Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jobbkezes, de bal szemmel...

Jobbkezes, de bal szemmel fókuszál. Van így más is? Lett belőle hátránya?

Figyelt kérdés
Ma volt felmérés az iskolához, ez az egy dolog nem stimmelt. Jobbkezes és jobblábas, de bal szemmel fókuszál, ami elvileg az írásban hátráltathatja.
2014. okt. 29. 13:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Én ilyen vagyok.

Nagyon szép a kézírásom, másból se vagyok hülye, mindig is könnyen tanultam. Amikor elsőben a K betűt tanultuk, akkor a tanítónéni az én K betűmet mutatta a többieknek, hogy ilyennek kell lennie. :)

Kicsit túlzásba viszik ezt az "ha jobb kezes, akkor mindene jobbos legyen, még a hallása is!".

Ezen ne aggódj!

Voltam nevtan-ban a lányommal, mert nem akarták suliba engedni. Az egyik feladat az volt, hogy rajzoljon egy házat, embert, mittudomént. A sorrend jó volt, csak épp jobbról kezdte a rajzolást. És nem volt gond, iskolaérettnek minősítették, pedig mást is tükörben csinált. Sokszor írja fordítva a hármast, pl. Senkit nem zavar, majd megtanulja. Pedig neki mindene jobbos.

2014. okt. 29. 14:01
 2/3 anonim ***** válasza:

keress rá arra, hogy testközépvonal-keresztezés

Okozhatja visszamardt csecsemőkori reflex is, és sok hátrányos következménye lehet a szakemberek szerint, de szerintem ez egy picinykét túl van lihegve. Tényleg millió ilyen ember van, aki jobblábas de balkezes, netán kétkezes, vagy jobbszemes de balkezes stb... Aztán élnek mint hal a vízben.

2014. okt. 29. 14:59
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor megnyugodtam. Egyébként kipróbáltam, és én is bal szemmel fókuszálok. :O És osztályelső voltam. :)
2014. okt. 29. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!