Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg én csinálok valamit...

Tényleg én csinálok valamit rosszul?

Figyelt kérdés

3,5 éves kislányom 3 hete óvodás, azóta minden este fél 10 körül alszik el. Szerintem az óvoda miatt van, ott nagyot aszik (alapjáraton nem egy nagy alvásigényű gyerek). Párom szerint viszont én rontom el.

Délután játszótér, csavargás, fut, szalad. Este vacsora, fürdés, esti mese. Aztán általában felhívjuk az apját, aki külföldön van.

Ez után még kb 1 órát vergődik, forgolódik, szomjas, be kell takarni. Egyszerűen akármit csinálunk is délután, nem alszik el időben. Múlt héten tesóméknál aludt, fél 10-kor tették le eleve, akkor szó nélkül el is aludt.

Párom szerint rosszul csinálok valamit, azért nem alszik a gyerek.

Esetleg volt valakinek hasonló óvoda kezdésnél?

2014. szept. 16. 21:06
 1/8 anonim ***** válasza:

mondjuk pont a lényeget hagytad le, mikor kel, mikor fürdik, mikor vacsizik, mikor értek haza... :)

de nem hiszem, hogy gond, ha nem álmos reggel...

nálunk f7kor van fürdés, majd vacsi, utána 8-ig csendes játszás, tehát már nincs rohangálás, birkózás, stb, így lenyugszik alvásig és könnyebben alszik el, ez 9kor van :)

az oviban meg nem alszik, 7kor kel, 10 óra alvás neki elég, de ő 5 éves.

3 évesen még 8kor fektettem le és az oviban is elszundított.

mindegy, lényeg az, hogy ha reggel magától ébred, nem fáradt, akkor semmi gond ezzel :)

2014. szept. 16. 21:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Tedd le te is fél tízkor,ennyi a történet.Az enyém már lassan egy éve nem aludt délután,este 7-8 körül feküdt le,tökéletes volt minden..Most,hogy már az oviban alszik,az este kész szenvedés,9nél előbb nem tud elaludni..Nálunk ez csak azért gáz,mert a húga viszont aludna 7-fél 8 kor,de ő meg nem tud este zajban(vagyis el tud,de ha felébred,utána meg őt nem tudom visszaaltatni,mert kipiheni magát..)..Ha nem lenne hugi,eszembe sem jutna lefektetni 9nél előbb...
2014. szept. 16. 21:24
 3/8 A kérdező kommentje:

7-kor általában itthon vagyunk. Vacsora, fürdés. Fürdés után már nincs mese a tv-ben, meg játék se nagyon. Olyankor olvasni szoktunk már csak.

Nyári szünetben nem aludt ebéd után, akkor fél 8-8 körül aludt el. Az apja szerint hagynom kéne, ennyi az alvásigénye. Csak hát ugye nem ő él velünk, a páromat meg zavarja, hogy ez van esténként, nincs csend 8-tól.

2014. szept. 16. 21:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem értem miért baj, hogy fél tízkor alszik. Ha reggel fel tud kelni, akkor nem látom a problémát. Miért kell nyolc után csend?
2014. szept. 16. 21:33
 5/8 A kérdező kommentje:
Reggel 7-kor ébresztem, de ha hétvége van, akkor is általában 7-1/4 8-kor kel magától. Most szombaton fél 6-kor felkelt reggel, simán elvolt este fél 8-ig alvás nélkül, nem nyűglődött, nem vergődött. Szerintem elég neki ennyi alvás. Csak párom szerint egy ekkora gyereknek 8-kor aludnia kell.
2014. szept. 16. 21:39
 6/8 anonim ***** válasza:
Gizi te vagy az?????
2014. szept. 16. 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A párod (akivel laksz) és a gyerek apja (aki külföldön van) 2 pasi? Jól értem? Az apa a távolból dirigál, a pasid pedig beleszól, mert zavarja, hogy sokáig fenn van a gyerek?
2014. szept. 17. 11:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nektek,szülőknek van igazatok,elsőre nekem sem jött át,hogy a párod és gyerek apja két külön személy.Próbáld meg valahogy elmagyarázni a párodnak,hogy a gyereknek x idő alvásra van szüksége egy nap,nem pedig a 8-kor ágyban lennie,a lányod számára gondolom ez olyan 11-2 óra,ami teljesen normális ennyi idősen.
2014. szept. 17. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!