Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy megy a sarokba állítós...

Hogy megy a sarokba állítós büntetés?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból kérdezm. Ugyanis azt nem értem, hogy ha a szülő nem tudja a gyereket rábírni, hogy ezt vagy azt ne csináljon, akkor arra hogyan tudja rávenni hogy álljon a sarokba?

Addig értem, hogy oda állítja, de ott is marad?

2013. máj. 2. 07:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem a sarokban kell állni, ha nem a bünti széken ülni és gondolkodni. "születése óta" csak akkor kellett a bünti székre ülni ha nagyon rosszat csinált, és soha nem volt kérdés, hogy ott marad vagy sem, mert tudta ő, hogy ha ott kell ülnie akkor anya nagyon mérges.
2013. máj. 2. 07:45
 2/7 A kérdező kommentje:

Nekem 2 kisgyrekem van. Szerencsére rikán fordul elő, de ha muszály akkor beteszem őket a kiságyba "gondolkodni". Egyenlőre nem tudnak kimászni, bár nem sok kell hozzá.

Az szokott előfordulni, hogy felmásznak az asztalra és felállnak. Na, ilyenkor a frászt hozzák rám és irány a kiságy.

Na, de ha azt nem érti hogy nem mászhatsz fel az asztalra, akkor azt hogy értené hogy nem jöhetsz ki a sarokból vagy nem kelhetsz fel a székről!

2013. máj. 2. 07:53
 3/7 anonim ***** válasza:
A kis ágy nem jó hely. Mert nem lehet büntetés egy olyan hely ahol amúgy is szokott leni ha nem rossz. A bünti helynek pont az a lényege, hogy ott csak akkor kell lenni ha rossz volt. Ha vissza gondolok talán 1-1 alaklom volt, hogy fel állt a székről, olyankor vissza tettem. Testvérem gyermeke 2 éves volt mikor rá jöttek, hogy kell valami büntetés mert kicsit elszalad a ló a gyermekkel. Akkor mondtam neki a székes ötletet. Nekik nem akart ott maradnia gyerek, de 5-6 vissza tette és megmondta, hogy ott maradj. Utána ott maradt. Annyi percet kell csak ott ülnie ahány éves a gyerek, mert utána már nem "emlékszik" miért kell ott lennie. A percek csak a folyamatos ott ülésre vonatkoznak. pl. 2 éves folyamatosan 2 percet ül ott, minden vissza ültetésnél elmondod, hogy ezért kell ott ülnie "fel másztál az asztalra"
2013. máj. 2. 08:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Barátnőméknél is ez a módszer van, utána megbeszélik a gyerekkel, hogy miért kapták. Szerintem ez a része nagyon fontos.

Nálunk nem jött be, illetve egyszer próbálta ki a férjem, de a gyerek nézett rá "ez hülye mit csináljak én a sarokban?" pillantással. Azóta nem próbálkozunk :) Én is úgy vagyok vele, hogy ha ezt megértik, akkor azt is hogy nem szabad. Nem mondom hogy angyali gyerekek, de még mindent meg tudtunk beszélni. (igaz van közöttük 4 év, szóval nem vagyok azt a fáradt anyuka) Ha valamelyik hisztizik ott hagyom ahol éppen van. Lenyugszik, utána megbeszéljük. Így is tudják, hogy nem kellett volna, butaság, nem érnek el vele semmit. Ha rosszak akkor vagy elveszem tőlük amivel éppen hülyülnek, vagy leszállítom őket. Ha valamelyikünk előveszi a határozott hangját akkor abból rögtön értenek.

2013. máj. 2. 08:42
 5/7 A kérdező kommentje:

A kiságyat azért érzk olyankor büntetésnek, mert nem játszhatnak éppen azt mit szeretnének. Egyenlőre hatásos, majd meglátjuk mi lesz később.

De pl. ha "csak" sima hiszti van akkor elég ha határozottan rájuk szólok, vagy figyelmen kívül hagyom, de amikor veszélyeztetik a saját épségüket akkor muszály olyan helyre vinnem őket ahol biztonságban vannak.

2013. máj. 2. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Huhh... én a napokban alkalmaztam először ezt a módszert, mert eddig értett a szóból, de most teljes gőzerővel hódít a dac :(

Most láttam először azt az IGAZI hisztit a kisfiamnál, amikor semmiségen borul ki (neki nem nagy perec kell, hanem kicsi). Hüppögős visításig hajszolta magát. Beraktam őt a szobájába egy sarokba - mondtam neki, hogy "egy perc néma csöndet kérek" - utána kijöhet. Szaladt utánam visítva, és riadtan karolt a lábamba (a szívem szakadt meg), majd vissza a sarokba, megint kiszaladt utánam. 3-szor vittem vissza, amikor már ott is maradt, és kb. fél perc múlva elhallgatott. Bementem hozzá, megvigasztaltam, és megbeszéltem vele.

Hogy mit szabad, mit nem - azt eddig sikerült megbeszélnem vele.

- Szerintem, az is fontos, hogy értelmileg olyan szinten legyen, hogy megértse.

- A kiságy szerintem sem jó büntihely, mert egyszer ott bünteted, máskor ott altatod... Vagy megutálja a kiságyát, vagy nem veszi büntetésnek, de az 1. verzió sanszosabb.

Hány éves a gyerkőc?

2013. máj. 2. 11:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk most 2,5 évesen jött el a sarok ideje, addig nem volt rá szükség.

Van a szekrény mellett egy kis beugró, oda szoktam beállítani. Ott kiüvöltheti magát. Általában azért jár sarok, ha csúnyát mond vagy ütöget, harap. Kijöhet, ha (őszintén...) bocsánatot kér vagy ha lecsendesedett, egy idő után én megyek oda és megbeszéljük nagy hüppögve és ölelgetve, mit nem szabad.

Nem szokott egyébként kijönni (ezen én is meglepődtem), sőt többször kijelentette, hogy az az ő szobája :) és hagyjam ott békén. Egyébként volt, hogy egy óráig is üvöltötte onnan, hogy "Csúnya vagy!", és beszélni sem lehetett vele, úgyhogy ez az annyi perc, ahány éves nem igen működik nála.

Amíg ez az igazi belelovallós hisztis korszak el nem érkezett én is meg voltam győződve róla, hogy elég az erélyes rászólás vagy elvenni tőle, amivel rosszalkodik.

2013. máj. 2. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!