Ebben a helyzetben Te mit tennél a gyerekeddel?
9!
Az en gyerekem nem vag le hisztit, ha vizsgalatra kell mennie. Elmondom neki, megerti. De kepzeld, olyan is volt mar, hogy fajdalmas vizsgalathoz le kellett fogni -en fogtam le es milyen erdekes, azota sincs semmi bizalmi problemaja. Hulye anyuka engedje csak hisztizni, akinek meg fontos a gyerek egeszsege, oldja meg. Ha szep szora nme hallgat, akkor lefogja az ember. Kotelezo oltast is inkabb kihagyod, ha hisztizik?
Hogy megnézzen egy vizsgálatot. Ez milyen jó ötlet! Hát nem tudom mennyire lenne szabályos a bürokrata Magyarországon, de ilyen helyzetben lehetne akár kifejezetten hasznos is. Köszönöm! (persze csak messziről, a sugár miatt)
Hozzáteszem, arra is lett volna lehetőség, hogy anyuka ölébe vegye a vizsgálat alatt (anyukára tettünk volna védő köpenyt), de a kisfiú erre se volt hajlandó. Ezt egyébként egy 2 évesnél még el is nézném, de egy 4 évesnél nem normális.
Annak idején perforált vakbélgyulladásom volt, mert valamiért "rossz" helyen nőtt ki a féregnyúlványom, és tapintásra nem fájt, eleinte csak azt hitték vírusos hányásos-hasmenéses vírus.
Aztán mikor már nagyon rosszul voltam, akkor bevittek a Heim Pálba. Akkoriban nem volt még ultrahang ezért rectális vizsgálattal tapintották ki mi bajom lehet.
Ami azt jelenti, hogy a doki felnyúlt a popsimba. Üvöltöttem, mint a fába szorult féreg, mert az asztalon térdeplés és a fenékturka igen kellemetlen egy RTG-hez képest, főleg gyulladt belekkel.
Potyogtak a könnyeim is. Szüleim is bent voltak, és jogosan semmit sem csináltak, hiába ordítottam, hogy nem akarom, nem akarom....
Volt vizsgálat és kész. Majd felkaptak és kérdés nélkül a műtőbe vittek, szülők meg ruha nélkül. Büdös szavam nem lehetett. Igaz 8 éves voltam akkor, de utólag is hálás vagyok azért, hogy felfedezték mi bajom és véletlenül sem kérdezték meg, mit akarok éppen. Egy gyerek erről nem tud dönteni.
Eszembe sem jut, hogy szüleim akkor nem "mentettek" meg a vizsgálattól. Semmilyen bizalomvesztés nem volt és nem lesz emiatt.
Egy ember pszichéje nem attól fog darabokban a sárba hullani, hogy rákényszerítették gyerek korában egy igenis szükséges vizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!