Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valamit elrontottunk?

Valamit elrontottunk?

Figyelt kérdés
Fiam most 6 hetes.Nem alszik el nélkülem és ha felkelek mellőle az ágyból rögtön felébred és sír. Vagy csak rajtam vagy az apján tud akar elaludni.Nem tudok semmit csinálni még az apja haza nem jön.A kiságyat nem is ismeri, mert csak ordít benne.Más segítségem nincs a szülők messze laknak.Teljesen tanácstalanok vagyunk. Ha büfizik azt is ritkán bukja ki inkább visszanyeli.Mit csináljunk? A kenguruba sem marad meg 2 márkát is kipróbáltunk hátha, de semmi :(
2011. szept. 3. 15:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmit, baba természetesen igénye a testközelség. Nagyon nehéz, de nem tagadnám meg magamat tőle.

A kenguru még korai neki, bár én idősebb korban sem ajánlom.

Itt nézelődj:

[link]

2011. szept. 3. 15:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem rontottatok el semmit! Ez így normális. Nagyon picike még! Gondolj bele, hogy mindössze 6 hete van ezen a világon, egyetlen fix pont van az életében és az ANYA! Most legyetek együtt, amennyit csak a Kicsi akarja. Ha ő elalszik, pihenj vele. Ne foglalkozz a háztartással, az megvár. Sajnos ebben az időszakban Apának is sokat be kell segítenie a házimunkába, de meglásd, gyorsan túl lesztek rajta. 2,5-3 hónaposan már érdekli majd a Picit a körülötte lévő világ, a játékok, a játszószőnyeg vagy a pihenőszék! De ebben az időszakban még Te vagy a minden és a legérdekesebb. Soha ne hagyd magára, most tanulja, hogy kire számíthat és kire nem. És a bizalma még nagyon törékeny.

Kengurut TILOS használni ilyen idős korban. Ha jól tudom, azokat 6 hós kortól ajánlják - hacsak nem tudod benne vízszintesen fektetni. A pihenőszék nálunk nagyon bevált, azt viszont csak ajánlani tudom, bár abban sem lehet ilyen idősen 20-30 percnél többet. Vagy esetleg az ADAMO hinta - nálunk az is nagy kedvenc mind a mai napig, pedig a Picim már 10 hós múlt.

Az alvásról tudni kell, hogy az ilyen csöppségeknek 20 percenként változnak a fázisok. Tehát 20 perc kell nekik, még eljutnak a mély alvás fázisába. Addig sajnos valóban mindenre felébrednek, ezt én is tapasztaltam. De 20 perc után ágyút lehet sütögetni mellettük kb. újabb 20 percig, aztán megint jön a felületes fázis. Próbáld figyelni az időt és a mély alvás fázisában letenni aludni.

Hirtelen ennyi jutott eszembe! Csak ügyesen és kitartás. Nálunk 3 hónapos kora előtt egy héttel volt egy hatalmas pozitív fordulat és onnantól (majdnem)minden kerek!:o)

2011. szept. 3. 15:36
 3/9 A kérdező kommentje:
De még babakocsiba sem marad el.Ma elmentünk sétálni gondoltunk iszunk egy kávét valahol.Kicsit nézelődünk ebből nem lett semmi mert szinte végig üvöltötte az egész utat.Nekem csak még van türelmem de a páromnak nem sok.
2011. szept. 3. 15:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Sajnos ha nincs türelme, akkor sem lesz jobb, leginkább csak rosszabb. Az első hetek ilyenek, mindenkinek meg kell szokni az új helyzetet. :-/

1 éves anyukája

2011. szept. 3. 16:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Kifogtátok Amerikát akkor Ti is. :) Az én kisfiam is ilyen volt, elég nehéz az elején, de majd ahogy nő, ő is változik. Sajnos be kell álnod a sorba, ahogy ő diktálja. Nekem először fél évesen volt, hogy könnyebbnek éreztem, aztán 1 évesen, most 1,5 évesen meg sokkal könnyebb. Persze más nehézségek vannak, de legalább pl. wc-re eltudok menni és főzni is valamennyire hagyja. Csak ha úgy csinálok, ahogy ő szereti, akkor jársz Te is a legjobban, nem fog annyit sírni és Te is nyugodtabb leszel. Ha pl. utcán ki kell venni a kocsiból, vedd ki, én is egy csomószor úgy sétáltam vele.

A büfivel nem értem, mi a gondod. Az hogy ritkán, vagy hogy visszanyeli?

2011. szept. 3. 18:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Ritkán bukik vissza valamit és azt is 80%-ba visszanyeli.Büfi van 2-3 is
2011. szept. 3. 19:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor büfizik rendesen, nálunk általában 1-szer jött fel a levegő csak. Utolsó vagyok, ahogy írtam nehéz, meg kell szokni. Nemsokára már egykézzel is tudod fogni, akkor könyebb lesz, az érdekes, hogy a kengurúban nem marad meg. Az olyan mint a kendő/mei tai és társai ugye? Utólag én is vettem volna egy ilyet. De akkor valamiért idegenkedtem tőle.

[link]

2011. szept. 3. 22:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van egy előttem válaszolónak, még nagyon picike a babád. Szüksége van rád, hogy mellette legyél. Még nem tudod "elkényeztetni", így le sem kell szoktatnod arról, hogy rajtad aludjon vagy az apján. Változni fog ez, hidd el. Nálunk is ez volt, most pedig már elalszik a székében és a babakocsiban is a lányunk (3 hónapos).

Ne aggódj, cselekedj ösztönösen, megérzed hogy mi a jó a babának és az jó lesz neked is. :) A házimunkát pedig hagyd a fenébe, ráér az hétvégén is! :)

2011. szept. 3. 23:19
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, kenguruba ne tedd, max ha kendőd van, abban hordozhatod. Ilyen pici babát nem szabad ültetni.
2011. szept. 3. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!