Szerintetek elfogadható egy 5 éves óvodás gyereknek a kakastaréj haj?
Az egyik barátnőm pénteken a gyerekének ilyen hajat csináltatott, mert a kisfiú ezt kérte. Az apjának és neki is tetszik, a gyerek szintén boldog a nagyszülők viszont kiakadtak. Szerintük hétfőn az óvodába is szóvá fogják tenni az óvónők.
Egyébként pedig liberális neveltetést kap a gyerek, minden megvan neki engedve, hogy kellőképpen ki tudjon bontakozni.
Én csak meghallgattam a problémáját, nem mondtam rá véleményt.
Kb. ilyen lett a haja a gyereknek, csak az övé nincs befestve:
Mit gondoltok?
Ha az én fiam ilyet szeretne, akkor neki is ilyen haja lenne. Nehogy már akárkinek (lsd. akár a kérdező, akár az óvodai dolgozó) beleszólása legyen abba, hogy milyen a gyerek haja, amíg azzal nem higiéniai problémák vannak.
A sok ilyen "beállunk a sorba"-emberből lesz az a millió savanyú, a gyerekkel abszolút kommunikálni nem tudó szülő, aki a saját maga élete utálatában megbélyegez mindent és mindenkit, ami picit eltér a nagy szürke átlagtól.
Mehet a piros kéz :)
Nekem nem tetszik...
És nem sajnálom a gyereket, mert ezek szerint ő kérte.
A társadalomból kilógás- lázadás az valahol okés, de sztem nem óvodás korban.
Kedves Utolsó!
Mivel hozzám jött a barátnőm panaszkodni, hogy összevesztek a nagyszülőkkel, ezért van beleszólásom. Tőlem kért tanácsot. Az igaz, hogy én csak meghallgattam és nem mondtam véleményt, mert nem akartam. De mondhattam volna, mert megkért rá. A nagyszülőknek is lehet véleménye, miután a kisgyerekkel átmentek hozzájuk és a gyerek közölte: Na milyen lett a hajam nagyi? Az anyuka meg erre rákontrázott, hogy ugye milyen jól áll neki? Tehát mindenki fel van hatalmazva a véleményalkotásra.
És kétlem, hogy egy gyerek attól fog besavanyodni, hogy oldalt nem kopasz és középen pedig nem áll égnek a haja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!