Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ebben a helyzetben Te mit...

Ebben a helyzetben Te mit tennél a gyerekeddel?

Figyelt kérdés
Beviszed a 4 éves gyereked, egy RTG vizsgálatra, erre ő megmacsakolja magát, és elkezdi ordítani, hogy "nem akarom, nem akarom, anya nem akarom" és közben ingatja a fejét, rángatja magát. 10 percig megy ez, a szép szó nem használ. Mit lépsz?
2014. okt. 27. 10:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
24%
Komolyan mondod, hogy feladtátok? Ennyire nem vagytok felkészülve arra, hogy szakemberként, akik napi nem tudom, 30-40 ilyen vizsgálatot elvégeztek, nincs más a tarsolyotokban, amivel segíteni tudtok egy ilyen helyzetben? Azért nem csak az anyukát kéne okolni, hanem fejlődni is lehetne abban, hogy a gyereket hogyan lehet megnyugtatni. Ha tényleg másfél perc és fájdalommentes, akkor milyen kisugárzásod lehet, ah ezt nem tudod elhitetni egy 4 évessel? Ezen gondolkodtál már?
2014. okt. 27. 10:54
 12/25 anonim ***** válasza:
82%

9!

Az en gyerekem nem vag le hisztit, ha vizsgalatra kell mennie. Elmondom neki, megerti. De kepzeld, olyan is volt mar, hogy fajdalmas vizsgalathoz le kellett fogni -en fogtam le es milyen erdekes, azota sincs semmi bizalmi problemaja. Hulye anyuka engedje csak hisztizni, akinek meg fontos a gyerek egeszsege, oldja meg. Ha szep szora nme hallgat, akkor lefogja az ember. Kotelezo oltast is inkabb kihagyod, ha hisztizik?

2014. okt. 27. 10:55
 13/25 A kérdező kommentje:

Hogy megnézzen egy vizsgálatot. Ez milyen jó ötlet! Hát nem tudom mennyire lenne szabályos a bürokrata Magyarországon, de ilyen helyzetben lehetne akár kifejezetten hasznos is. Köszönöm! (persze csak messziről, a sugár miatt)

Hozzáteszem, arra is lett volna lehetőség, hogy anyuka ölébe vegye a vizsgálat alatt (anyukára tettünk volna védő köpenyt), de a kisfiú erre se volt hajlandó. Ezt egyébként egy 2 évesnél még el is nézném, de egy 4 évesnél nem normális.

2014. okt. 27. 10:55
 14/25 anonim ***** válasza:
88%
Nehogymar az orvos/asszisztens legyen a hibas azert, hogy egy gyereket nem tud az anyja kezelni....
2014. okt. 27. 10:57
 15/25 anonim ***** válasza:
55%
Igen, ahogy előttem is írták, ilyenkor sajnos a gyerek győz. Jöhetnek az ígéretek és zsarolások. Én is azt választanám, hogy hívja be a következő pácienst, majd mi utánna megyünk. Ha keményen hisztizik, kivonulok vele a wc-be vagy udvarra és először megpróbálok szép hangon, majd erőteljesebb hangon beszélni. A lényeg, hogy lássa a határozottságot, hogy nem tágítasz, ennek a vizsgálatnak meg kell lennie. Egyébként tényleg, meg kell beszélni többször vele a dolgot előtte, de még így is előfordulhat ilyen hiszti. Az ilyen helyzetekre legyen mindig nálad csoki, vagy hasonló. Sajnos az én 4 éves lányom nagyon kicsi kora óta korán kell, hogy keljen, mert korán kezdek dolgozni. Így neki akkor kell kelni, mikor én és utána felügyel rá a "dada" a saját otthonában. Jön és elviszi-külföldön élek, nem ez a neve neki, de mindegy. Mindig is probléma volt a reggeli felkelés. Megvan a kis rutinunk, amivel elég jól lehet rendezni a dolgokat, de ha megmakacsolja magát-szerencsére már nagyon rég nem fordult elő, akkor adok neki egy kis csokit-kábé fél kockányit. Annyi elég is, ettől felébred, befejezi a hisztit. Szóval az enyémnél beválik, hogy előre kapja a jutalmat és nem utólag. Eddig az nem vált be, hiába ígérgettem neki. Most kezdtem el sikeresen alkalmazni az utolag kapja meg a jutalmat. -már elkezdte a sulit és kezdetben probléma volt vele (nem akarta felvenni a kabátot, mert melege volt) és komoly elbeszélgetés után (mind a két szülő részéről) másnap szótfogadott a tanítónéninek és megkapta a megígért jutalmat. De van, hogy sajnos más nem hat, csak a kiabálás-a legrosszabb módszer, de gyors, ha reggel kábé 5 percem van, hogy felhúzza a cipőjét, kabátját és megmakacsolja magát és sehogy nem tudom ráadni, akkor sajnos kiabálok. Pár másodperc alatt hat, sajnos sír, de ez után van még egy percem, hogy leüljünk és elmondjam neki, hogy miért kiabáltam. Utálok kiabálni, legfőképpen rá, és soha nem hagyom kibékülés nélkül a dolgot. Hála az égnek nagyon-nagyon ritkán fordul elő. De utána egész nap lelkiismeret furdalásom van:S Még soha nem került rá sor, hogy kiabálni kellett vele közhelyen, de látok sok szülőt kiabálni a gyerekkel-nem helyes, de nem vagyunk hibátlanok.:S
2014. okt. 27. 11:00
 16/25 A kérdező kommentje:
:) Kedves "79%-os". Tájékoztatnálak, hogy a munkám mellett önkénteskedem egy gyermekkórházban, ahol rendszeres képzésben részesülünk az ilyen helyzetekre. A gyereknél mindent megpróbáltam, de a vörös fejjel üvöltés közben, nem volt ideje figyelni. (értsd: "varázsszemüveg", amivel "eltűnik",hogy mi ne lássuk, megnyomogathatta a gombokat, odaadtam volna a köpenyemet, foghatta volna anyuka, az ölében, kapott játékot, megmutattuk egy macin, hogy hogy kéne odaállnia az állványhoz, mondtuk anyukának, hogy vigye ki pár percre, hátha lenyugszik, nem vitte) Szerintem elegendő próbálkozást tettünk, 10-15 perc egy betegre bőven sok sajnos, az már had ne legyen az én hibám, hogy nem érünk rá másfél órát várni.
2014. okt. 27. 11:01
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Te tényleg mindent megtettél, sokan nem lettek volna ilyen toleránsak sajnos. Itt anyuka hibázott, hogy nem tudta kezelni a helyzetet és inkább lemondott a vizsgálatról.
2014. okt. 27. 11:03
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Annak idején perforált vakbélgyulladásom volt, mert valamiért "rossz" helyen nőtt ki a féregnyúlványom, és tapintásra nem fájt, eleinte csak azt hitték vírusos hányásos-hasmenéses vírus.

Aztán mikor már nagyon rosszul voltam, akkor bevittek a Heim Pálba. Akkoriban nem volt még ultrahang ezért rectális vizsgálattal tapintották ki mi bajom lehet.

Ami azt jelenti, hogy a doki felnyúlt a popsimba. Üvöltöttem, mint a fába szorult féreg, mert az asztalon térdeplés és a fenékturka igen kellemetlen egy RTG-hez képest, főleg gyulladt belekkel.

Potyogtak a könnyeim is. Szüleim is bent voltak, és jogosan semmit sem csináltak, hiába ordítottam, hogy nem akarom, nem akarom....

Volt vizsgálat és kész. Majd felkaptak és kérdés nélkül a műtőbe vittek, szülők meg ruha nélkül. Büdös szavam nem lehetett. Igaz 8 éves voltam akkor, de utólag is hálás vagyok azért, hogy felfedezték mi bajom és véletlenül sem kérdezték meg, mit akarok éppen. Egy gyerek erről nem tud dönteni.

Eszembe sem jut, hogy szüleim akkor nem "mentettek" meg a vizsgálattól. Semmilyen bizalomvesztés nem volt és nem lesz emiatt.

Egy ember pszichéje nem attól fog darabokban a sárba hullani, hogy rákényszerítették gyerek korában egy igenis szükséges vizsgálatra.

2014. okt. 27. 11:21
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt még ilyen, de kérek segítséget az aszisztenstől és lefogjuk.
2014. okt. 27. 11:53
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiamnak 2,5 évesen fel KELLETT szúrni a fülét. Hetekig tartó kezelés után nem javult, veszélyben volt a hallása. Igen, lefogtuk, mert MUSZÁJ volt! Most is jó a kapcsolatunk, 10 éves.
2014. okt. 27. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!