Szerintetek elrontottunk valamit?
Nagyobbik fiúnk 3 éves,kisebbik 3 hónapos.A nagyobbik fiammal kapcsolatban kérdezek.Mikor megszületett,az anyósoméknál laktunk még, 2,5éves volt mikor külön költöztünk.Az elején nehezen szokta meg,hogy itthon van itthon és nem a mamáéknál van az otthona már. A baj az,hogy mondta is már nekem,hogy a mamát meg a papát jobban szereti mint minket,mert ők mindent megengednek neki,mi meg nem.
Az igaz,hogy nálunk vannak szabályok,pl:délutáni alvás,napi 5-ri evés,nem az van amit ő akar,hanem az,amit mi jónak látunk neki.
A nagyszülök mindent megengednek neki,a visszabeszélést,a parancsolgatást,az evést bármikor abbahagyhatja ha csak két kanállal eszik,akkor is.
Itthon ugyan ezekkel a dolgokkal bepróbálkozik,csak nem sikerül nálunk,meg mi a hisztit sem engedjük.
Elrontottunk valamit a nevelésben,hogy hozzájuk jobban húz ,mint hozzàm,az anyjához? Vagy csak én reagálom túl? Én mindennél jobban szeretem a gyerekeimet.
Nekem is túl szigorú vagy! Ha ráripakodsz a gyerekre, hogy egyen, biztos jól esik neki a kövekező falat. (Saját gyerekkori tapasztalom!)
Nálunk akkor áll meg a 2. falat után, ha nem ízlik neki. Ez meg inkább a szakácsot minősíti, van hogy Te sem kívánsz valamit, vagy tévedek? Te mindig mindent szívesen és az összeset, ami a tányéron van megeszed?
Lehet, hogy Te a szeretetet máshogy értelmezed, azzal hogy állandóan szabályoknak kell megfelelni, nem hiszem, hogy boldog és felhőtlen gyerekkorról számolhatnak majd be. Mindenki más és más és ez a gyerekeknél is így van. Nem vagy Te katona, vagy rendőr? :) Már bocsi.
Utolsó Te sem érted miről beszél a kérdező gratulálok...
Persze csak annak a gyereknek lesz boldog,felhőtlen gyerekkora aki azt ehet mindig amit akar...vannak szabályok és határok ha hiszed hanem szüksége van rá a gyerekeknek(mellékesen a felnőtteknek is. Semmi baja nem lesz Pistikének ha leültetik ebédnél,hogy egyen,és ne az legyen,hogy Pistike rohangálhat jobbra balra néha bekap egy falatot,de 2 kanálnál tovább nem jut,mert tudja utána jön a nasi az édesség,ami persze jön is,így Pistike mindig eléri amit akar ráadásul azt sem tanulja meg,hogy asztalnál eszünk,van reggeli,ebéd, vacsora ami nem gyümölcs,joghurt vagy keksz hanem rendes étel. Senki sem mondta,hogy meg kell tömni a gyereket vagy bele erőszakolni,de azt igenis tanulja meg,hogy 2 falat krumplipüré után ne jöjjön már fogára való,mert csak arra éhes.
Sajnálom ha valaki csak a két végletet látja a mindent megengedünk és a szülő biztos rendőr meg katona,mert szigorú a gyerekéhez.
Amúgy megnézném,hogy azoknál az anyukáknál,milyen egy ebéd ahol a gyerek 2 kanál után mindig befejezi az ebédet...
De amúgy a kérdés nem az evésről szólt,és 2-3 mondat után ne döntsétek már el a kérdezőről jól csinálja-e..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!