Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túl szigorú voltam? Játszótéri...

Túl szigorú voltam? Játszótéri szitu.

Figyelt kérdés

Kisfiam 3 éves. Tavaly sokat küzdöttünk az agresszivitásával, gyakran minden előzmény nélkül támadt rá gyerekekre a játszótéren. Erről szívós munkával sikerült leszoktatni, meg ő is megkomolyodott, idén nem volt eddig ilyen probléma.

Ma valahogy nem volt jó passzban, folyamatosan kiabált a gyerekekkel a játszón, elküldött mindenkit, aki közeledni mert hozzá, egy kislányhoz meg hozzávágott egy homokozóformát. Amikor meglátta, hogy közeledek felé, azonnal bocsánatot kért, de már késő volt, azonnal hazajöttünk.

Azóta azon kattogok, hogy talán mégsem kellett volna ilyen keményen lereagálni. Alapvetően inkább engedékeny vagyok, mint szigorú, nagyon nem szívesen büntetem. A játszótéren egyébként is mindennaposak a konfliktusok, nem szokták ilyesmi miatt hazacipelni a gyerekeket, igaz, a többiek nincsenek olyan nehéz időszakon túl, mint mi. Főleg amiatt vagyok bizonytalan, mert bocsánatot is kért, de én eléggé begurultam.

Ezt visszacsinálni már nem lehet, de Ti mit gondoltok? Ti is így tettetek volna, vagy azért nem kell ezt ilyen szigorúan venni?

2013. máj. 16. 14:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jól tetted!!

Azért az durva hogy hozzá vág valamit a másikhoz, fel is hasíthatta volna a kislány arcát...

2013. máj. 16. 14:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jól tetted. Ez elég nagy büntetés neki, meg fogja jegyezni. A mi baráti társaságunk így bünteti a gyerekeket, én is az enyémet. Szólok 2x elmondom mi lesz ha nem fogad szót kivonom a játékból. Barátnőm kislánya soha nem állt meg tanulóbiciklivel, 1x kellett hazavinni, megjegyezte :)

Ne foglalkozz azzal ki hogyan csinálja, Te így tettél és szerintem jól cselekedtél!!

2013. máj. 16. 14:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem szigorúság, csak nevelés. Jól tetted. Ha ő agresszívabb gyerkőc, akkor igenis kell, hogy helyretedd. Az engedékenység ilyenkor nem megoldás.
2013. máj. 16. 14:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól tetted,mond el a kisfiadnak,hogy bizony,szépen kell viselkedni,és ha jól viselkedik,holnap hosszabb ideig maradhattok.
2013. máj. 16. 14:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen,jól tetted.Legyél következetes,hogy nehogy megismétlődjön,és rászokjon,hogy mégis lehet.
2013. máj. 16. 14:15
 6/11 anonim ***** válasza:
87%

Lehet, hogy egy picit túl szigorú voltál- bár még mindig jobb, mert vannak olyan anyukák, akik le se sz...ják,hogy a gyerekük kit püföl éppen a játszótéren. Ha megint előfordulna, szerintem csináld azt, hogy az elsőnél figyelmezteted, ha megint ezt csinálja, akkor hazamentek. És csak akkor menjetek haza, ha megismétli. Mond neki, "figyelmeztettelek, és te mégis megint dobáltál, ezért hazamegyünk(és akkor tényleg menjetek haza-következetesség). Szóval nem kell egyből hazamenni :)

Amúgy ügyes vagy , hogy sikerült leszoktatni. Hogy csináltad?

2013. máj. 16. 14:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is jól tetted. Nálunk is volt már hasonló szitu sajnos. Az oké, hogy bocsánatot kért, ezért megdicsérheted utólag mikor "elemzitek" a helyzetet. De jól csináltad. A gyerek csak a következetességből ért. Én láttam már olyat ilyen esetben hogy anyuka odament leordította a fejét a gyereknek, majd visszament trécselni. Na ő nem csinálta jól, te igen :)
2013. máj. 16. 14:26
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is így tettem volna. Nekem a lányom ilyen ő 3 éves múlt és egy éve-másfél éve van ez már enyhül és egyre jobb de bizony ha ilyen rossz napja van amit írsz akkor addig tesztel amíg haza nem viszem...tehát először csak kiabál veszekszik csúnyákat mond aztán csinál egy olyat amiről jól tudja hogy nem szabad. Olyankor fogom és hazaviszem. Nem várom meg hogy még jobban eldurvuljon a helyzet.

Az hogy más mindent megenged a gyerekének az őszintén nem érdekel.

Én normálisan nevelt gyereket szeretnék akivel nem félek és szorongok ha el kell menni nyilvános helyre vagy mások közé és akitől nem kell "félnem" hogy ordítva magából kivetkőzve hisztizik majd meg a játszótér réme aki dobálózik és bánt...

Én nem ilyet szeretnék. És következetességgel lehet csak jutni valamire, mert van olyan gyerek valóban akire elég egyszer szólni vagy csúnyán nézni és máris rendesen viselkedik, van aki pedig feszegeti a határokat amíg csak lehet...:(

2013. máj. 16. 14:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen rendben van ez így. Azt érdemes tudatosítanod a kisfiadban, hogy a bocsánatkérés szép dolog, ezért büszke vagy rá, hogy megtette, ugyanakkor egészen egyszerűen nem lehet agresszív senkivel és bármikor ilyet tapasztalsz, azonnal haza fogod vinni legközelebb is. Ebből meg fogja tanulni, hogy nem szabad.

Jól csinálod!

2013. máj. 16. 14:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Jól tetted.

Ha azt írtad volna, hogy egyedi eset, és a gyerkőcnél nem voltak eddig hasonló szituk, akkor nem hoztam volna haza. De így a legjobb, hogy még csírájában elfojtottad a dolgot. Következetes voltál. Legközelebb tudni fogja, hogy nem a bocsánatkérés a megoldás, hanem az, ha nem dobálózik.

2013. máj. 16. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!