Akinek nagyon cumis volt a gyereke, leszokott magától vagy "kényszeríteni" kellett?
Szia, én anno még általános suliba is cumiztam ( tudom, borzasztó)
Úgy szoktam le róla kb másodikos koromba ( 7-8 évesen) hogy jött a bizonyos ottalvós osztálykirándulás ahová nem vittem magammal mert szégyelltem.
Aztán nemis használtam többet.
21honapos a lanyom. Nagyon nagy cumi volt, allandoan a szajaban logott es az sem volt mindegy milyen fajtaju, nem fogadott el akarmit. Aztan azt vettem eszre h egyre kevesebbet log a szajaban. Napkozt is ha meglatta vagy almosodott. Aztan mar csak elalvashoz kerte. Utana, ennek egy honapja fogta es eldobta. Kinevetett h kinaltam neki. Azota se keri.nem tudom mi utott bele, soha semmit nem modntam h na szokjon le rola. No nem mintha bannam. Nekunk nagyon nagy szerecsenk volt ezzel.
Mennyi idos a tied?
Nekem mindegyik nagy cumis.
A nagynál elkövette a férjem azt a hibát, hogy utálja a cumit, és állandóan kivette a szájából, csak a cumi volt a téma. Na annál jobban ragaszkodott hozzá. Èn meg csillapítottam, hogy de ez nem akkora baj. 1,5 évesen már nem vittük ki a házból, ezt hamar megszokta. Aztán 2 évesen csak az emeleten a szobákban lehetett használni. Aztán 3 évesen csak ágyban lehetett. Férjem a lányom 4-ik szülinapja elött pár nappal elbeszßelgetett vele. A lányom annyira nagy akart lenni, hogy azt mondta nem kell neki a cumi. Az elsö éjszakát átaludta ébredés nélkül(elött hetekben még volt olyan ha nem találta a cumit éjszaka felkiabált minket). Másnap meg kérte, hogy a cumit rakjuk a dobozába amiben az emlékei(mint hajtincs, rajzok) vannak, fel a szekrényre.
A kicsi megállás nélkül cumizik mellette, és nem zavarja. Egyszerüen érett lett rá, hogy elengedje.
A fiam 20 hónapos. Korábban nem volt ennyire rákattanva, de néhány hónapja ki sem veszi a szájából. Egyelőre nem is említem neki, néha mondom, hogy vegye ki, de nem akarja.
Az a baj, hogy hiába mondom, hogy ne vigyük, akkor teljesen oadvan, hogy úgy nem jó. Nem akarom elvenni tőle, hogy sírjon utána. Várok, hátha majd magától csökken a cumizás, bár egyelőre nem úgy néz ki. Lassan már azt sem tudom, hogy néz ki a szája :))
"Majd kérte a sellő Barbie-t. :)"
Ezen jót mosolyogtam :)
szerintem még korai ha csak 20 hónapos, lényom 4 éves korában szokott le, cserébe kérhetett valami ajándékot, nagyon nagy cumis volt!
fiam most lesz három, és szintén nagyon ragaszkodik hozzá, az egyik válaszoló írt ilyen fokozatos leszoktatást, mi is hasonlóan csináljuk, én 20 hónapossal még nem kínlódnák, később könyebb lesz a leszokás.
Nem akarom még leszoktatni, ahogy a kérdésben is írtam, csak érdekeltek a tapasztalatok. Jó lenne, ha kicsit kevesebbet használná, mert így nem fog rendesen beszélni, de majd kialakul. Még hagyom.
Köszi mindenkinek a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!