Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy jut idő mindkét gyerekre?...

Hogy jut idő mindkét gyerekre? Valamit rosszul csinálok?

Figyelt kérdés

Az egyik kisfiam 4,5 éves. Ovis. A második most 6 hetes. Amikor a nagy hazajön az oviból igényelné hogy vele foglalkozzak egy kicsit.. és én nem tudok. Mert vagy etetek, vagy altatok, vagy pakolok valamit éppen.. és így tovább. Pedig van segítségem is a háztartásban, de nem is ez a gond. Inkább az, hogy a pici annyira leköt hogy nincs időm a nagyra. A férjem sokat segít ebben. Játszik vele, külön órára viszi. De valahogy hiányzik nekem is a vele tölött idő. Rosszul osztom be az időmet? Vagy nincs még rutinom? VAgy a második még olyan pici, hogy ne is számítsak arra hogy időm legyen másra? És ez később jobb lesz?

Sajnálom az első csemetémet, mert érzem, hogy ez így most nem oké. Mint egy számkivetett néha úgy érzem, persze lehet hogy én reagálom túl?!

Más családban ez hogy működik?

2014. febr. 8. 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:
A házimunkát addig csináld amíg a nagy oviban. Ha otthon van figyelj csak a családra. Amíg a kicsi eszik rajzolhatsz vagy olvashatsz neki mesét. Ha elaludt ülj le vele játszani. Ha pakolni kell ott az este amikor alszanak, vagy megkéred a férjed rá.
2014. febr. 8. 22:00
 2/8 anonim ***** válasza:
26%

Lehet, hogy rosszul osztod be az időd, mert míg az én lányom nem kezdett el mászni, addig sokszor volt, hogy unatkoztam is.

Ha kendőben magadra kötöd, az altatás, szeretgetés is kipipálva és jut idő a nagyobb gyerekre is így hármasban.

2014. febr. 8. 22:05
 3/8 anonim ***** válasza:
biztos hogy rossz idöbeosztás miatt van, ezen szerencsére lehet változtatni és kell is különben a nagy fiad sinyli meg. Mindenképp kell neki is külön idö veled. Ég csak 6 hetes a pici érthetö hogy nem megy minden rögötn flottul.
2014. febr. 8. 22:35
 4/8 A kérdező kommentje:
Ma is próbáltam volna gyurmázni a naggyal.. Persze 5 perc múlva ott kellett hagynom, mert a pici sírt. Folyamatosan mondom neki, hogy "ne haragudjon, lesz jobb is".
2014. febr. 8. 22:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha otthon van a párod legyen ö a picivel te addig tudsz a fiaddal játszani, persze a szoptatás más de ezenkivül ö is tud mindent csinálni. Fürdesse ö latassa, ringassa stb. Vidd te különorára a nagyot és ö legyen a picivel.
2014. febr. 8. 22:58
 6/8 anonim ***** válasza:

azt írod, hogy van segítséged, a férjed a játszik vele... hát ne vele játsszon hanem a picit altassa, mindjárt lesz egy órád a nagyra ami neki rengeted, meglátod, fel fog töltődni.

pakolás meg, olyan, hogy tényleg vagy előtte vagy utána, de ne abban a 4 órában pakolássz mikor a nagy otthon van.

szerintem csak rosszul osztod be az időd. a 6 kicsinek próbálj kialakítani egy napirendet, hogy tudd, kb, mennyit alszik délután, könnyebb lesz úgy a nagyot lekötni is míg rá kerül a sor.

nekem egy pszichológus barátnőm mondta, hogy ha jönnek a rokonok, hogy a nagyot elvigyék sétálni, akkor nyomjam a kezükbe a kicsit és vigyem én a nagyot :) tök igaza van, mert mikor picike, könnyen le lehet passzolni egy fél órára, ráadásul meg is szokja így, viszont a nagy már tudja, hogy milyen a minőségi idő anyával és neki hiányzik :)

2014. febr. 8. 23:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Délelőtt főzök, takarítok ha kell. Ebéd után megyünk a nagyért az oviba. Délután már nem csinálok nagy dolgot, csak ha nagyon muszáj. A naggyal játszunk, a kicsi ott van velünk lent a szőnyegen ha ébren van. Segítségem nincs. A kicsivel még délelőtt be is vásárolok. Álltalában 2 napra főzök.
2014. febr. 9. 18:37
 8/8 A kérdező kommentje:

tudom, hogy valami nem működik nálam, az időbeosztásommal. Napirendet azonnal kialakítanék én, figyelem a pici szokásait is, de még kiszámíthatatlan. A nagyobbik 8 hetesen már átaludta az éjszakát, a Pici még nem. És most 8 hetes.

Bízom benne, hogy lesz jobb is.. :)))

2014. febr. 13. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!