Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek elfogadható egy 5...

Szerintetek elfogadható egy 5 éves óvodás gyereknek a kakastaréj haj?

Figyelt kérdés

Az egyik barátnőm pénteken a gyerekének ilyen hajat csináltatott, mert a kisfiú ezt kérte. Az apjának és neki is tetszik, a gyerek szintén boldog a nagyszülők viszont kiakadtak. Szerintük hétfőn az óvodába is szóvá fogják tenni az óvónők.

Egyébként pedig liberális neveltetést kap a gyerek, minden megvan neki engedve, hogy kellőképpen ki tudjon bontakozni.

Én csak meghallgattam a problémáját, nem mondtam rá véleményt.

Kb. ilyen lett a haja a gyereknek, csak az övé nincs befestve:

[link]

Mit gondoltok?

2014. dec. 7. 13:13
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem nincs ezzel semmi probléma. Ha a gyerek így érzi jól magát, akkor miért ne lehetne ilyen haja? Azok az anyukák nem csinálnak bazári majmot a gyerekükből, akik mindenféle sz*rral teleaggatják a gyereket, akkor rózsás fejkötőt teszenk a fejére, hogy nem is látszik tőle a gyerek. Meg mindenféle idétlen ruhába öltöztetik szerencsétleneket "mert ez olyan cuki" címszó alatt. És az a szegény gyerek még tiltakozni sem tud ellene, hogy nem akar győzikemintás szőrmemellénykét felvenni. Ha ezt a frizurát tényleg a gyerek szerette volna, magától, mert így érzi jól magát, számára most ez az önkifejezés, akkor miért ne lehetne? Az óvónőnek semmi köze hozzá.
2014. dec. 7. 13:39
 12/34 anonim ***** válasza:
49%
Nem, nem elfogadható, sőt borzalmas, undorító és igénytelen. Sajnálatos, hogy ilyen szülők vannak:S
2014. dec. 7. 13:44
 13/34 A kérdező kommentje:
Na az anyuka is az önkifejezéssel érvel.
2014. dec. 7. 13:46
 14/34 anonim ***** válasza:
50%
Tudja is az öt éves,mi az:(
2014. dec. 7. 13:50
 15/34 anonim ***** válasza:
43%
Lehet, hogy ha megkérdezed tőle nem tudja megmondani, hogy mit jelent, de egy 5 éves tudja, hogy mit akar.
2014. dec. 7. 13:56
 16/34 anonim ***** válasza:
Szuper, én örülök, hogy a hat éves fiamnak nincsenek ilyen hóbortjai.
2014. dec. 7. 13:59
 17/34 anonim ***** válasza:
42%

Ha az én fiam ilyet szeretne, akkor neki is ilyen haja lenne. Nehogy már akárkinek (lsd. akár a kérdező, akár az óvodai dolgozó) beleszólása legyen abba, hogy milyen a gyerek haja, amíg azzal nem higiéniai problémák vannak.

A sok ilyen "beállunk a sorba"-emberből lesz az a millió savanyú, a gyerekkel abszolút kommunikálni nem tudó szülő, aki a saját maga élete utálatában megbélyegez mindent és mindenkit, ami picit eltér a nagy szürke átlagtól.

Mehet a piros kéz :)

2014. dec. 7. 14:13
 18/34 anonim ***** válasza:
96%

Nekem nem tetszik...

És nem sajnálom a gyereket, mert ezek szerint ő kérte.

A társadalomból kilógás- lázadás az valahol okés, de sztem nem óvodás korban.

2014. dec. 7. 14:18
 19/34 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem semmi gond nicns ezzel. Én is simertem kisfiút akinek ilyen volt a haja. Ettől még nem lesz sem jobb sem rosszabb. Pár hónap és visszanő a haja.
2014. dec. 7. 14:18
 20/34 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Mivel hozzám jött a barátnőm panaszkodni, hogy összevesztek a nagyszülőkkel, ezért van beleszólásom. Tőlem kért tanácsot. Az igaz, hogy én csak meghallgattam és nem mondtam véleményt, mert nem akartam. De mondhattam volna, mert megkért rá. A nagyszülőknek is lehet véleménye, miután a kisgyerekkel átmentek hozzájuk és a gyerek közölte: Na milyen lett a hajam nagyi? Az anyuka meg erre rákontrázott, hogy ugye milyen jól áll neki? Tehát mindenki fel van hatalmazva a véleményalkotásra.

És kétlem, hogy egy gyerek attól fog besavanyodni, hogy oldalt nem kopasz és középen pedig nem áll égnek a haja...

2014. dec. 7. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!