyszülők viszont kiakadtak. Szerintük hétfőn az óvodába is szóvá fogják tenni az óvónők.

Egyébként pedig liberális neveltetést kap a gyerek, minden megvan neki engedve, hogy kellőképpen ki tudjon bontakozni.

Én csak meghallgattam a problémáját, nem mondtam rá véleményt.

Kb. ilyen lett a haja a gyereknek, csak az övé nincs befestve:

[link]

Mit gondoltok?

2014. dec. 7. 13:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
28%
Arról nem is beszélve, hogy az ilyenek gyerekük elnyomásában élik ki a saját kicsinyes perverzióikat.
2014. dec. 7. 14:23
 22/34 A kérdező kommentje:
Nem az utolsónak szántam, hanem annak aki szerint senkinek sincs köze hozzá.
2014. dec. 7. 14:24
 23/34 anonim ***** válasza:
76%

Vagány, de nem minden napra való.

1. zselezni kell, magától nem áll meg így.

2. hogy vesz fel sapkát a gyerek????

3. ha az 5 eves gyerek fultagitot akar, azt is engedni kell, mert az tetszik neki?

4. nem a haja miatt lesz valakibol saját akarat nelkuli tucat atlagember...

2014. dec. 7. 14:24
 24/34 anonim ***** válasza:
35%
Na, ez az a "haj"-viselet, ami nálam minden korosztálynál kiveri a biztosítékot. Most jött ki a börtönből egy utcabeli, pont ilyen a feje évek óta...rossz ránézni is.Én meg nem engedném a fiamnak, de szerencsére a férjem sem, nincs is rá igény:)
2014. dec. 7. 14:29
 25/34 A kérdező kommentje:
Nem hord a gyerek sapkát, sosem hordott. Téli ruhái se nagyon vannak. Tornacipőben jár, pulóvert se hord, csak pólót hajlandó felvenni a dzseki alá. De általában kocsival közlekednek, szóval ez nem akkora baj szerintem. Vagyis amikor az óvodában kiviszik őket, akkor igen, ez miatt már szóltak nekik. Az óvónők a réteges öltözködés hívei. A szülők viszont tiszteletben tartják a gyerek akaratát.
2014. dec. 7. 14:35
 26/34 anonim ***** válasza:
55%

Hahó!!!!!

EZ CSAK HAJ!!!! Nem végleges, lehet, hogy egy hónap múlva megunja, és le lesz vágva neki. Komolyan nem értem, hogy miért akadtok ki ennyire.

a mi gyerekkorunkban (90-es évek eleje) a "kacsafarok" volt a menő, amikor a fiúknak egy tincs volt hosszúra hagyva a tarkójukon. Volt olyan ovis csoporttársam, akinek be is fonta az anyja. Akkor az volt a divat, most ez.

Ettől még senki nem lesz bűnöző.

2014. dec. 7. 16:22
 27/34 anonim ***** válasza:
48%

Hát nem tudom. Már eleve kiakadtam, hogy a fodrász nem mondta meg a szülőknek hogy hidrogénezett haj 5 évesnél szigorúan tilos lenne. Mégiscsak vegyszer. Lehet nem 5 évesen de ne csodálkozzanak ha 25 évesen kopasz lesz a gyerek.

Azt, hogy sosem visel megfelelő ruhát, szintén nem liberális nevelés.

Az én 5 évesen sem volt hajlandó mínusz 6 fokban harisnyát felvenni, de kompromisszumot kötöttünk. Levágom a harisnya lábfejrészét (kiderült ezért nem szereti) így viszont zoknival felvette. Nyilván az óvodai dolgozók meg sok értelmes ember tudja, hogy a réteges öltözéknek igenis fontos szerepe van a gyermek szervezetére. Ha kicsinek ennyire nem hajlandó normálisan öltözködni akkor felnőttként az állandó belső szervi megfázások miatt kínlódni fog. Nem hiszem, hogy a szülők örülnének annak ha a fiúk 25 évesen tönkrement vese miatt küzd az életéért. Ezek a szülők felelőtlen, nem törődöm szülők.

2014. dec. 7. 16:51
 28/34 anonim ***** válasza:
0%
Nem ellenzem. Kislányoknak meg lehet puncipirszinget.
2014. dec. 7. 16:58
 29/34 anonim ***** válasza:
70%

A többi válaszoló által említett fültágító és piercing maradandó nyomot hagynak, így logikus, hogy egy 5 éves ne döntsön olyasmikben, aminek következményeit egy életen át viselnie kell.

De a haj hamar visszanő, így egyáltalán nem ugyanaz a kategória, mint a piercing és fültágító.

Nekem személy szerint nem tetszik ez a fajta frizu, de azt gondolom, nem is nekem kell tetszenie, sem az óvónőnek, sem a nagymamáknak. És egyet kell értsek abban, hogy egy 5 évesnek valóban lehetnek határozott elképzelései önmagáról. (Az én lányom 6 éves.) Én biztos megpróbáltam volna finoman másfelé terelni, de ha azt látnám, hogy hajthatatlan a gyerekem, és tényleg akarja, megengedném neki ezt a frizut. Majd a saját bőrén megtapasztalja a világ visszajelzését rá, és el tudja dönteni, hogy ezzel együtt is vállalja-e. Akkor válik megfoghatóvá számára a normakövetés, ha tapasztalja ezt is azt is. Nagyon kényes kérdés az ember személyiségfejlődésében szerintem, hogy hogyan tanul meg egészséges egyensúlyt tartani a külső és belső elvárások között. Nem vagyok ellene annak, hogy erről már korán szerezzen tapasztalatokat egy gyerek.

Amúgy nálunk az oviban a dadus néninek van évek óta féloldalt leborotválva az amúgy középhosszú haja, így viszonylag extrém a frizurája. Senki nem akadt még fenn ezen.

A réteges öltözködés már más kérdés. Főleg ha folyton meg is betegszik a gyerek, de ezt nem tudjuk ugyebár. Lehet hogy a szülők annyira szeretnék, ha saját értékeket alakítana ki a gyermekük, hogy elfelejtették, hogy a támogatás nem feltétlenül a teljes ráhagyást jelenti. De nem ismerem a családot. Mindenesetre könnyen lehet, hogy az alapvető értékeik igenis rendben vannak.

2014. dec. 7. 17:54
 30/34 anonim ***** válasza:
26%

ma 17:54

Bocsi, de egy hidrogénezett haj is maradandó károsodást tud okozni később ahogy az, hogy lenge öltözékben jár mínusz fokokban.

2014. dec. 7. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!