Butaság, hogy ilyen rosszul esik? És hogy reagáljak?
Figyelt kérdés
Munkahelyen ötkor végeztem, rohantam haza a családomhoz. Apa vigyázott a gyerekekre (3 évesek) egész nap, mivel az oviban őszi szünet van. Bemegyek a lakásba, erre az egyik sírva fakad, hogy ne menjek be, ne lakjak itt, é sszó szerint tolt kifelé. Kiderült, hogy telefonáltak anyósommal, aki vidéken lakik, és hívták, hogy jöjjön, ő meg ígérte, hogy majd eljön. És őt várták. Nem akarom felfújni a dolgot, de egész nap hazavágytam... próbáltam viccesen állni a dologhoz, de nagyon rosszul esett. Különben most is itt hagytak, hozzám se szólnak, mintha itt se lennék :(
2014. okt. 30. 18:40
1/7 anonim válasza:
Nekem is rosszul esne. Értem, hogy 3 éves, de tudnia kéne, hogy ilyet nem mondunk. Lehet nincs igazam és én vagyok a gyerekes, de én tuti besértődnék annyira, hogy akkor nem játszok velük, hiszen nenm lakom ott meg ilyenek. Érteni fogja, hogy vmi csúnyát mondott. Szegény, úgy sajnállak :(
2014. okt. 30. 18:43
2/7 anonim válasza:
Ez minden kisgyerekes anyukával életében MINIMUM egyszer előfordul. Nem kell tragikusan felfogni.. sőt én visszaemlékszem arra, mikor én mondtam ezt a saját anyukámnak.
2014. okt. 30. 18:49
3/7 anonim válasza:
A gyereknek nincs olyan időérzéke, ő a nagyit várta, és csalódott. Elkeseredett, azért téged küldött el. Nem tragikus, azt ugyan nem mondom, hogy természetes, de az ő kis világában ez volt az egyetlen lehetőség, hogy a keserűségét kifejezze. Esti fürdésnél már nyoma sem lesz.
2014. okt. 30. 18:53
4/7 anonim válasza:
Ő a nagyit várta, te jöttél. Érthető, hogy csalódott, és ezt nem tudja máshogy kifejezni - jó, beléd is rúghatott volna, mondjuk... Ne vedd a szívedre, el fog múlni.
2014. okt. 30. 18:56
5/7 anonim válasza:
Nyugi kisgyerekek,van ilyen ez nem ellened irányult,csak a nagyit várták.
2014. okt. 30. 19:02
6/7 anonim válasza:
Nem tudják ők még ezt ugy felmérni. Az én Kisfiam 2,5 éves és mindig azt mondja,hogy apát szereti jobban. De ha meg baja van anya kell.
2014. okt. 30. 20:25
7/7 anonim válasza:
Nálunk is ez van (5 éves lesz a kisfiam), ha én megyek az oviba érte akkor is és ha már apa hazahozta előttem, akkor otthon is. Nagyon rosszul esik, teljesen meg van rám sértődve, dúl-fúl, rám se néz. Idő kell, mire feloldódik. A megoldást nem tudom, próbálok túllendülni a saját "sértettségemen" és kedves vagyok vele. Remélem idővel elhagyja ezt a viselkedését. Én úgy értékelem ezt, hogy rossz volt neki egész nap nélkülem, így még nem büntetem tovább. Próbálok neki olyanokat mondani, hogy inkább örüljünk egymásnak, vagy már úgy vártam, hogy lássam, hátha idővel az ilyenek rögzülnek és elfelejtei ezt a morcos viselkedését.
Összességében nyugodj meg! Másnál is van ilyen és nem Te csináltál rosszat és nem a mamát várta ennyire. (Nálunk sokszor mondva csinált problémákat is sorol ilyenkor, amin sírva is fakad.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!