Mit tegyek ha a saját gyerekem idegesít halálra? Ez nem normális és senkinek sem jó. Ti nem éreztek hasonlóan?
9 éves gyerekem már olyan szintre fejlesztette a viselkedését, hogy bőgök miatta. Zavar, hogy már nehezemre esik türelemmel lenni iránta, idegesít a hangsúlya, hogy nem fogad szót, hogy visszapofázik, mindent százszor kell elmondani, kérni... Úgy érezem, egy hálátlan kölök, a valaga ki van nyalva, mégis minden kevés. Csak nekünk kell mindent megtenni érte, de cserébe vissza semmi. Nagyon bánt, mert szeretem és szörnyű érzés, hogy kudarcot vallottam.
1 éve született egy kistesója, direkt mindenre figyelünk, hogy érezze rosszul magát, mégis mintha élvezné, hogy beleőrülünk..
"a valaga ki van nyalva, mégis minden kevés. "
Ez köszön most vissza.
Nem megverni kell, de 1-2 pofonba még nem halt bele senki.
Én is kaptam, mikor minősíthetetlen stílusban feleltem, vagy visszapfáztam.
Amúgy kicsit elkéstetek, mert már rég meg kellett volna nevelni, nem most.
Legyenek szabályok, a szabályok nem betartása büntit hoz maga után (játék elvétele).
Éreztesd vele, hogy te vagy a felnőtt, legyen tekintélyed, mutasd meg, hogy elveheted amit adtál, ha nem érdemli meg. Pl. ha csúnyán beszél veled, egy közepesen kedvelt játékát (akármilyen drága volt is) kukászsákba dobod, és megmondod neki, hogy a kedvelt játéka lesz a következő, ha nem viselkedik szépen.
A lényeg, hogy a tekintélyt visszaszerezzétek.
Különben tiniként a fejetekre nő, és 17-18 évesen ha agresszív, mert nem kap meg valamit, az bizony átcsaphat szülői terrorba.
Tudom, mert bátyámmal is ez volt. Mindent megkapott, első gyerek, első fiúgyerek, első fiúunoka, a sejhaja is kivolt nyalva.
16 évesen már semmi se volt elég, apámmal verekedésig fajuló veszekedések voltak (akkor már nem hat az atyai pofon, mert visszaüt) és most is ELVÁRJA, hogy anya kiszolgálja :) 34 éves.
Csak elrettentésnek írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!