Szerintetek elfogadható egy 5 éves óvodás gyereknek a kakastaréj haj?
Az egyik barátnőm pénteken a gyerekének ilyen hajat csináltatott, mert a kisfiú ezt kérte. Az apjának és neki is tetszik, a gyerek szintén boldog a nagyszülők viszont kiakadtak. Szerintük hétfőn az óvodába is szóvá fogják tenni az óvónők.
Egyébként pedig liberális neveltetést kap a gyerek, minden megvan neki engedve, hogy kellőképpen ki tudjon bontakozni.
Én csak meghallgattam a problémáját, nem mondtam rá véleményt.
Kb. ilyen lett a haja a gyereknek, csak az övé nincs befestve:
Mit gondoltok?
Vagány, de nem minden napra való.
1. zselezni kell, magától nem áll meg így.
2. hogy vesz fel sapkát a gyerek????
3. ha az 5 eves gyerek fultagitot akar, azt is engedni kell, mert az tetszik neki?
4. nem a haja miatt lesz valakibol saját akarat nelkuli tucat atlagember...
Hahó!!!!!
EZ CSAK HAJ!!!! Nem végleges, lehet, hogy egy hónap múlva megunja, és le lesz vágva neki. Komolyan nem értem, hogy miért akadtok ki ennyire.
a mi gyerekkorunkban (90-es évek eleje) a "kacsafarok" volt a menő, amikor a fiúknak egy tincs volt hosszúra hagyva a tarkójukon. Volt olyan ovis csoporttársam, akinek be is fonta az anyja. Akkor az volt a divat, most ez.
Ettől még senki nem lesz bűnöző.
Hát nem tudom. Már eleve kiakadtam, hogy a fodrász nem mondta meg a szülőknek hogy hidrogénezett haj 5 évesnél szigorúan tilos lenne. Mégiscsak vegyszer. Lehet nem 5 évesen de ne csodálkozzanak ha 25 évesen kopasz lesz a gyerek.
Azt, hogy sosem visel megfelelő ruhát, szintén nem liberális nevelés.
Az én 5 évesen sem volt hajlandó mínusz 6 fokban harisnyát felvenni, de kompromisszumot kötöttünk. Levágom a harisnya lábfejrészét (kiderült ezért nem szereti) így viszont zoknival felvette. Nyilván az óvodai dolgozók meg sok értelmes ember tudja, hogy a réteges öltözéknek igenis fontos szerepe van a gyermek szervezetére. Ha kicsinek ennyire nem hajlandó normálisan öltözködni akkor felnőttként az állandó belső szervi megfázások miatt kínlódni fog. Nem hiszem, hogy a szülők örülnének annak ha a fiúk 25 évesen tönkrement vese miatt küzd az életéért. Ezek a szülők felelőtlen, nem törődöm szülők.
A többi válaszoló által említett fültágító és piercing maradandó nyomot hagynak, így logikus, hogy egy 5 éves ne döntsön olyasmikben, aminek következményeit egy életen át viselnie kell.
De a haj hamar visszanő, így egyáltalán nem ugyanaz a kategória, mint a piercing és fültágító.
Nekem személy szerint nem tetszik ez a fajta frizu, de azt gondolom, nem is nekem kell tetszenie, sem az óvónőnek, sem a nagymamáknak. És egyet kell értsek abban, hogy egy 5 évesnek valóban lehetnek határozott elképzelései önmagáról. (Az én lányom 6 éves.) Én biztos megpróbáltam volna finoman másfelé terelni, de ha azt látnám, hogy hajthatatlan a gyerekem, és tényleg akarja, megengedném neki ezt a frizut. Majd a saját bőrén megtapasztalja a világ visszajelzését rá, és el tudja dönteni, hogy ezzel együtt is vállalja-e. Akkor válik megfoghatóvá számára a normakövetés, ha tapasztalja ezt is azt is. Nagyon kényes kérdés az ember személyiségfejlődésében szerintem, hogy hogyan tanul meg egészséges egyensúlyt tartani a külső és belső elvárások között. Nem vagyok ellene annak, hogy erről már korán szerezzen tapasztalatokat egy gyerek.
Amúgy nálunk az oviban a dadus néninek van évek óta féloldalt leborotválva az amúgy középhosszú haja, így viszonylag extrém a frizurája. Senki nem akadt még fenn ezen.
A réteges öltözködés már más kérdés. Főleg ha folyton meg is betegszik a gyerek, de ezt nem tudjuk ugyebár. Lehet hogy a szülők annyira szeretnék, ha saját értékeket alakítana ki a gyermekük, hogy elfelejtették, hogy a támogatás nem feltétlenül a teljes ráhagyást jelenti. De nem ismerem a családot. Mindenesetre könnyen lehet, hogy az alapvető értékeik igenis rendben vannak.
ma 17:54
Bocsi, de egy hidrogénezett haj is maradandó károsodást tud okozni később ahogy az, hogy lenge öltözékben jár mínusz fokokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!