Anyukák, meddig tartott míg leszokott gyerkocotok a pelusrol?
Hagyd bepisilni. Rájön, milyen rémes érzés és elkezdi figyelni magát, hogy előzhetné ezt meg. Rámegy pár kör mosnivaló, de gyorsabban haladsz. Ne félj tőle! Felgyorsítja a tanulási folyamatot.
Vegyél le róla minden felesleges ruhát, annyi maradjon, amit maga is le tud húzni, egy bugyika. Mondd, hogy nincs pelus, ha pisilni kell ott a bili. (Tedd jól látható helyre mindig, megéri akár kettőt is elhelyezni a lakásban, távolabbi pontokon, vagy ha kicsi a lakás, akkor legyen fix. helyen!)
Menni fog!
1hete???!!! Ugye csak viccelsz hogy ennyi idő után eredményt vársz?:)
Mennyi idős a gyerek?
A lányom 2éves korától próbálkozunk,most 2,5éves de még most sem szobatiszta. Ha teheti ő is inkább hanyagolja a bilit,de volt már párszor hogy beleprodukált.
Szia!
Akkor még nem érett rá. Akkor lesz érett, ha már nem neked kell rárakni, hanem magától ráül. 1 hét amúgy nagyon kevés, én legalább 1 hónapig "szenvedtem" a dologgal, de aztán egyszercsak ráült. Egyébkén én nem ez a "direkt óránként ráteszem" módszer híve vagyok, hanem a fokozatos-lassú haladásé. (Mi először megpisltettük a kedvenc plüssét, aztán együtt pisiltek a plüssel, végül ő mutatta a plüssnek h kell pisilni. Ez volt a menete, a megvalósítás már ennél bonyolultabb, volt NEEEEM! Volt plüss eldobása, volt bepisilés, szőnyegrepisilés...stb. )
2-es vagyok. Amit az első írt az a lányomnál abszolút nem jött be!!!
Hiába vettem le a pelust,kint is bent is,nem zavarta hogy összepisilte magát. Még csak nem is szólt,ha én nem vettem volna észre egész nap el lett volna pisibe.
Oda kakál/t ahol éppen volt,aztán ment a dolgára nem szólt soha.:(((
Június közepén kezdtük, tehát 3 hónapja. Ez alatt jutottunk el oda, hogy itthon nincs pelus, a pisit szépen intézi, a kaki még nem megy, ezért az utcára pelusozom. Délutáni alváshoz sincs, éjjel van. 2,5 éves.
1 hét alatt ne várj csodát.:)
Fiamnál 1 hét volt. Tavaly nyáron, nem érdekelt, hogy a gatyájába megy, őt igen, 1 hét alatt szobatiszta lett. 2év 4 hós volt ekkor.
Ágytiszta 3év4 hós kora óta, talán előbb levehettük volna a pelenkát róla. Elfogyott a pelenka, így 1-2 baleset volt, azóta ágytiszta is. 3év8hós.
Van ilyen, hogy 1 hét alatt az lesz, csak azért írtam.
3 napig.
Megvártam, amíg "beleegyezett" és az ő döntése volt és akkor levettük a pelust, 3-4 hónappal a 3. születésnapja előtt.
Az én fiam 22 hónapos volt, mikor felszakadt a fitymaszűkülete, muszáj volt legalább nappalra száműzni a pelust. 2 hét után már rá lehetett hagyni, hogy szóljon. Csak alváshoz kaphatott pelust, de hamar rájött, hogy csíp, ha bepisil, szegény. A 3. hétre teljesen szobatiszta lett. 1 hét még édeskevés, nem szabad feladni, és inkább tartson néhány héttel tovább, mint fájdalmas árat fizessen a gyors leszokásért, mint az én fiam.
Ha nem tetszik a bili, próbáltátok már a wc-t szűkítővel, mondjuk, amit ő választhat ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!