Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen hátránya/előnye származ...

Milyen hátránya/előnye származhat egy gyereknek abból, hogy 5 évesen megy csak óvodába?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 9. 12:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
55%
előnye semmiképpen nem származhat,belőle.
2013. ápr. 9. 12:41
 2/22 anonim ***** válasza:
73%
Sok mindent kap a gyerek az óvodában, amire otthon nincs, vagy csak korlátozottan van lehetőség (közösség, versek, mesék, dalok).
2013. ápr. 9. 12:42
 3/22 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem gyerektől és a körülményektől függ.

Én is ennyi idősen kerültem oviba, mert már majdnem megőrültem otthon és rágtam a szüleim fülét. Izgatottal lógtam az ablakban, amikor a ház előtt óvodáscsoport ment el. Még egy évig maradhattam volna otthon, mert anyukám háztartásbeli volt, a tesómat is csak a kötelező iskolaelőkészítőbe vitték. Otthon meg egyedül voltam az anyukámmal és a nagymamámmal, a tesóm akkor már iskolába járt. A nagy korkülönbség miatt úgy nőttünk fel mint két egyke.

Amikor bekerültem, nem tudtam beilleszkedni egy már összeszokott csoportba. Nehéz volt a többiekkel együtt játszani, utána meg azon hisztiztem, hogy délben vigyenek haza. Szóval én szenvedtem nagyon, de hallottam olyanról, akinek meg semmi baja nem lett tőle, mondjuk ő nagycsaládból jött és mindig gyerekzsivaj volt otthon.

2013. ápr. 9. 12:44
 4/22 anonim ***** válasza:
75%
Én is inkább úgy gondolom, hogy csak hátránya származik belőle. Később kezd el ismerkedni az intézményesített neveléssel. Egy olyan társaságba kerül, ami már összeszokott. Kirekeszthetik emiatt. Addig csak az otthon létezik. Oké, hogy addig is találkozik gyerekekkel, de az nem ugyanolyan. Túlságosan belekerül a "burokba", amiből nem biztos, hogy könnyen ki lehet majd rángatni.
2013. ápr. 9. 12:45
 5/22 anonim ***** válasza:
67%
Előnye semmi. Hátránya rengeteg. A szocializáció egy fontos szakaszának kimaradása miatt.
2013. ápr. 9. 12:51
 6/22 anonim ***** válasza:
68%
A környezetemben összesen 2 ilyen eset volt, a többieknek dolgoztak a szülei. Az egyik már felnőtt. Az anyukája szerint legalább fél évig nem szólt senkihez. Most 35 évesen is elég fura, kicsit különc, bár lehet, hogy amúgy is az lenne. A másik most 7 éves és ő is nagyon nehezen vette az akadályokat. Nagyon le volt maradva bizonyos dolgokban és még elsős iskolásként is ott tartott, hogy 1 hét suli, 2 hét betegség.
2013. ápr. 9. 12:54
 7/22 anonim ***** válasza:
81%

Megoszlanak a vélemények, de szerintem attól függ, milyen a család. Ha van otthon sok könyv, játékok, amelyekkel értelmes dolgokat tud játszani a gyermek, ha foglalkoznak vele, mesélnek, énekelnek neki, ha rajzolhat, alkothat kedvére, akkor szerintem semmi hátránya nem lesz.

A szomszédom lánya 5 évesen kezdte az ovit, addig az apjával volt itthon, anyuka dolgozott, apuka két gyermekre vigyázott. Nem látom, hogy hátránya származott volna. Ügyesen vette az akadályokat.

2013. ápr. 9. 12:58
 8/22 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem nem olyan egyértelmű,hogy hátránya származik belőle,mint ahogy ezt írtátok.Mostmár az ovodákba összevont csoportok vannak,tehát nem egy szín tiszta összeszokott csoportba kerül bele a gyerek.A gyerekek többsége 3 évesen kerül ovodába,és eléggé felkészületlenül éri őket,mert egy 3 éves gyerek szerintem még nem mindig érett az ovodára,de muszály beadni,mert anyukának vissza kell menni dolgozni.Szerintem ez gyerek,és családfüggő.
2013. ápr. 9. 13:01
 9/22 anonim ***** válasza:
65%
Természetesen mindenki maga dönti el, h mikor rakja be a gyerekét bölcsi/oviba! De! Szerintem se a szülőnek/szülőknek, se a gyereknek nem jó, ha otthon van a gyerek! A szülőnek társaságban emberek között a hely, dolgozzon, éréj ingerek, tornáztassa az agyát, legyen kiegyensúlyozott, mert a maga dolgát végzi! A gyereknek pedig gyerek a párja 1,5-2éves kortól! Anya már nem elégíti ki a játszás vágyát, de a gyerekek igen! Tanul a gyerekektől, könnyebb a társadalomba való beilleszkedés, élmények érik... Ez az élet rendje!
2013. ápr. 9. 13:08
 10/22 anonim ***** válasza:
70%

Gyerekfüggő. Ha nincs más lehetőség, nem veszik fel, akkor lehet, csak szimplán unatkozik otthon. Később szokja meg a szabályokat, kevesebb a gyerektársaság, nem jár el annyi helyre, színházba, koncertre, kirándulni.

Az oviban vannak szabályok, gyerekek, irányított foglalkozás, anyuka annyi órát nem tud egy gyereket szórakoztatni, amennyire ott le vannak foglalva a gyerekek.

2013. ápr. 9. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!