Jobbkezes, de bal szemmel fókuszál. Van így más is? Lett belőle hátránya?
Én ilyen vagyok.
Nagyon szép a kézírásom, másból se vagyok hülye, mindig is könnyen tanultam. Amikor elsőben a K betűt tanultuk, akkor a tanítónéni az én K betűmet mutatta a többieknek, hogy ilyennek kell lennie. :)
Kicsit túlzásba viszik ezt az "ha jobb kezes, akkor mindene jobbos legyen, még a hallása is!".
Ezen ne aggódj!
Voltam nevtan-ban a lányommal, mert nem akarták suliba engedni. Az egyik feladat az volt, hogy rajzoljon egy házat, embert, mittudomént. A sorrend jó volt, csak épp jobbról kezdte a rajzolást. És nem volt gond, iskolaérettnek minősítették, pedig mást is tükörben csinált. Sokszor írja fordítva a hármast, pl. Senkit nem zavar, majd megtanulja. Pedig neki mindene jobbos.
keress rá arra, hogy testközépvonal-keresztezés
Okozhatja visszamardt csecsemőkori reflex is, és sok hátrányos következménye lehet a szakemberek szerint, de szerintem ez egy picinykét túl van lihegve. Tényleg millió ilyen ember van, aki jobblábas de balkezes, netán kétkezes, vagy jobbszemes de balkezes stb... Aztán élnek mint hal a vízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!