Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodás korú fiúk anyukái! A...

Óvodás korú fiúk anyukái! A ti fiatoknak is volt tombolós-játék időszaka? Hogy kezeltétek? Normális ez, vagy valami gond van?

Figyelt kérdés
Fiam 4,5 éves, ovis. Minden rendben van körülötte, az ovit szereti, a családon belül nincs gond, sok figyelmet kap stb. Pár hete kezdődött nála a hoppáré. Azóta, mióta hoztunk a menhelyről egy kutyust, de nem tudom, a kettő összefügg -e. Szóval azóta, ha kimegy az udvarra játszani, akkor a kutyus ugrál körülötte, szaladgálnak.... Ez jó, de a fiam ettől annyira felpörög, hogy játékból a földön fetreng, közben artikuláltan ordít. Mondom, játékból. Közben csudajól szórakozik, és ezt nem is sajnálom tőle persze :D, de komolyan, ilyenkor olyan, mint akinek teljesen elment az esze. A feje búbjáig sáros, hideg is van már ehhez a fetrengéshez... Szerintem a szomszédok már elkönyvelték, hogy a gyerekem neveletlen és elmeháborodott. Én meg nem tudom, hogy örüljek -e, hogy végre ki tudja tombolni magát, vagy fegyelmezzem -e és törjem le ezt benne. Nem akarom elvenni a kedvét, szegény eddig sokat unatkozott, mert nincs kistesója, akivel játszhatna. Viszont folyton rá kell szólni, mert azért muszáj vagyok folyton rászólni, hogy ne üljön a kutyára, ne húzza a farkát, ne legyen vele durva. Ezeket a durvaságokat is játékból teszi... Légyszi segítsetek, mert nem tudom ezt mire vélni és nem tudom, hogy reagáljak!
2014. okt. 29. 20:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Nekem is fiam van. :) Szerintem rá kell szólni. Valahogy meg kell tanulnia viselkedeni, bánni egy állattal. Jó szaladgáljon, dobjálja neki a labdát, stb. De Ő nem kutya, ne fetrengjen a sárban. És a kutyusnak olyat ne csináljon ami fájhat neki, főleg ha nagyon szereti. A kiabálás véleményes nálunk is. Egy darabig tűröm, de mindennek van határa, ideje és helye.

Szerintem türelmesen szóljál rá, ahogy írtam mégis csak meg kell tanulniuk viselkedni.

Bár én az ovira is haragszom, mindig olyan sáros és homokos a ruhája, hogy kritikán aluli. Előtte sem a bölcsiben, sem ha velünk megy játszóra nem koszolja így össze magát és nem is kell szinte sosem rászólni, hogy vigyázzon a ruhájára. Anélkül figyel rá, hogy szólni kelljen. Az oviban meg biztos a "kutya" nem figyel rájuk, egymást utánozzák, csak azért lehet.

2014. okt. 30. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!