Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túl sokat várok el egy ötévest...

Túl sokat várok el egy ötévestől? Túl szigorú vagyok?

Figyelt kérdés

A nővérem kislánya rám van bízva az őszi szünetben. Irreális elvárás egy ötévestől, hogy mosson kezet evés előtt, húzza le a vécét, ne a földön rajzoljon, mert filces legyen a parketta, és esténként lefekvés előtt segítsen elpakolni a játékait?

Ezeket ha nem is tudja magától, de ha mondjuk már háromszor megkértem rá, akkor meg kellene csinálnia?

A párom szerint én túl szigorú vagyok, és nem kellene minden ilyesmiért rászólnom. Én nem akarok szigorú lenni vele, nem akarom cseszegetni a gyereket, de nem úgy tanulja meg hogy nem szabad csámcsogni, hogy mindig rászólok, amikor csinálja? Egy darabig türelmesen, de ha már sokadszorra sem fogad szót, akkor kicsit komolyabb, keményebb hangon (de nem kiabálva), hogy érezze a hangsúlyomból, hogy nem viccelek? Ha nem így kell megtanítani neki bizonyos dolgokat, akkor hogyan?

2014. okt. 29. 10:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

3-5 valaszolo, koszonom a privat leveledet, de nem erzem ugy, hogy privat kapcsolatunk lenne. Koszonom erdeklodesedet a nemi eletem irant, nyugodj meg rendben van. Ha tobb dolog erdekel kerdezz batran megirom neked szivesen, csak reszletezd mire vagy kivancsi. Kifogasolhatod, hogy esetleg gondok voltak az irasommal, de az nem mentesit arrol, hogy mekkora b.u.n.k.o p, t.a.p.l.o voltal a kerdezovel. De ne aggodj egyszer megtalalod te is az eletben a boldogsagot, addig meg tovabb eld ki magadat masokon. Hiaba vannak ilyen megekseredett nok is mint te. Nem lehet tokeletes a vilag.

Tovabba, hiaba irogatsz privat uzeneteket, ne gondold ott fogok veled levelezni. :-). Szep estet dragasag.

2014. okt. 29. 19:13
 22/22 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el minden hozzászólást!

Túl kell járni az eszükön, én így fogalmaznék. Ha nem tud a földön úgy rajzolni, hogy ne legyen olyan a parketta és ha a szép szó sem ér, akkor találj ki valami mást, tereld el a figyelmét más irányba. Nálunk ez válik be, már egész pici korától ezt alkalmazom. És hát a példamutatás, ha otthon apa csámcsog, akkor Ő is fog (ezt nem tudom, csak példa).

Szerintem túl pörögted a témát, nem neked kell megnevelni, nálad inkább érezze jól magát, majd a szülei nevelik. A rendrakás máshol sem megy. A kézmosás is csak könyörgéssel, vagy ha kedve tartja. De ha Te is mész és együtt mostok kezet, talán hamarabb fog Ő is.

Vagy ha nem győzöd idegekkel, akkor ne vállald el a kislányt. (Jóindulatból írom, ne érts félre.)

2014. okt. 30. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!