Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem voltam túl szigorú a 4,5...

Nem voltam túl szigorú a 4,5 évesemmel? (Dupla büntetés. )

Figyelt kérdés
Meg van fázva, így megbeszéltük, hogy nem kap fagyit. (A fagyis mindennap eljön erre.) Kint játszott az udvaron, hallottam, hogy jön a fagyis, hát egyszer csak a lányom is egy gombóc fagyival. Mondtam neki, hogy mit képzel, nem erről volt szó. Erre duzzogva állt vagy öt percig, a fagyija elolvadt, és meg mondtam neki, hogy dobja el. Ezek után még jobban felkapta a vizet, kiszaladt az udvarra, és mint kiderült, az utcára is, holott nem kapott rá engedélyt (jól tudja, hogy anélkül nem mehet). Pont jött a szomszéd valamiért, visszaküldte, én pedig beküldtem a sarokba "gondolkozni". Addig felporszívóztam a lakást (kb. 6-7 perc volt). Utána kiengedtem, és még egyszer elmagyaráztam neki a megszegett szabályokat. Úgy tűnik, nem vette zokon, mert most játszik, pedig amúgy nagyon sértődős gyerek. Persze a fagyi miatt lelkifurdalásom van, hiába volt ingyen, de úgy érzem, nem lettem volna következetes, ha hagyom megenni. Egyszer már eljátszotta ezt, akkor megehette, és lám, nem tanult a leszidásból.
2013. máj. 29. 18:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem de nem is dupla büntetés. Ilyen alapon akkor máskor is ehetne max a sarokba küldöd pár percig. Ne legyen lelkiismeret furdalásod ebből tanul a gyerek.
2013. máj. 29. 18:21
 2/12 anonim ***** válasza:
63%
Ne haragudj nem a kérdésre válaszolok. Nem zárjátok a kaput? Hogy tudott kimenni?
2013. máj. 29. 18:46
 3/12 anonim ***** válasza:
47%
és hogyan vett egyedül fagyit?
2013. máj. 29. 19:01
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
Hogy a francba megy ki a 4,5 éves kislány az utcára?? Hol voltál te? Ha tudod, hogy ki tud menni, miért nem figyeltél rá? Észre sem vetted, hogy egy idegen emberhez (fagyishoz) odamegy a kislányod, és fagyit kap? Neked is kéne büntetés.
2013. máj. 29. 19:01
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem zárjuk, ez "átjáróház", két család lakik együtt, az utca pedig zsákutca (tér), aminek a végén lakunk, forgalom nincs. Kint szoktak biciklizni a gyerekek.
2013. máj. 29. 19:02
 6/12 A kérdező kommentje:
A fagyist jól ismerjük, gyakran veszünk tőle, és bizonyára megszánta a kislányt, azért adott neki ingyen. Máskor is vesznek tőle a gyerekek, de olyankor adok rá pénzt, most pedig direkt mondtam, hogy nem kaphat.
2013. máj. 29. 19:04
 7/12 anonim ***** válasza:
47%
És ha berángatja a kocsiba és soha többe nem látod a gyereked? Nem olyan ritka ám. Én nem engedném ki, itt kezdődik a probléma. 4,5 éves kislány nem fogja még fel, hogy ha idegen emberekhez odamehet, kimehet az utcára (tök mindegy, hogy az mennyire forgalmas), akkor miért vagy kiakadva egy hülye fagyin.
2013. máj. 29. 19:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Négy és fél évesen - tudom, mert a lányom pont ugyanennyi idős - nagyon kicsi még ahhoz, hogy önállóan fagyit vegyen, vagy hogy kiengedd az utcára, akkor is, ha zsákutca. Sajnos millió tragédia történik - én mindig arra tanítom a gyerekeimet, hogy soha, senkitől se fogadjanak el semmit. Tudod, "cukrosbácsik" bármikor, bárhol lehetnek... Nem szabad ennyire megbízni egy ilyen kicsi gyerekben.
2013. máj. 29. 19:10
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem megy oda idegenekhez, mert tart tőlük. A fagyis pedig egy olyan háromkerekű biciklis, tudjátok. Igaz, van autóval is egy fiatal nő, tőle nem szoktunk venni, de őt is ismerjük. Más ide nem jön, egyébként egy kis faluban lakunk, ahol mindenki ismer mindenkit, így nem félek attól, hogy idegenek jönnek. A szomszédok gyerekei is mindig kint vannak, nem beszélve a "térfigyelő kamera" harmadik szomszéd néniről. Egyébként pedig abszolút nem ez volt a kérdés, hanem maga a büntetés, de mindenkinek köszönöm, hogy helyettem is aggódik.
2013. máj. 29. 19:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Látom pár kérdező nem ismeri a biológiai kamerákat.

[link]

2013. máj. 29. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!