Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek nagyon cumis volt a...

Akinek nagyon cumis volt a gyereke, leszokott magától vagy "kényszeríteni" kellett?

Figyelt kérdés
A fiamnak egész nao a szájában van, lényegében csak addig veszi ki, amíg eszik. Egyelőre nem veszem el tőle, csak érdekelne, mire készüljek.
2014. nov. 14. 10:59
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia, én anno még általános suliba is cumiztam ( tudom, borzasztó)

Úgy szoktam le róla kb másodikos koromba ( 7-8 évesen) hogy jött a bizonyos ottalvós osztálykirándulás ahová nem vittem magammal mert szégyelltem.

Aztán nemis használtam többet.

2014. nov. 14. 11:12
 2/10 anonim ***** válasza:

21honapos a lanyom. Nagyon nagy cumi volt, allandoan a szajaban logott es az sem volt mindegy milyen fajtaju, nem fogadott el akarmit. Aztan azt vettem eszre h egyre kevesebbet log a szajaban. Napkozt is ha meglatta vagy almosodott. Aztan mar csak elalvashoz kerte. Utana, ennek egy honapja fogta es eldobta. Kinevetett h kinaltam neki. Azota se keri.nem tudom mi utott bele, soha semmit nem modntam h na szokjon le rola. No nem mintha bannam. Nekunk nagyon nagy szerecsenk volt ezzel.

Mennyi idos a tied?

2014. nov. 14. 11:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Én is cumis voltam gyerekkoromban. 6évesen az oviban még cumiztam aztán anyu lebeszelte a mikulással hogy szóljon érte. Aznap már nem kértem a cumim , de a Mikulást is megutáltam egy időre :)
2014. nov. 14. 11:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindegyik nagy cumis.

A nagynál elkövette a férjem azt a hibát, hogy utálja a cumit, és állandóan kivette a szájából, csak a cumi volt a téma. Na annál jobban ragaszkodott hozzá. Èn meg csillapítottam, hogy de ez nem akkora baj. 1,5 évesen már nem vittük ki a házból, ezt hamar megszokta. Aztán 2 évesen csak az emeleten a szobákban lehetett használni. Aztán 3 évesen csak ágyban lehetett. Férjem a lányom 4-ik szülinapja elött pár nappal elbeszßelgetett vele. A lányom annyira nagy akart lenni, hogy azt mondta nem kell neki a cumi. Az elsö éjszakát átaludta ébredés nélkül(elött hetekben még volt olyan ha nem találta a cumit éjszaka felkiabált minket). Másnap meg kérte, hogy a cumit rakjuk a dobozába amiben az emlékei(mint hajtincs, rajzok) vannak, fel a szekrényre.

A kicsi megállás nélkül cumizik mellette, és nem zavarja. Egyszerüen érett lett rá, hogy elengedje.

2014. nov. 14. 11:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is érdekelne. Nagyobbik fiam 4 éves, és napközben nem, de éjszakára nagyon igényli a cumit. 2 éves kistestvére már nem cumizik... A nagynál már mindent bevetettem (nagyfiú vagy már, ezt meg ezt tudod, nem való már neked, rokon kisbabának odaadni ajándékba, mert neki nagyobb szüksége van rá, tedd ki a Mikulásnak az ablakba, elviszi rászoruló kisgyereknek stb) semmi nem használ! Ő is érzi, hogy ez már "ciki", szegénynek szégyen érzete is van miatta, de éjszakára ragaszkodik hozzá. Én már nem is erőltetem, mert félek, hogy nagyobb feszengést váltanék ki belőle (kb mint a szobatisztaság erőltetésével). Annyiban megegyeztünk a fiammal, hogy ez az utolsó cumija, tehát ha tönkremegy/elveszti, nem fogunk újat venni. Ebbe ő belement, de ha majd eljutunk odáig, biztos vagyok benne, hogy lesz pár átsírt éjszakája szegénynek.
2014. nov. 14. 12:24
 6/10 A kérdező kommentje:

A fiam 20 hónapos. Korábban nem volt ennyire rákattanva, de néhány hónapja ki sem veszi a szájából. Egyelőre nem is említem neki, néha mondom, hogy vegye ki, de nem akarja.

Az a baj, hogy hiába mondom, hogy ne vigyük, akkor teljesen oadvan, hogy úgy nem jó. Nem akarom elvenni tőle, hogy sírjon utána. Várok, hátha majd magától csökken a cumizás, bár egyelőre nem úgy néz ki. Lassan már azt sem tudom, hogy néz ki a szája :))

2014. nov. 14. 12:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is nagyon cumis volt, tavaly még középsőbe is kellett neki alváshoz. Én nem erőltettem a leszokást. Mi "cumitündérrel" próbálkoztunk, hogy adjuk oda és majd hoz valami ajándékot, akkor épp egy sellő Barbiért volt megkattanva. De annyira nem érdekelte, hogy ne kelljen a cumi. Aztán egyszer egy barátnőm vitt haza minket és amíg beszaladtam a boltba ők kint maradtak a kocsiba. Igazából nem mondott neki semmi extrát, csak hogy már nagylány, minek az. Hazaértünk és magától fogta és kidobta a kukába. Majd kérte a sellő Barbie-t. :) Megbeszéltük, hogy másnapra tudja csak hozni. Nem is volt semmi gond, akkor este elalvásnál kérte, meg még egyszer-kétszer eszébe jutott. Annyi volt, hogy Ő sose "rongyizott" de akkor kellett neki valami ami megnyugtatja szerintem és egy mintás gyerek kendőt kineveztünk rongyinak és pár napig hurcolta.
2014. nov. 14. 13:15
 8/10 A kérdező kommentje:

"Majd kérte a sellő Barbie-t. :)"

Ezen jót mosolyogtam :)

2014. nov. 14. 13:21
 9/10 anonim ***** válasza:
48%

szerintem még korai ha csak 20 hónapos, lényom 4 éves korában szokott le, cserébe kérhetett valami ajándékot, nagyon nagy cumis volt!

fiam most lesz három, és szintén nagyon ragaszkodik hozzá, az egyik válaszoló írt ilyen fokozatos leszoktatást, mi is hasonlóan csináljuk, én 20 hónapossal még nem kínlódnák, később könyebb lesz a leszokás.

2014. nov. 14. 15:27
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem akarom még leszoktatni, ahogy a kérdésben is írtam, csak érdekeltek a tapasztalatok. Jó lenne, ha kicsit kevesebbet használná, mert így nem fog rendesen beszélni, de majd kialakul. Még hagyom.

Köszi mindenkinek a választ.

2014. nov. 14. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!